Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Θεϊκά μαλακά μπισκότα βρώμης με σοκολάτα

ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

 Η συνταγή είναι από δω: http://www.yumyum.gr/apps/gr/recipe/malaka-mpiskota-me-skolata-kai-vrwmi





από όπου την πήρα αυτούσια και τη δοκίμασα εκτός από μία-δύο αλλαγές που τις σημειώνω παρακάτω με πλάγια γράμματα.

Top of Form

Πολύ μαλακά, υγιεινά και νόστιμα μπισκοτάκια! Σας τα υποσχέθηκα και ιδού!
Υλικά (30-40 κομμάτια) :
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 1/4 φλυτζ. μαύρη ζάχαρη
1/4 φλυτζ. λευκή ζάχαρη
2 μεσαία αυγά
4 βανίλιες
2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. γάλα εβαπορέ
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φλυτζ. νιφάδες βρώμης -τις χτύπησα στο μούλτι και έγιναν πιο μικρές.
2 φακελάκια σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας (200 γρ.) - Έβαλα ένα φακελάκι
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (100 γρ.)
1 φλυτζ. τριμμένα φουντούκια (προαιρετικά) -τα έβαλα τα έβαλα! Και επίσης τα χτύπησα στο μούλτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (μαύρη/λευκή). Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

Στρώνουμε λαδόκολλά ή αντικολλητικό χαρτί στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ απλά το βουτύρωσα ελαφρά.
Με κουτάλι σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις τοποθετούμε στο ταψί σε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν όταν ζεσταίνονται. Σημείωση: Κάντε τα μεγαλούτσικα και ψιλοστρογγυλά, γιατί απλώνουν όντως! Επίσης δε χρειάζεται να τα κάνετε και τέλεια στην εμφάνιση. Γίνονται ακανόνιστα και είναι υπέροχα! 
Ψήνουμε για 9 λεπτά σε κανονικό φούρνο και 5 λεπτά σε μικρό φουρνάκι.
Βγάζουμε τη λαδόκολλά για να κρυώσουν τα μπισκότα και τοποθετούμε νέα λαδόκολλα στο ταψί για την επόμενη φουρνιά. Όταν κρυώνει η κάθε φουρνιά προσεχτικά τα βγάζουμε με μια σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε μπολ ή πιατέλα επιλογής μας και καλή όρεξη!

Προσοχή: Μην τα αφήσετε να ψηθούν παραπάνω γιατί πικρίζουν αν παραψηθούν. Εγώ τα έψησα 15 λεπτά γιατί τα είδα πολύ... ρευστά, αλλά μια χαρά ήταν. Ίσως επειδή έβαλα λιγότερη σοκολάτα. Την επόμενη φορά θα τα ψήσω ίσως γύρω στα 13 λεπτά. για να είναι λίιιιιιγο πιο μαλακά. Όχι ότι δεν ήταν θεϊκά, αλλά μια σταλιά θεϊκότητας ακόμα τη σήκωναν! Πάντως ήταν Τ Ε Λ Ε Ι Α !!! Μόνο που δεν τσακωθήκαμε στο σπίτι γαι τα τελευταία. Ειλικρινά έκανα μεγάλη θυσία ως μάνα για να τα φάνε τα παιδιά, και ο άντρας μου μετρούσε τις μπουκιές μου κάθε φορά που έτρωγα από τη λύσσα του μην του φάω κανένα παραπάνω. Οπότε, ναι... είχαν επιτυχία μεγάλη!!!!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΝΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΡΤΗΣΕ!!!!    

Στην επόμενη μαγειρική ανάρτηση σας έχω τη συνταγή για μπισκότα digestive. Πιο digestive δεν γίνεται. Είναι ίδια μιλάμε! Φάτε αυτά πρώτα και έχει ο Θεός! Μην παχύνουμε κιόλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: