Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Το παστίτσιο της μαμάς!

Ειλικρινά δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Το μυαλό μου κολλάει και μόνο στην σκέψη του, και το στόμα μου γεμίζει σάλια. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πόσο θα ήθελα να είχε περισσέψει λίγο ακόμα... Αλλά σπανίως περισσεύει. Ιδού λοιπόν η συνταγή με αναλυτικότατες οδηγίες, κα καλή όρεξη. Μην ανησυχήσετε για τα έξτρα κιλάκια που θα πάρετε μετά το μισό ταψί που θα φάτε. Υπάρχουν ωραιότατες δίαιτες.


Πάρτε άλλη μια γεύση από την μπεσαμέλ, να σας ανοίξει κι άλλο η όρεξη. Ένα έχω να σας πω. Ό,τι κι αν φαντασιώνεστε αυτή τη στιγμή με τούτη τη φωτογραφία δεν συγκρίνεται με την ηδονή του ουρανίσκου σας όταν το δοκιμάσετε!!!

Υλικά για ένα μεγάλο και βαθύ ταψί κουζίνας.
1 κιλό μακαρόνια Νο 2
1.300 κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι και ντοματοπελτέ όσο θέλουμε για τον κιμά
1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο - αυτό θα χρησιμοποιηθεί και για την μπεσαμέλ.
5 αβγά
3 φλυτζάνες τσαγιού γάλα.
Λίγο μοσχοκάρυδο

Για την μπεσαμέλ
1 κουτί κορν φλάουρ
2 λίτρα και κάτι γάλα
5-6 αβγά
2 κουτ. σούπας φυτίνη

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά όπως θα κάναμε για μακαρόνια με κιμά. Δηλαδή τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι και όταν μαραθεί λίγο ρίχνουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά να ασπρίσει λίγο το κρέας και ρίχνουμε ένα ντοματοπελτέ, όσο θέλουμε, νερό, αλάτι και πιπέρι. Τον μαγειρεύουμε κανονικά αλλά να μην είναι στεγνός, να έχει λίγο ζουμάκι.
Βράζουμε τα μακαρόνια, να είναι λίγο βρασμένα, al dente, που λένε.
Τα καίμε με λίγο καλαμποκέλαιο και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Χτυπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με τρεις φλυτζάνες τσαγιού γάλα, ρίχνουμε το μίγμα μας στα μακαρόνια, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το κορν φλάουρ με ένα φλυτζάνι γάλα, το βάζουμε στη φωτιά και λιώνουμε το κορν φλάουρ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να δέσει η μπεσαμέλ, να μην είναι πολύ πηχτή όμως.
Την αφήνουμε να γίνει χλιαρή, και ρίχνουμε χτυπημένα τα αβγά, την φυτίνη, λίγο αλάτι, και 1/2 φλυτζάνα τσαγιού τυρί τριμμένο.
Αλείφουμε το ταψί μας με λίγο καλαμποκέλαιο, κάτω και στα τοιχώματα.
Ρίχνουμε τα 3/4 περίπου από τα μακαρόνια και αν θέλουμε τους ρίχνουμε κι άλλο τυρί τριμμένο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με τυρί.
Πάνω από τον κιμά ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί.
Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ, την πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ψήνουμε σε φούρνο στον αέρα, στους 180-200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Αφού το βγάλουμε, κρατάμε σε απόσταση τα πεινασμένα μέλη της οικογένειας που είναι έτοιμα να ορμήσουν, βάζουμε στην άκρη ένα καλό κομμάτι για μας, γιατί μάλλον δε θα μας αφήσουν ψίχουλο, και τους το παραδίδουμε με ή χωρίς πηρούνια, σε τραπέζι ή στο πάτωμα!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

2 σχόλια:

fantra13 είπε...

Αυτά βλέπω και ήδη μου λείπει η Ελλάδα!!! :-P

Blondbrained είπε...

Καλέ... Εσύ είσαι; Όταν επιστρέψεις με το καλό, θα κάνεις μια στάση από Αθήνα και θα σε φτιάξω εγώ ένα παστίτσιο... να γλύφεις και τα δάχτυλα των ποδιών σου!