Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Ανοίξτε φτερά...


Κι αφού κάναμε το μπάνιο μας με το φρέσκο σαπουνάκι μας και χαλαρώσαμε, ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε. Μπορούμε να φτιάξουμε μια βαλίτσα με ρούχα ή μαγιό ή και τίποτα, και απλά να φύγουμε. Αλλά αυτό θα είχε πολλές επιπτώσεις στη ζωή μας και είναι επίσης ενεργειακά ασύμφορο. Καύσιμα αεροπλάνων, σπατάλη για την καταγραφή εισιτηρίων, για το ένα για το άλλο, πληγωμένες καρδιές, τηλέφωνα «γιατί φεύγεις, πού μ’ αφήνεις» κι άλλα τέτοια σχετικά. Γιατί να το υποστούμε όλο αυτό εμείς, η καρδιά, τα αυτιά και η τσέπη μας, τη στιγμή που μπορούμε να κάνουμε το υπέρτατο ταξίδι γνώσης και αυτογνωσίας χωρίς να το κουνήσουμε ρούπι από την ασφάλεια του σπιτιού μας;

Αστρική προβολή η παρεξηγημένη, κυρίες και κύριοι… Πολλοί την εμίσησαν, ακόμα περισσότεροι την λάτρεψαν, αλλά λίγοι κατάλαβαν τις δυνατότητες που κρύβει.

Θα μιλήσουμε εν καιρώ για όλα αυτά τα «σοβαρά», αλλά προς το παρόν θα ξεκινήσω με μια απλούστατη τεχνική που κατάστρωσα αφού δοκίμασα διάφορες τεχνικές. Τη χρησιμοποιώ όταν έχω πρόβλημα να βγω. Πχ, όταν με πιάνουν οι αυπνίες μου, ή νιώθω πολύ κουρασμένη και ετοιμάζομαι να κοιμηθώ σαν τούβλο,και γενικά όταν είμαι σε φάση καμπής στις προσπάθειές μου. Θα αναφέρω την ολοκληρωμένη βερσιόν και την πιο σύντομη βερσιόν. Υπόψιν πως η σύντομη συνήθως με βγάζει σε χαμηλότερα πεδία, δεν ξέρω γιατί. Αν είστε φοβιτσιάρηδες ας την αποφύγετε. Αν είστε αρκετά έξυπνοι ώστε να κατανοήσετε το αυτονόητο, ότι δηλαδή τίποτα δεν μπορεί να σας βλάψει, και ότι ήδη ταξιδεύετε στο αστρικό ασυνείδητοι κάθε φορά που κοιμάστε, και πως όταν είστε συνειδητοί έχετε τον απόλυτο έλεγχο της εμπειρίας, τότε δοκιμάστε κατευθείαν με την σύντομη βερσιόν. Άλλωστε όπου κι αν βρεθείτε, μπορείτε να φύγετε και να πάτε αλλού… Είναι τόσο απλό όσο το πάτημα ενός διακόπτη. Για πρακτικές ενόσω κάνετε αστρική προβολή, για αντιμετώπιση προβλημάτων και άλλα θέματα, περισσότερο προσωπικής εκτίμησης, θα συζητήσουμε σε άλλες αναρτήσεις.

Προς το παρόν έχουμε και λέμε:

1.Πρέπει να βάλεις ρολόι περίπου στις τεσσεράμισι με πέντε ώρες ΥΠΝΟΥ, δηλαδή αν κοιμάσαι στις 12.00, το βάζεις στις 4.30, αν κοιμάσαι στις 10.00 το βάζεις στις 2.30.Μετά από μία βδομάδα περίπου που θα το κάνεις, δοκίμασε με το να ξυπνάς στις6.00 ώρες ύπνου, για να δεις ποιο από τα δύο σου ταιριάζει καλύτερα.

2.Μόλις ξυπνήσεις, προσπάθησε να μην κουνηθείς, αλλά να θυμηθείς το όνειρο που είδες όταν χτύπησε το ξυπνητήρι. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες του ονείρου θυμηθείς τόσο το καλύτερο. Ό,τι θυμηθείς το καταγράφεις σε ένα χαρτί ή τετράδιο δίπλα στο κρεβάτι σου. Αλλιώς σηκώνεσαι απευθείας από το κρεβάτι.

3.Μένεις ξύπνιος για 5-60 λεπτά (βρες ποιο σου ταιριάζει καλύτερα). Συνήθως στα 5 λεπτά αν σηκωθείς και πας να πάρεις λίγο καθαρό αέρα στο μπαλκόνι και ξαναμπείς μέσα για ύπνο αρκούν. Αυτό που θέλουμε είναι να 'ξυπνήσει' αρκετά το μυαλό, χωρίς να κουράσουμε ιδιαίτερα το σώμα μας. Αν μείνεις παραπάνω ώρα ξύπνιος, στο διάστημα αυτό μπορείς να κάνεις διαλογισμό, να διαβάσεις το όνειρο που κατέγραψες, ή κάτι πολύ χαλαρωτικό και αν γίνεται σχετικό με ονείρεμα, αστρική προβολή κτλ..

4.(προαιρετικό, για μεγαλύτερη επιτυχία) Μόλις περάσουν τα λεπτά, πας σε έναν καθρέπτη και λες στον εαυτό σου με σοβαρότητα και ηρεμία (κοιτώντας σε κατάματα, αλλά σαν να το λες σε κάποιον άλλον, δικό σου άνθρωπο, που αγαπάς κτλ...δηλαδή πρέπει να το κάνεις λίγο αποστασιοποιημένος από την έννοια "εαυτός") αυτό που θες να πετύχεις, πχ «στο επόμενο όνειρο θα ξυπνήσω», ή "σήμερα θα βγω στο αστρικό μου σώμα συνειδητά" ή κάτι παρόμοιο. Το επαναλαμβάνεις μία-δύο φορές, και πηγαίνεις στο κρεβάτι.

5
.Μόλις ξαπλώσεις αναπαυτικά (προτιμάται να ξαπλώνεις στο πλάι, αριστερά ή δεξιά) και κλείσεις τα μάτια, προσπάθησε να χαλαρώσεις λίγο, και αφού νιώσεις ότι οι μύες σου έχουν χαλαρώσει αρκετά θ' αρχίσεις να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου διανοητικά "ένα ονειρεύομαι, δύο ονειρεύομαι, τρία ονειρεύομαι..." δηλαδή θα μετράς. Μην το κάνεις αυτό μηχανικά, κάνε το συνειδητά, κι αν δεις ότι χάνεις τους αριθμούς συνέχισε χωρίς το «ονειρεύομαι». Μπορεί να φτάσεις μέχρι και το 300, συνήθως εκεί φτάνεις στο τέλος της φάσης. Το σημαντικό είναι να μην χάσεις την ροή της σκέψης σου, να σκέφτεσαι λογικά, να μην χαθείς σε όνειρο σ’ αυτή την φάση. Αν αρχίσεις και χάνεις την συνειδητότητά σου, μπορείς να ξεκινήσεις από την αρχή το μέτρημα, μην αγχωθείς. Κάποια στιγμή θα μπεις στην πρώτη μεταβατική φάση, όπου πιθανά θα βλέπεις ονειρικές εικόνες (όπως στην κατάσταση που σχεδόν κοιμόμαστε, αλλά και δεν κοιμόμαστε βαθιά, και ψιλοβλέπουμε όνειρο), ή ακόμα και πιθανά ν' ακούς ήχους, κρότους, φωνές, ή άλλους ήχους ήπιους...βρίσκεσαι στο υπναγωγικό στάδιο! ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΘΕΛΗΣΗΣ ΣΟΥ γι' αυτό προτείνω και το τέταρτο βήμα, γιατί δίνεις εντολή στο υποσυνείδητό σου να σε βοηθήσει. Προσπαθείς να μην βγεις από το υπναγωγικό στάδιο, δηλαδή μην κουνηθείς, μην ανοίξεις τα μάτια, μην προσπαθήσεις να σταματήσεις τις εικόνες ή τους ήχους, αλλά οπωσδήποτε συνέχισε το μέτρημα. εδώ παίζονται όλα τώρα.

6. Αν πετύχει αυτή η φάση μπαίνεις ολοκληρωτικά στην μεταβατική φάση, όπου μπορεί να παραλύσει τελείως το σώμα σου, να έχεις δονήσεις κτλ Αν δεν βγεις από αυτή την κατάσταση λόγω ενθουσιασμού ή φόβου, τότε συνεχίζοντας το μέτρημα θα μπεις σε όνειρο μισο-συνειδητά ή συνειδητά ή θα έχεις αστρική προβολή. Όταν τελειώσει η εμπειρία σήκω από το κρεβάτι και μην ξανακοιμηθείς, γιατί το πιο πιθανό είναι να ξεχάσεις την εμπειρία. Κατέγραψε την εμπειρία αμέσως και μετά κοιμήσου πάλι αν θες! Έχει χαθεί η ανάμνηση πολλών εμπειριών επειδή ξανακοιμηθήκαμε κάποιοι... κρίμα είναι!

Η σύντομη βερσιόν είναι τα δύο τελευταία βήματα, χωρίς την προηγούμενη προετοιμασία...

Καλά ταξίδια, λοιπόν. Αν έχετε κάποια εμπειρία μ’ αυτή την πρακτική,θα χαρώ να την ακούσω. Να ξέρετε πως οι εμπειρίες μας βοηθούν και άλλους. Αν και υπάρχουν εμπειρίες που είναι μόνο για εμάς και δεν πρέπει να τις μοιραζόμαστε. Αυτό ισχύει για πιο υπερβατικές εμπειρίες, και σε ανώτερα επίπεδα. Όταν είμαστε αρχάριοι δεν πειράζει να μοιραζόμαστε εμπειρίες και γνώσεις. Βοηθιόμαστε και βοηθάμε! Σαν γενικός κανόνας ισχύει το εξής: αν δεν είστε σίγουροι ότι πρέπει να μοιραστείτε μια εμπειρία, μην την μοιραστείτε. Τόσο απλό. Συνήθως υπάρχει «ποινή» όταν μιλάμε ενώ δεν πρέπει. Η ποινή είθισται να είναι η απώλεια της ικανότητας της προβολής αυτής καθ’ αυτής για ένα διάστημα, και πιστέψτε με αυτό πονάει ΠΟΛΥ. Γιατί όταν έχεις δει τον Παράδεισο και τον χάνεις, δεν μπορεί να μην πονέσεις.

Καλές προσπάθειες και… ίσως βρεθούμε κάπου εκεί «μέσα»…

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

peggy kalhspera,eimai h artemis kai apo tote p anakalypsa to blog sou exw kollhsei!!!! h astrikh provolh panta m endiefere k gi auto eipa na prospathisw gia prwth fora. akolouthisa tis odhgies sou (th syntomh version giati eimai k ligo tempela :P)k panw sto metrhma, ekei gyrw sto 250 me 300 arxisa na exw taxypalmies k na aisthanomai ena trantagma sa na kati na thelei na spasei mesa mou enw to swma mou to eniwtha teleiws paralymeno wra prin.metrhsa gyrw sto 460 nomizw k syneidhtopoiousa oti to kormi mou einai entelws moudiasmeno alla ta matia mou tremopaizan k prospathousan na anoiksoun... stamathsa to metrhma alla to mono pou evlepa htan to apolyto skotadi me merikes antaugies fotos k meta afou dn evlepa kati allo ksypnhsa...auto pou eniwsa htan astrikh provolh h to ypnagwgiko stadio pou anafereis??? pws tha to katalavw otan vgw apo to swma mou? tremw ligo gia to ti tha antikrisw otan exw pragmatikh astrikh provolh k exw poly fovo mesa m alla kati m leei na to prospthisw. auth htan h empeiria mou me kapoies aporioules epeidh eimai entelws asxeth. your lights please!!!

Blondbrained είπε...

Άρτεμις, φαίνεται πως το αστρικό σου είναι ενεργοποιημένο. Ήσουν με το ένα πόδι στο αστρικό, και μάλιστα πολύ πιθανό να έβγαινες, αν έκανες μια αβίαστη κίνηση να σηκωθείς από το κρεβάτι΄.

Σε παρακαλώ όμως να διαβάσεις καλά ό,τι έχω γράψει για το αστρικό, για να καταλάβεις ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ!!!! Φοβάσαι να πέσεις για ύπνο το βράδυ; Γιατί δεν φοβάσαι; Επειδή είσαι ασυνείδητη και δεν το ελέγχεις; Για σκέψου. Ε΄ναι δυνατόν να φοβάσαι περισσότερο όταν έχεις τον έλεγχο απ΄οόταν δεν τον έχεις; Δεν είναι παράλογο; Αυτό όμως μας έχουν δημιουργήσει επίτηδες για να μην ανοίξουμε τελικά τα φτερά μας, από φόβο και μόνο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι. Μια φίλη που βγήκε πρόσφατα αστρικό μου είπε το εξής εκπληκτικό. Ότι ένιωσε τρομερά δυνατή, σαν να μπορεί πια να κάνει τα πάντα. Αυτό βρες μέσα σου. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς ΟΝΤΩΣ να κάνεις τα πάντα, κι ότι είσαι απλώς ένα ασυνείδητο κομμάτι του ίδιου του Θεού, με αναλογικά τις ίδιες δυνάμεις, θα νιωσεις ότι ο φόβος δεν είναι παρά μια ρηχή ενέργεια που σε κρατάει εγκλωβισμένη!!!

ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ σου εύχομαι, κι ό,τι θες ρώτα με! Χαρά μου να απαντάω :)

artemis androutsou είπε...

καλησπερα και παλι...! κατ' αρχας ευχαριστω για την απαντηση,καλο φθινοπωρο και καλη δυναμη για ολους μας.... η αρτεμις ειμαι παλι πεγκυ και ηρθα φορτωμενη με καινουριες αποριες. :) λοιπον ξεκιναω.... οσον αφορα το θεμα αστρικης προβολης και φοβου υπαρχει προοδος,αφου συνειδητοποιησα οτι οντως δεν εχω κατι να φοβηθω.αντιθετως εχω μια αχορταγη περιεργεια να μπω στο αστρικο ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (και το τονιζω συνειδητα, γιατι ασυνειδητα πιστευω πως εχω μπει, θα σου εξηγησω πιο κατω)και ετσι το εχω προσπαθησει πολλες φορες με το ιδιο αποτελεσμα : να αισθανομαι το σωμα μου κλασσικα εντελως μουδιασμενο να κοιμαται,κ εγω οτι εχω βγει απο το σωμα μου και ειμαι ακριβως απο πανω (σαν αυρα γυρω απο το δερμα με ισχυροτερη την αισθηση στις παλαμες) χωρις ομως να μπορω να παω πουθενα!!! οσες φορες εχω προσπαθησει να κουνησω αυτη την 'αυρα' νιωθω οτι σερνω και το σωμα μου μαζι και οντως αυτο γινεται.... :( τικανω λαθος??? πως μπορω επιτελους να βγω? δευτερη απορια : καποιες φορες οταν εχω βγει(κ ειμαι απο πανω μου τουλαχιστον :P) νιωθω πισω στην πλατη μου κατι να με πιεζει ενοχλητικα... εχεις ιδεα τι μπορει να ειναι αυτο? 3η και τελευταια απορια: εχω δει 3 ονειρα ( τα δυο μετα απο αποτυχημενη προσπαθεια αστρικης προβολης) τα οποια ηταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ζωντανα, πιο πολυ απο καθε αλλη φορα στη ζωη μου, και εχω ξυπνησει τρεμοντας απο το κρυο μες το κατακαλοκαιρο απο την ασχημη εκβαση τους. πιστευω, απ'οτι εχω ενημερωθει κιολας οτι ειναι δυνατο να συμβει, οτι βγηκα στο αστρικο ασυνειδητα κ οτι αν ημουν συνειδητα εκει θα αντιδρουσα εντελως διαφορετικα. εσενα ποια ειναι η αποψη σου? γινεται να συμβει η ειμαι βαθια νυχτωμενη? αυτα.... ελπιζω να μη σε ζαλισα, πολυ τουλαχιστον. ανυπομονω για την απαντηση κ ευχομαι να μπορεσω να βγω επιτελους στο αστρικο.... φιλια....!

Blondbrained είπε...

Καλή μου Άρτεμις, ναι, ασυνείδητα μπαίνουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο αστρικό, μέσω των ονείρων. Οπότε, αυτό που λες για τα όνειρα που βίωσες, ισχύει. Αυτό που λέμε "ζωντανό" όνειρο, εννοούμε απλώς πιο έντονο. Όλα τα όνειρα, ήπια, έντονα κλπ τα "ζούμε" στο αστρικό.

Γι' αυτό λέω σε κάπόια ανάρτηση πως πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι είναι καλύτερο. Να ζεις κάτι χωρίς να μπορείς να το ελέγξεις ή το αντίθετο; Αυτο που με ρωτάς για αν συμφωνώ ότι θα αντιδρούσες διαφορετικά αν ήσουην συνειδητή, είναι κάτι που υπεραναλύω ήδη στις αναρτήσεις μου για το αστρικό, γιατί ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. όποιος σου το είπε λοιπόν, πολύ σωστά σου το είπε:)

Πάμε στις εμπειρίες σου. Το ότι δεν μπορούσες να "ξεκολλήσεις" από το φυσικό είναι το μεγάλο μυστικό και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να σου το εξηγήσει επαρκώς και επιτυχημένα. Ε΄ναι κάτι που θα το καταλάβεις μόνη σου. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως πρέπει να "σηκώνεσαι" από το φυσικό σου σώμα τόσο απλά όπως θα σηκωνόσουν κανονικά με το φυσικό σου σώμα για να κάνεις οτιδήποτε. Δηλαδή, όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι για να πας να πιεις νερό πχ, δεν το αναλύεις ότι θα σηκωθείς τώρα από το κρεβάτι, ούτε το ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ότι όντως θα σηκωθείς αν κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις, έτσι δεν είναι; ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ΑΠΛΑ ΘΑ ΒΓΕΙΣ από το φυσικό σου σώμα. Ο λόγος που αποτυγχάνουμε να ξεκολλήσουμε είναι ότι το σκεφτόμαστε υπερβολικά εκείνη την ώρα και στην ουσία ΠΙΕΖΟΥΜΕ τον εαυτό μας να το κάνει, ενώ πρέπει ΑΠΛΑ (σχεδόν μηχανικά) να το κάνουμε. Δεν ξέρω πώς θα το κάνεις αυτό, και πώς θα βρεις τον τρόπο να μην το σκέφτεσαι και να μην το αμφισβητείς. Καταλαβαίνεις όμως ότι κανείς δεν μπορεί να σου το διδάξει αυτό. Ίσως σε βοηθήσει να σκεφτείς ότι ήδη έφτασες μέχρι εκεί και το έχεις ήδη κάνει. Να σκεφτείς πως είναι στη φύση σου να το κάνεις, όπως ακριβώς είναι το να αναπνέεις και το να ονειρεύεσαι. Να σκεφτείς πως ασυνείδητα ήδη το κάνεις κάθε φορά που κοιμάσαι. Δεν ξέρω... Βρες τον τρόπο. Θα το καταφέρεις, δεν είναι τόσο δύσκολο :)
Συνεχίζεται...

Blondbrained είπε...

Συνέχεια...

Για αυτή την πίεση που νιώθεις στην πλάτη, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Να έχεις διατηρήσει την αίσθηση του φυσικού και να νιώθεις την ενέργεια της κουνταλίνι, η οποία είναι σε ένταση εκείνη τη στιγμή και πολύ πιθανόν να είναι και μπλοκαρισμένη (κάτι που θα εξηγούσε και την δυσκολία στο ξεκόλλημα από το φυσικό). Και η άλλη πιθανότητα είναι να νιώθεις μία από τις επικολλημένες σκεπτομορφές/εγώ σου, προφανώς την πιο δυνατή. Αυτές συνήθως μας πιάνουν από πίσω, μας πιέζουν, προσπαθούν να μας πνίξουν (λες και είναι δυνατόν...αλλά τι να πεις...) και γενικά είναι ΠΑΝΩ ΜΑΣ σαν βδέλλες. Μ' έχουν πιάσει κι εμένα πολλές φορές. Αλλά εμένα με αγκαλιάζουν από πίσω λες και δε θέλουν να τις αποχωριστώ ένα πράγμα! Μου κάνουν τσαλιμάκια, κατάλαβες; :P
Κάπου γράφω για αυτές και πώς τις αντιμετωπίζουμε. Εξορκισμοί και τα σχετικά δεν πιάνουν στις δικε΄ς μας σκεπτομορφές, ακριβώς επειδή είναι δικές μας!!! μπορείς όμως να κάνεις μια προσευχή εκείνη την ώρα, ή να πεις το Ιησούς Χριστός νικά κλπ, αν πιστεύεις στον Χριστό, ή κάτι αντίστοιχο, ανάλογα με τα πιστεύω σου (πχ να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιων αρχαγγέλων όπως του Μιχαήλ, ή φωτεινών πνευμάτων, δεν ξέρω πού πιστεύεις, εσύ ξέρεις). Αυτό θα σου δώσει δύναμη, και ίσως χαλαρώσει η πίεση, όχι απαραίτητα επειδή θα έχεις τρομάξει κάτι "κακό" ή μια σκεπτομορφή δική σου, αλλά επειδή εσύ η ίδια θα κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, λόγω της πίστης σου σε αυτές τις οντότητες. Όχι πως δεν υπάρχουν οντότητες που βοηθούν, αλλά τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν η βοήθειά τους, γιατί ως μέρη του Θεού "γνωρίζουμε" εσωτερικά πώς να ανταπεξέλθουμε στα πάντα. Απλώς δεν το ξέρουμε πάντα συνειδητά ;)
Διάβασε τις αναρτήσεις για να καταλάβεις πώς λειτουργούν όλα αυτά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πώς μπορούν να σε ξεγελάσουν, να προσπαθήσουν να σε τρομάξουν ή να σου κρυφτούν. ΓΕνικά πρέπει να έχεις έναν ΣΚΟΠΟ βγαίνοντας στο αστρικό. Τα γράφω όλα, όσο πιο αναλυτικά και ξεκάθαρα μπορώ στις αναρτήσεις. Ό,τι απορία έχεις να με ρωτήσεις, αλλά είμαι της άποψης ότι όσο πιο ξεκάθαρη είναι η πρόθεσή μας βγαίνοντας στο αστρικό, τόσο πιο εποικοδομητική και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ θα είναι η εμπειρία μας. Γιατί όταν ξέρεις τι θέλεις, ξέρεις πώς πρέπει να δράσεις ό,τι κι αν σου συμβεί. Καταλαβαίνεις;

Σου στέλνω όλες μου τις ευχές για όμορφες, συνειδητές και εποικοδομητικές εμπειρίες. Εδώ θα είμαι για ό,τι χρειαστείς :) ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

artemis androutsou είπε...

euxaristw poly gia tis symvoules k to xrono sou!!! kalhmera...!

caramel_prisoner είπε...

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω (όλα τα διάβασα!) και μου φαίνονται απίστευτα (με την καλή έννοια) αν και έχω ξανακούσει για αυτό το θέμα αλλά δεν έχω ασχοληθεί περισσότερο. Νομίζω πως θα φοβόμουν να το κάνω - και χτες το βράδυ που το σκεφτόμουν ακόμη περισσότερο, και πάνω που χαλάρωνα και ένοιωθα να με πέρνει ο ύπνος, πεταγόμουν και ξύπναγα. Βλακεία, το ξέρω :)

Η ερώτησίς μου είναι;
Μου έχει τύχει αρκετές φορές, αφού έχω ξαπλώσει για ύπνο και έχω χαλαρώσει πλήρως αλλά ΔΕΝ κοιμάμαι ακόμα - και είμαι σίγουρη γι'αυτό - να βλέπω και να ακούω διάφορα, ανθρώπους που δεν ξέρω, ομιλίες, ήχους, μέχρι και μουσική έχω ακούσει, κανονικό τραγούδι, που όμως δεν το έχω ακούσει ποτέ και μου είναι άγνωστο και μάλιστα όταν συνέρχομαι (γιατί συνέρχομαι), το θυμάμαι πολύ ξεκάθαρα και μπορώ να το μουρμουρίσω. Τη στιγμή που κάτι από όλα αυτά γίνει αρκετά δυνατό ή έντονο, αμέσως ξυπνάω ... μάλλον συνέρχομαι το λέω, γιατί δεν κοιμάμαι.

Και ερωτώ: είναι αυτό, το υπναγωγικό στάδιο που γράφεις;
Γιατί δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να ξεκινήσει να βλέπει όνειρα στα πρώτα 2 λεπτά του ύπνου του.

Επίσης πάλι όταν έχω χαλαρώσει για ύπνο - και δεν θυμάμαι αν συμβαίνει σε συνδυασμό με το παραπάνω ή σε άσχετο χρόνο - νιώθω να έχω "χάσει" κατά κάποιο τρόπο το βάρος του σώματός μου... είναι δύσκολο να το περιγράψω.. είναι σαν να "πετάω" και ταυτόχρονα σαν να "βουλιάζω" στο στρώμα μου. Πολλές φορές το καταλαβαίνω και μπορώ να διατηρήσω αυτή την αίσθηση αρκεί να μείνω συγκεντρωμένη και να μην κουνηθώ. Αν κουνήσω έστω και ένα δαχτυλάκι, το χάνω.

Δεν ξέρω αν είναι κάτι αυτά, ή σου γράφω ανοησίες και σε κουράζω άδικα αλλά τα σκέφτομαι γιατί μου συμβαίνουν συχνά και απλά αναρωτιέμαι.

Blondbrained είπε...

Φίλη caramel, ελπίζω να διαβάσεις την απάντηση μετά από τόσο καιρό.

Ναι, το υπναγωγικό στάδιο είναι, και προφανώς το αστρικό σου είναι ενεργό, αλλα για κάποιον λόγο δεν βγαίνεις. Αν θες μπορείς να το αναπτύξεις και να το δουλέψεις. Δες τις αναρτήσεις με τις τεχνικές και διάλεξε κάποιες που σου αρέσουν και "παίξε" μαζί τους εναλλάξ μέχρι να βρεις αυτές ή αυτή που σου ταιριάζει. Αν έχεις θέματα φόβου, δούλεψέ τα, μίλησε για αυτά αν θες, και θα σε βοηθήσω να τα ξεπεράσεις. Είναι κρίμα να το αφήσεις, σίγουρα έχεις δυνατό αστρικό... είσαι έτοιμη να πετάξεις, αλλά κάθεσαι στη "φωλιά" και περιμένεις :) Πέτα, πουλάκι, πέτα :) :) :)

Caramel_prisoner είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ! Φυσικά και είδα την απάντηση :) περίμενα πως και πως! Έχω διαβάσει τις τεχνικές που έχεις γράψει αλλά ναι έχω θέματα, τι να κάνω. Θα το προσπαθήσω όμως...

Blondbrained είπε...

Αν σε βοηθάει, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη με θέματα. Θα ήσουν η μόνη αν ΔΕΝ είχες θέματα φόβου. Αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι να επιβληθείς στους φόβους σου και να ελευθερωθείς. Μπορώ να σου απαριθμήσω ένα σωρό και άλλους τόσους θα βρεις κι εσύ αν σκεφτείς λίγο. Βρες έναν ή δύο λόγους που σου δίνουν την περισσότερη δύναμη, και κάνε το άλμα. Να θυμάσαι επίσης πως τίποτε από αυτά που σε "φοβίζουν" δεν είναι ΑΛΗΘΙΝΟ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ... Είναι κάπως αστείο πως αυτά που μας κρατάνε πίσω είναι καθαρά υποκειμενικά, αλλά αυτός είανι ο μεγάλος μας αγώνας. Να νικήσουμε την υποκειμενικότητα για να γευτούμε την αντικειμενικότητα και το αληθινό, έτσι δεν είναι; :) ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σου εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ :)

Caramel_prisoner είπε...

Και τώρα αρχίζουν οι χαζές ερωτήσεις:
Αυτά που βλέπουμε και ακούμε στο υπναγωγικό στάδιο, είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή υπάρχουν και εμείς, μπαίνοντας σε αυτό το στάδιο, τα επισκεπτόμαστε;
Κάπου είχες γράψει ότι και τα όνειρα τα ζούμε στο αστρικό. Άρα αφού υπάρχει το αστρικό, υπάρχουν και τα όνειρα; Δηλαδή δεν είναι δημιουργήματα του εγκεφάλου μας αλλά είναι πραγματικά και εμείς "μπαίνουμε" μέσα σε αυτά όταν κοιμόμαστε;

Blondbrained είπε...

Καθόλου χαζές δεν είναι οι ερωτήσεις σου, αλλά άπτονται της πίστης γιατί δεν μπορούν να αποδειχτούν ό,τι απαντήσεις σου δώσω. άλλοι πιστεύουν ότι το αστρικό είναι μια ξεχωριστή διάσταση, άλλοι ότι πρόκειται για το υποσυνείδητό (δημιούργημα του εγκεφάλου) και άλλοι θεωρούν πως η αληθεια βρίσκεται κάπου στη μέση (αυτό πιστεύω κι εγώ).

Ό,τι κι αν συμβαίνει δεν έχει νόημα να σου πω ακριβώς τι πιστεύω εγώ, αλλά να νιώσεις ο ίδιος την "αλήθεια" που είσαι έτοιμος να δεχτείς για να προχωρήσεις. Μπαίνεις στα όνειρα; Συνειδητοποιείς τα ασυνείδητα όνειρα; Δεν έχει αυτό σημασία. Σημασία έχει ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ :)

Caramel_prisoner είπε...

Μέχρι τώρα τα είχα στο μυαλό μου σαν δύο ξεχωριστά πράγματα. Δηλαδή πίστευα ότι το αστρικό είναι μία άλλη διάσταση - ας το πούμε - και τα όνειρα είναι μέρος της εγκεφαλικής μας λειτουργίας.
Τώρα, μετά από όλα αυτά, τα καινούργια για μένα, αρχίζω να αναθεωρώ... αλλά δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμα τη σχέση των ονείρων με όλο αυτό - και αναρωτιόμουν γιατί ανέφερες τα όνειρα σε μία από τις τεχνικές - αυτή με το μέρτημα - ότι καλό είναι να τα σημειώνουμε π.χ. ... Πάντως, όταν είναι πολύ ζωντανό το όνειρό μου - όπως σήμερα - το κουβαλάω μαζί μου όλη την υπόλοιπη μέρα... την ανάμνησή του και την "αίσθηση" που μου άφησε όταν είμουν εκεί αλλά και όταν ξύπνησα και το θυμόμουν πολύ ξεκάθαρα... σαν να ταξίδεψα κάπου και γύρισα το πρωί... Όπως και να έχει, όχι, δεν έχω καταφέρει ακόμα να συνειδητοποιήσω τα ασυνείδητα όνειρά μου. Προσπάθησα να εφαρμόσω την τεχνική με το μέτρημα που είχες γράψει αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα γιατί... με παίρνει ο ύπνος χαχα ... αλλά που θα μου πάει....
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις απαντήσεις σου και για το χρόνο σου :) θα συνεχίσω να το ψάχνω, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Blondbrained είπε...

Διάβασε ό,τι μπορείς για τη θεωρία του ολογραφικού σύμπαντος (και αντίστοιχα την "ολογραφική" λειτουργία του εγκεφάλου μας, ας πούμε) και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ. Θα κάνεις αυτόματα τη σύνδεση του "φυσικού" σου σώματος με ό,τι ονομάζουμε ενεργειακά σώματα (άρα και διαστάσεις και όνειρα και μπλα μπλα μπλα) :)

Blondbrained είπε...

Επίσης είναι καλό να δοκιμάζεις διάφορες τεχνικές, γιατί μπορεί να σου πηγαίνουν καλύτερα. Θα δοκιμάζεις κάποια τεχνική για ένα διάστημα, πχ μία ή δύο βδομάδες και μετά θα προχωράς στην επόμενη και θα καταγράφεις τι διαφορετικό βίωσες. Είχες πχ περισσότερη διάρκεια στη συνειδητότητα πριν αποκοιμηθείς; Μήπως είχες φυσικές αισθήσεις, όπως μυρμήγκιασμα, διακοή; Οτιδήποτε. Έτσι θα ξερεις ποια είναι για σένα. Σου προτείνω πάντως αυτή που έχω γράψει τελευταία τελευταία ;)

Caramel_prisoner είπε...

Ευχαριστώ πολύ!! Θα κάνω δοκιμές... :)