Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Swedish Bitter... αμάν αυτή η συνταγή!Έψαχνα χρόνια. Και χρόνια έπεφτα συνεχώς θύμα της προκλητικής σχεδόν άγνοιας των περισσότερων, που δέχονταν ό,τι διάβαζαν ο ένας από τον άλλον. Για τα Swedish Bitters δεν χρειάζεται να πω πολλά. Οι πικρές ουσίες της Σουηδίας δεν είναι παρά ένας έξυπνος και δοκιμασμένος συνδυασμός 11 βοτάνων, που έκανε γνωστό στον κόσμο η βοτανολόγος Μαρία Τρέμπεν, βάσει συνταγής του 17ου αιώνα του δρα Σαμστ, ο οποίος με την σειρά του την είχε καβάτζα από την οικογένειά του που την είχαν λέει βρει σε συνταγές του Παράκελσου, και την εφάρμοσε στον εαυτό του και τα παιδιά του. Όλοι τους έζησαν πέρα των 100 ετών, και ο καημένος ο δρ Σαμστ έχασε την ζωή του στην τρυφερή ηλικία των 104 ετών... μετά από πτώση από άλογο σε... αγώνες ιππασίας! Ενώ οι πρόγονοί του έζησαν πολύ άνω των 100 ετών! Ήταν υγιέστατος όταν σκοτώθηκε εννοείται.

Διαβάστε κι εδώ για περισσότερες πληροφορίες: http://www.healthtrade.gr/schweden_bitter.html, αλλά μην παραμυθιαστείτε με τα λεγόμενα original. Περιμένετε λίγο...

Ο ίδιος ο Παράκελσος το ονόμαζε ελιξήριο μακροζωίας, και το δημιούργησε μετά από έρευνές του πάνω στα αρχαία ελληνικά "ελιξήρια". Αυτά τα βότανα λοιπόν ήταν γνωστά από την αρχαιότητα και στην Ελλάδα, ότι επιφέρουν σημαντική βελτίωση στην υγεία μας, και εξισορροπούν πολλά από τα προβλήματα που δημιουργεί η κακή διατροφή ή η κακή διαχείριση της διατροφής από το σώμα μας και όχι μόνο. Τα σβίντεν μπίτερ έχουν χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικές εφαρμογές. Προσωπικά τα γνώρισα μέσω μιας φιλικής οικογένειας που έπαιρναν το σβίντεν μπίτερ σαν πρόληψη για ασθένειες, ιούς κλπ, και δεν νομίζω ότι έχουν αρρωστήσει αυτοί και τα παιδιά τους εδώ και 6 χρόνια που τους γνωρίζω, ενώ το έχουν και σαν πανάκεια για χτυπήματα, πονοκεφάλους, μώλωπες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τώρα που ασχολούμαι και η ίδια με τα βότανα και έχω ζήσει το θαύμα τους στο πετσί μου δεν μου κάνει καμία εντύπωση, αλλά για ανθρώπους που παραμένουν μακριά απο την δύναμη της φύσης, σίγουρα προκαλεί δυσπιστία το όλο θέμα. Ένας είναι ο τρόπος να διαπιστώσετε τι ισχύει. Να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε μόνοι σας!

Πώς θα το φτιάξετε λέει; Έχετε ακούσει ότι ένα από τα συστατικά είναι η αρχαία συνταγή της Θηριακής που το είχαν οι Έλληνες για αντίδοτο στα τσιμπήματα φιδιών, και η οποία περιέχει από σκορπιους μέχρι μην πω;;; Κακώς το ακούσατε! Ή μαλλον... δεν φταίτε εσείς. Φταίνε όλοι αυτοί που δεν αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να χρειάζεται ένα αντίδοτο φιδιών για ένα ΕΛΙΞΗΡΙΟ βοτάνων, την στιγμή που το αντίδοντο αυτό περιέχει μέχρι ζωϊκά συστατικά!!! Και πώς γίνεται να μην κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι η Θηριακή της συνταγής ονομάζεται Theriac venezian, που είναι ονομασία βοτάνου;;; Ποτέ η Θηριακή των Ελλήνων δεν ονομάστηκε έτσι!!! Παρά μόνο από όσους είχαν μπλέξει τα μπούτια τους. Δυστυχώς μάλιστα είναι πολλοί αυτοί και αναπαράγουν συνεχώς λανθασμένες πληροφορίες, όπως ότι έγινε γνωστή η Θηριακή του Γαληνού ως theriac venezian γιατί την χρησιμοποιούσαν και στην Βενετία στον Μεσαίωνα... Μα έλεος...

Βέβαια, ίσως όλη αυτή η σύγχιση βόλευε τις εταιρίες εκμεταλλευσης αυτού του υπέροχου ελιξήριου. Από την άλλη κυκλοφορούν δύο συνταγές όπως είπαμε, και εμπορικά και ως πληροφόρηση, η σύντομη και η "πλήρης". Ούτε ξέρω ποιος έφτιαξε την πλήρη και με ποια λογική. Αυτή που έχουμε από τον Σαμστ είναι αυτή με τα 11 βότανα, ενώ αυτή του Παράκελσου έχει "χαθεί" πολύ βολικά! Οπότε το να έχουμε τα τελευταία χρόνια κάποιους ανά τον κόσμο να ωρύονται ότι μόνο η ορίτζιναλ κάνει δουλειά, την στιγμή που η μόνη πραγματικά δοκιμασμένη είναι αυτή της Τρέμπεν και του Σαμστ είναι απορίας άξιον! Εγώ θα ήθελα να ξέρω πού στην ευχή τη βρήκαν στον Παράκελσο και καταχωρήθηκε κιόλας στο χημείο της Αυστρίας! Η μόνη συνταγή του Παράκελσου για ελιξήριο μακροζωίας αναφέρει 4 συστατικά!!! Θα την έχουν κρυφή κι αυτή! Τώρα πώς γίνεται και την έχουν βρει όλοι, αν και κρυφή, μάλλον πρέπει να ευχαριστούμε το ίντερνετ γι' αυτό, γιατί επιτέλους όλοι συμφώνησαν τελικά στο ποια είναι η "μεγάλη" εκδοχή του ελιξηρίου, ενώ στην αρχή κυκλοφορούσαν διάφορες εκδοχές και της πλήρους εκδοχής!

Τέλος πάντων, εμείς, ή τουλάχιστον εγώ προτιμώ τα σίγουρα πράγματα. Αν ο Σαμστ πέθανε σε ατύχημα και όλοι οι δικοί του ξεπέρασαν τα 100 χαλαρά, κι αν η οικογένεια που γνωρίζω έχει να αρρωστήσει τόσα χρόνια, κι αν πάρω στα σοβαρά όλες τις καταγραφές ανά τον κόσμο σε σχέση με το πραγματικό ορίτζιναλ -όπως είναι πιστοποιημένο παγκοσμίως- της Μαρίας Τρέμπεν, προτιμώ να πάω στα σίγουρα. Η μεγάλη συνταγή περιέχει ρίζες βαλεριάνας, κι εμένα αυτό δεν μου κάνει καλό κλικ. Καλή η βαλεριάνα, αλλά όχι για χρήση από παιδιά κάθε μέρα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, όπως συστήνεται στην "κανονική" συνταγή της Τρέμπεν. Ούτε καν για μεγάλους. Παρομοίως στην μεγάλη βερσιόν έχουν ρίζα γλυκύριζας η οποία είναι no no no για τους υπερτασικούς! Οπότε θα μείνω σ' αυτό που μου λέει το μέσα μου. Και το μέσα μου ψηφίζει Μαρία Τρέμπεν δαγκωτό!

Δοσολογία:
Εσωτερική λήψη: Προληπτικά, σύμφωνα με το 'παλαιό χειρόγραφο', παίρνουμε κάθε πρωί και βράδυ, 1 κουταλάκι του τσαγιού αραιωμένο με νερό. Για αδιαθεσία οποιουδήποτε είδους, μπορούμε να πάρουμε 3 κουταλιές της σούπας αραιωμένες με νερό. Για σοβαρές παθήσεις, παίρνουμε 2 έως 3 κουταλιές της σούπας ως εξής: 1 κουταλιά της σούπας αραιωμένη σε μισό φλιτζάνι τσάι βοτάνων, το μισό από αυτό λαμβάνεται μισή ώρα πρίν και το άλλο μισό μισή ώρα μετά από κάθε γεύμα.
Επιθέματα (κομπρέσες): Ανάλογα με την περιοχή, ένα κομμάτι βαμβάκι ή μια γάζα εμποτίζεται με Schweden Bitter και εφαρμόζεται στην πάσχουσα περιοχή, η οποία έχει προηγουμένως καλυφθεί καλά με ζωϊκό λίπος ή αλοιφή καλέντουλας, ή κηραλοιφή, αν έχει ήδη παρουσιαστεί φαγούρα. Κατόπιν τυλίγουμε με ένα κομμάτι ύφασμα ή χρησιμοποιούμε ένα επίδεσμο.
Η κομπρέσα μπορεί να μείνει στην περιοχή, αναλόγως της ασθενείας, 2 έως 4 ώρες. Αν είναι ανεκτή, η κομπρέσα μπορεί να παραμείνει όλη τη νύχτα. Όταν αφαιρεθεί, πουδράρουμε το δέρμα με ταλκ. Αν, παρ' όλα αυτά, άτομα με ευαίσθητο δέρμα παρουσιάσουν ερεθισμό, οι κομπρέσες πρέπει να χρησιμοποιηθούν για μικρότερο χρονικό διάστημα ή να παραληφθούν για λίγο. Ποτέ μην ξεχνάτε να λιπαίνετε το δέρμα προηγουμένως. Αν έχει ήδη παρουσιαστεί φαγούρα, χρησιμοποιείστε αλοιφή καλέντουλας.

Ενδείξεις:
Υπάρχει το αρχικό χαρτί του δόκτορος Σαμστ, το οποίο αναπαρήγαγε και η Μαρία Τρέμπεν, με τα 46 σημεία που αφορά στις χρήσεις και τις θεραπείες που επιφέρει το ελιξήριο. 

(Μεταγραφή του κειμένου περί της θεραπευτικής δυνάμεως του Schweden Bitter)
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
1. Εξαφανίζει πονοκεφάλους και ζαλάδες, δυναμώνει τον εγκέφαλο και τη μνήμη, με συχνές εισπνοές ή έμβρεξη της βάσης του κρανίου ή με κομπρέσα στο κεφάλι.
2. Βοηθά τα αδύναμα μάτια και απαλείφει τη κοκκινίλα και κάθε πόνο, ακόμα και σε περιπτώσεις φλεγμονής. Τα απαλλάσσει από στίγματα και καταρράκτη. Υγραίνετε, κατά διαστήματα, τις γωνίες των ματιών ή τοποθετείτε ένα εμποτισμένο πανί επάνω στα κλειστά βλέφαρα.
3. Πυώδη εξανθήματα και εκζέματα κάθε είδους, καθώς και ξηροδερμίες, θεραπεύονται, αν υγραίνονται συχνά και καλά.
4. Για τον πονόδοντο, κρατάμε στο στόμα, για λίγη ώρα, μια κουταλιά της σούπας με λίγο νερό, ή υγραίνουμε το πονεμένο δόντι. Ο πόνος σύντομα υποχωρεί και η σήψη εξαφανίζεται.
5. Φλύκταινες στην γλώσσα ή άλλα στοματικά προβλήματα, θεραπεύονται γρήγορα με συχνή ύγρανση.
6. Αν ο λαιμός καιει ή υπάρχει φλεγμονή και η κατάποση γίνεται με δυσκολία, καταπίνετε αργά το Schweden Bitter, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Απομακρύνει τη φλόγωση και θεραπεύει τον λαιμό.
7. Για τις κράμπες στομάχου: μια κουταλιά της σούπας.
8. Για κολικούς: παίρνουμε αργά, τη μια μετά την άλλη, 3 κουταλιές της σούπας και σύντομα θα νιώσουμε ανακούφιση.
9. Απαλλάσσει το σώμα από αέρια και ηρεμεί το συκώτι. Εξαλείφει κάθε πρόβλημα των εντέρων και του στομάχου και βοηθά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.
10. Ένα εξαίρετο φάρμακο για στομαχικές διαταραχές και πεπτικές δυσλειτουργίες.
11. Ευεργετικό για τους πόνους της χοληδόχου κύστης. Μια κουταλιά της σούπας καθημερινά, πρωί και βράδυ, και κομπρέσες τη νύχτα, και σύντομα κάθε πόνος θα εξαφανιστεί.
12. Για την υδρωπικία: μια κουταλιά της σούπας σε άσπρο κρασί, πρωί και βράδυ, για 6 εβδομάδες.
13. Για πόνους ή εμβοές στα αυτιά, τοποθετείτε μέσα στο αυτί ένα βαμβάκι εμποτισμένο. Είναι ευεργετικώτατο και επαναφέρει την χαμένη ακοή.
14. Για την πρωινή αδιαθεσία, 1 κουταλιά της σούπας σε κόκκινο κρασί, το πρωί, για 3 μέρες, μισή ώρα αργότερα ένας περίπατος, και μετά πρωινό, αλλά χωρίς γάλα. Το Schweden Bitter δεν πρέπει να λαμβάνεται πριν ή μετά από γάλα.
15. Τις τελευταίες 14 ημέρες της εγκυμοσύνης, μια κουταλιά της σούπας πρωί και βράδυ, προάγει την γέννα. Για την εύκολη αποβολή του ύστερου, χορηγείται ένα κουταλάκι του καφέ κάθε 2 ώρες, μέχρις ότου αποβληθεί το ύστερο ανώδυνα.
16. Αν μετά την γέννα το γάλα κοπεί και παρουσιαστεί φλεγμονή, υποχωρεί γρήγορα αν τοποθετήσουμε κομπρέσες.
17. Απαλλάσσει από τα σκουλήκια, ακόμα και από ταινία, παιδιά και ενήλικες. Η δόση που χορηγείται στα παιδιά είναι ανάλογη της ηλικίας τους. Ένα υγραμένο πανί τοποθετείται στον αφαλό και διατηρείται υγρό.
18. Θεραπεύει τα σπυριά των παιδιών. Δίνουμε στα παιδιά το Schweden Bitter, ανάλογα με την ηλικία τους, αραιωμένο με νερό. Όταν τα σπυριά αρχίζουν να μαραίνονται, τα υγραίνουμε συχνά με το Schweden Bitter και δε μένουν σημάδια.
19. Για τον ίκτερο (χρυσή), κάθε παράπονο θα εξαφανιστεί πολύ σύντομα, αν χορηγηθεί μια κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα και τοποθετηθούν κομπρέσες στο πρησμένο συκώτι.
20. Ανοίγει όλες τις αιμορροΐδες, θεραπεύει τα νεφρά, απαλλάσσει το σώμα από όλα τα περιττά υγρά, απομακρύνει τη μελαγχολία και τη κατάθλιψη και βελτιώνει την όρεξη και τη πέψη.
21. Οι αιμορροΐδες μικραίνουν και μαλακώνουν, αν υγραίνονται συχνά και αν λαμβάνεται εσωτερικά το Schweden Bitter, ιδιαίτερα πριν από τη κατάκλιση. Τοπικά, εφαρμόζεται ένα μπαμπάκι εμποτισμένο. Βοηθά το αποκλεισμένο αίμα να κυκλοφορήσει και ανακουφίζει από το κάψιμο.
22. Αν κάποιος έχει λιποθυμήσει ανοίξτε, εν ανάγκη, το στόμα του, δώστε του μια κουταλιά Schweden Bitter και θα συνέλθει.
23. Αυτό το ελιξήριο σας απαλλάσσει από τους πόνους των σπασμών(κράμπες).
24. Για τη φθίση, το παίρνετε καθημερινά, το πρωί με άδειο στομάχι, και συνεχίζετε τη θεραπεία για έξι εβδομάδες.
25. Αν η έμμηνη ρύση σταματήσει ή είναι υπερβολική, η γυναίκα παίρνει το ελιξήριο τρεις ημέρες και επαναλαμβάνει τη θεραπεία 20 φορές.
26. Αυτό το ελιξήριο θεραπεύει επίσης τη λευκόρροια.
27. Αν κάποιος υποφέρει από κρίση επιληψίας, πρέπει να του χορηγηθεί το ελιξήριο επί τόπου και να συνεχίσει τη θεραπεία, γιατί δυναμώνει τα νεύρα όπως και το σώμα, και το απαλλάσσει από κάθε αρρώστια.
28. Θεραπεύει τη χωλότητα και απαλλάσσει από ζαλάδες και αδιαθεσίες.
29. Θεραπεύει επίσης εξανθήματα και ερυσίπελας.
30. Αν κάποιος έχει πυρετό και είναι πολύ αδύναμος, του χορηγούμε μια κουταλιά της σούπας και ο ασθενής, αν δεν είναι υπερφορτωμένος με άλλα φάρμακα, θα συνέλθει σύντομα, ο σφυγμός θα επανέλθει και ο πυρετός, όσο υψηλός κι αν είναι, θα πέσει.
31. Το Schweden Bitter θεραπεύει επίσης το καρκίνο, τα σημάδια της ευλογιάς, κρεατοελιές και σκασμένα χέρια. Αν η πληγή είναι παλαιά ή πυώδης ή κακοφορμισμένη, τη πλένουμε καλά με άσπρο κρασί και τοποθετούμε ένα πανί εμβαπτισμένο στο ελιξήριο.
32. Θεραπεύει χωρίς παρενέργειες, κάθε είδους πληγή, σκίσιμο ή χτύπημα, αν υγραίνονται συχνά με Schweden Bitter. Ένα κομμάτι πανί εμποτίζεται με το ελιξήριο και καλύπτει τη πληγή αμέσως. Παίρνει γρήγορα το πόνο, προλαμβάνει τις μελανιές ή τη σήψη. Θεραπεύει επίσης, πληγές από σφαίρα. Αν υπάρχουν τρύπες, ραντίζουμε τη πληγή με το ελιξήριο χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να την έχουμε καθαρίσει προηγουμένως. Με επανειλημμένες επιθέσεις εμποτισμένων πανιών, η θεραπεία επέρχεται σύντομα.
33. Απαλείφει τους ουλές, ακόμα και τις παλαιές, πληγές και κοψίματα, αν τις υγράνουμε τουλάχιστον 40 φορές με το ελιξήριο. Όλες οι πληγές κλείνουν και δεν αφήνουν σημάδια.
34. Θεραπεύει κάθε είδους συρίγγιο, ακόμα και αυτά που φαίνονται αθεράπευτα, όσο παλαιά κι αν είναι.
35. Θεραπεύει κάθε έγκαυμα και ζεμάτισμα, είτε αυτό προκλήθηκε από φωτιά είτε καυτό νερό ή λίπος, αν το υγραίνουμε συχνά. Δεν δημιουργούνται φουσκάλες και ακόμη και πυώδεις φουσκάλες θεραπεύονται.
36. Είναι αποτελεσματικό κατά των πρηξιμάτων και των μωλώπων, είτε προέρχονται από χτύπημα είτε από πτώση.
37. Αν κάποιος έχει χάσει την όρεξή του, το ελιξήριο αποκαθιστά την χαμένη γεύση.
38. Σε περίπτωση αναιμίας, επαναφέρει το χαμένο χρώμα, αν λαμβάνεται το πρωί για κάποιο χρονικό διάστημα. Καθαρίζει το αίμα, δημιουργεί νέο αίμα και προάγει τη κυκλοφορία.
39. Ρευματικοί πόνοι στα άκρα ανακουφίζονται, αν το ελιξήριο λαμβάνεται πρωί και βράδυ και εφαρμόζονται κομπρέσες στα πονεμένα μέλη.
40. Θεραπεύει κρυοπαγήματα στα χέρια ή τα πόδια, ακόμα και ανοιγμένα, αν εφαρμόζονται κομπρέσες όσο το δυνατόν συχνότερα, και ιδιαίτερα τη νύχτα.
41. Στους κάλους εφαρμόζουμε ένα εμποτισμένο μπαμπάκι και το διατηρούμε υγρό. Μετά από τρεις ημέρες, οι κάλοι πέφτουν μόνοι τους ή μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς πόνο.
42. Θεραπεύει επίσης δαγκώματα λυσσασμένων σκύλων ή άλλων ζώων, αν ληφθεί εσωτερικά, αφού θεραπεύει και καταστρέφει κάθε δηλητήριο. Ένα εμποτισμένο πανί εφαρμόζεται και στις πληγές.
43. Για τη πανώλη και άλλες μεταδοτικές ασθένειες, καλό είναι να χορηγείται επανειλημμένα, καθώς θεραπεύει τα πρηξίματα και εξανθήματα της πανώλης, ακόμη κι αν έχουν φτάσει στο λαιμό.
44. Όποιος δεν μπορεί να κοιμηθεί τη νύχτα, παίρνει μερικές σταγόνες πριν τη κατάκλιση. Για νευρικές αϋπνίες, ένα πανί εμποτισμένο με διάλυμα Schweden Bitter εφαρμόζεται στο μέρος της καρδιάς.
45. Ένας μεθυσμένος μπορεί να ξεμεθύσει πάραυτα με δυο κουταλιές της σούπας.
46. Όποιος παίρνει το Schweden Bitter πρωί και βράδυ, κάθε ημέρα, δεν χρειάζεται άλλο φάρμακο, αφού δυναμώνει το σώμα, τονώνει τα νεύρα και το αίμα, απομακρύνει το τρέμουλο χεριών και ποδιών.
Με λίγα λόγια απομακρύνει κάθε αρρώστια. Το σώμα μένει εύκαμπτο, το πρόσωπο νέο και ωραίο.
Προσοχή: όλες οι προαναφερόμενες ποσότητες Schweden Bitter πρέπει να λαμβάνονται αραιωμένες σε τσάι βοτάνων ή νερό.
Η θαυμαστή θεραπευτική δύναμη αυτού του ελιξηρίου φαίνεται στο ανωτέρω κείμενο του 'παλαιού χειρόγραφου'. Μπορεί κάποιος να πει, και πολύ σωστά, ότι το Schweden Bitter είναι ευεργετικό για όλες τις ασθένειες ή, τουλάχιστον, ότι είναι αποτελεσματικό ως βάση κάθε θεραπείας.

Το ανωτέρω αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο της Μαρία Τρέμπεν "Υγεία από το Φαρμακείο του Θεού", εκδόσεις Κέδρος, 2002.


Συνταγή. Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε:
Όλα είναι αποξηραμένα. Γράφω και τις δύο ονομασίες με τις οποίες μπορεί να είναι γνωστό ένα βότανο. Μπορείτε επίσης να βρείτε πακέτα αποξηραμένων, που τα διαθέτουν πιστοποιημένα για να το φτιάξετε μόνοι σας, αν δεν θέλετε να τρεχετε να βρίσκετε τα βότανα στα βοτανάδικα στο κέντρο. Την Θηριακή δεν την έχω αναζητήσει ακόμα στα βοτανάδικα είναι η αλήθεια, μέσω ίντερνετ μόνο, οπότε και την βρήκα σε αποξηραμένη μορφή σε αγγλικό e-shop, αλλά όταν πάω στα βοτανάδικα σύντομα θα ρωτήσω και θα ενημερώσω. Πολύ πιθανό να το έχουν.

10 gr Αλόη φύλλα *ή ρίζα γεντιανής ή αγριαψιθιά. Προσωπικά θα προτιμούσα την αλόη ή την ρίζα γεντιανής.
5 gr Μύρρο μίσχος
0.2 gr ζαφορά/σαφράν ύπερος
10 gr Σέννα/φύλλα κασσίας
10 gr φυσική λευκή Καμφορά φύλλα
10 gr ραβέντι/ρήον ρίζα
10 gr Μάννα Φραξίνος (Fraxinus omus) φύλλα και μίσχος
10 gr Θηριακή φύλλα (pimpinella saxifrage)
5 gr Καρλίνα ρίζα
10 gr Αγγελική ρίζα
10 gr Ζεδοαρία ρίζα

Παρασκευή: Βάζετε το μίγμα σε ένα δίλιτρο βάζο με φαρδύ λαιμό, μαζί με 1,5 λίτρα ουίσκι ή φυτικό αλκοολούχο εκχύλισμα 38% με 40% που το χύνουμε από πάνω του. Το βάζο το αφήνουμε στον ήλιο ή κοντά στο καλοριφέρ ή πηγή θερμότητας για 14 μέρες, και το ανακινούμε καθημερινά. Μετά το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μικρότερα μπουκάλια. Αν συσκευαστεί και φυλαχθεί σωστά σε δροσερό μέρος μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια. Όσο περισσότερο μένει και ωριμάζει, τόσο καλύτερο γίνεται. Ανακινείτε καλά πριν από κάθε χρήση.

Από οικονομικής άποψης ούτε ξέρω πόσα θα κερδίσετε. Μ' αυτές τις ποσότητες φτιάχνετε ένα δίλιτρο. Για ένα λίτρο πληρώνετε στο εμπόριο κοντά 50 ευρώ. Εμένα μια χαρά μου φαίνεται!

*Πρόσθεσα τις λατινικές ονομασίες των δύο πιο δυσεύρετων αλλά όχι και αδύνατον να βρεθούν υλικών. Μια απλή αναζήτηση στο google για αγορά τους με την λατινική ονομασία θα σας βγάλει από τα δύσκολα.

**Να 'ναι καλά αναγνώστης μας, που μας έστειλε στα σχόλια το λινκ ενός βρεττανικού site από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε όση ποσότητα θέλετε από το έτοιμο μίγμα αποξηραμένων, για να το φτιάξετε μόνοι σας. Πάλι θα σας στοιχίσει ελάχιστα σε σχέση με το έτοιμο βάμμα. Καλές αλχημείες, και ευχαριστούμε θερμά τον φίλο αναγνώστη!  http://www.justingredients.co.uk/swedish-bitter-6669.html#description

123 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα ενα σκασμό κείμενο για να καταλήξω στη συνταγή η οποία απλά δε μπορεί να φτιαχτεί γιατί δεν υπάρχουν αυτά τα υλικά παντού..οτι να ναι

Blondbrained είπε...

Τα παράπονά σου στην Τρέμπεν, φίλε μου. Τι να κάνουμε τώρα! Πάντως τα υλικά υπάρχουν. Όχι παντού, αλλά υπάρχουν! Τα περισσότερα τα βρίσκεις σε e-shops της Αγγλίας!
Δεν λες πάλι καλά κι ευχαριστώ που ανέρτησα την κανονική συνταγή με ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, αντί να ψάχνεσαι για την Θηριακή της Αρχαίας Ελλάδας;

Παρακαλώ!

Blondbrained είπε...

Επίσης αναφέρω λίγο πριν τη συνταγή:
"Μπορείτε επίσης να βρείτε πακέτα αποξηραμένων, που τα διαθέτουν πιστοποιημένα για να το φτιάξετε μόνοι σας, αν δεν θέλετε να τρεχετε να βρίσκετε τα βότανα στα βοτανάδικα στο κέντρο. "
Κοστίζουν γύρω στα 15 ευρώ τα 100 γρ, τα οποία θα σας δώσουν σχεδόν ένα λίτρο. Πάλι συμφέρουν...

ΥΓ Έλεος όμως...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή -κάθε άλλο παρά- blondbrained, δεν φτιάχνετε μερικά μπουκαλάκια, αφού διαθέτετε όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και να τα αγοράσουμε εμείς??? Θερμή παράκληση... Θα μάς σώσετε, σας λέω!
P.S.1: Many thanks για όλα αυτά που μάς μαθαίνετε!
P.S.2: Γνωστοποιήστε μου παρακαλώ το e-mail σας, διότι δεν μπορω να συνδεθώ μέσω του προφίλ σας.

Ευχαριστώ
Βάσω

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα Βάσω!Ενδιαφέρομαι κι εγώ να αγοράσω μπουκαλάκι αν αρχίσετε να τα προωθείτε μέσω Ιντερνετ!
Δανάη

Blondbrained είπε...

Να 'στε καλά για την εμπιστοσύνη, αλλά θέλει ειδική άδεια για να πουλάω κάτι τέτοιο, και προς το παρόν τρέχω με τον ΕΟΦ για να καταχωρήσω τις κηραλοιφές μου, τις οποίες ελπίζω να μπορώ να προμηθεύω μέσα στον επόμενο μήνα (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ).
Ομως ευχαρίστως να σας πω πού ακριβώς θα βρείτε τα υλικά για να το φτιάξετε. Είναι ΤΟΣΟ απλό που είναι κρίμα να δώσετε σεντ παραπάνω για να το πάρετε από αλλού. Ακόμα κι από μένα δηλαδή... που είμαι εγγύηση ένα πράμα :P
Θα ενημερώσω επακριβώς λίαν συντόμως! Και σας ευχαριστώ πάρα πολύ! :)

Ανώνυμος είπε...

Λετε στο τελος των ιδιοτητων οτι πρεπει να πινετε αραιωμενο με νερο. Ειχα παρει παλαιοτερα την στρογγυλη συσκευασια και επινα καθε βραδυ 1 κουταλια της σουπας χωρις νερο. Τωρα εχω παραγγειλει την πλακε συσκευασια, αυτη που λεγετε οτι ειναι η original. Γνωριζετε αν θα πρεπει να την πινω με νερο η αραιωμενη? Παντως η προηγουμενη δεν με πειραξε καθολου παροτι το επινα χωρις νερο. Ευχαριστω. Κωνσταντινος.

Blondbrained είπε...

Φίλε Κων/νε, έτσι προτείνει να το πίνουμε το παλαιό χειρόγραφο, αλλά αν εσύ δεν είχες πρόβλημα, δεν βλέπω το λόγο να μην το συνεχίσεις έτσι. Αλλά φαντάζομαι στην νέα συσκευασία που πήρες θα αναγράφει τον τρόπο λήψης.
Έχω καθυστερήσει πολύ να αναρτήσω πληροφορίες για το πού θα βρείτε όλα τα συστατικά για να τα φτιάχνετε μόνοι σας, αλλα είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου!

Πες μας κιόλας τι εντυπώσεις έχεις από τη χρήση του; Η φίλη μου δεν το αλλάζει με τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Eπειδη τωρα το παρελαβα γι' αυτο αργησα να απαντησω (εφ'οσον θα πρεπει να το δοκιμασω). Εχω την εντυπωση οτι η συσκευασια riviera ειναι πιο πικρη απ την στρογγυλη (trebben), αλλωστε αν θυμαμαι ειχα διαβασει παλαιοτερα οτι η συσκευασια riviera δεν περιεχει μελι. Παντως στην συσκευασια αναφερει οτι πινετε και σκετο η αραιωμενο με νερο. Η φιλη σας αληθεια ποια συσκευασια απ'τις 2 που κυκλοφορουνε προτιμαει? Παντως ενας φιλος μου το πηρε παλαιοτερα και μετα απο λιγες ημερες το σταματησε γιατι οπως νου ειπε ηταν (ακουσον) πικρο χεχεχε. Παντως καλο θα ηταν να μας ανεβαζατε ενα video για το πως φτιαχνετε γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα κανουμε αρκετες προσπαθειες (σε euro) μεχρι να το πετυχουμε. Ευχαριστω. Κωνσταντινος.

Blondbrained είπε...

Δεν ξέρω ποιο παίρνει, Κων/νε. Έχω δει ότι είναι ένα σκούρο μπουκάλι με κάτι κόκκινα (αν θυμάμαι καλά!)!

Υπόσχομαι πως όταν το φτιάξω μόνη μου, θα βάλω φωτογραφίες (για βίντεο δεν υπόσχομαι γιατί είμαι πολύ άσχετη), και πολλές πολλές οδηγίες. Αλλά δε νομίζω ότι θα χρειαστεί να χαλάσουμε πολλά ευρώ. Το μόνο δύσκολο είναι να βρούμε ένα δύο συστατικά/βότανα. Έψαχνα μήπως υπάρχει κάτι να το αντικαταστήσω με ελληνικά. Και προφανώς υπάρχουν πολλά "πικρά" βότανα, αλλά ποτέ το ένα βότανο δεν είναι ίδιο με ένα άλλο, ακόμα κι αν κάνουν για παρόμοιες χρήσεις. Οπότε προτιμώ να μείνουμε στην παραδοσιακή συνταγή την... πικρή!!! Θα ενημερώσω, είανι στις προτεραιότητές μου! :)

Χρήστος Μπάρδης είπε...

Γεια σας ηθελα να ρωτησω αν ξερετε αν χρειαζεται ψυγειο για την φυλαξη του.
Ευχαριστω
Φωτεινη

Blondbrained είπε...

Φίλη Φωτεινή, αν το πάρεις έτοιμο θα ακολουθήσεις τις οδηγίες αποθήκευσης και συντήρησης του παρασκευαστή. Αλλά θεωρητικά, αν είναι βάμμα (σε αλκοόλ δηλαδή) δε χρειάζεται ψυγείο. Αρκεί ένα σκιερό ξηρό μέρος. :) Θα το φτιάξεις;;; Να μας πεις εντυπώσεις :)

Χρυσούλα Φραγκιουδάκη είπε...

εγω παντως θα ηθελα να μαθω που μπορω να προμηθευτω αυτα τα υλικα :-)βρηκα κατι e-shop, αλλα εφοσον μπορεις να μας ενημερωσεις για μια εμπιστη σελιδα...

σε ευχαριστω πολυ

Lila Lilak είπε...

Η θηριακή είναι η γνωστή μας καυκαλήθρα, πολύ διαδεδομένη στη χώρα μας. :) Ωραιότατο το blog σας!

Blondbrained είπε...

Λίλα, να 'σαι καλά, αλλά σίγουρα είναι η καυκαλήθρα; Γιατί την έχω βρει με άλλη λατινική ονομασία (Tordylium apulum), και αυτή που ταιριάζει (pimpinella saxifraga) εμφανίζεται σε ένα μπλογκ, από το οποίο γίνεται συνέχεια αναπαραγωγή στα υπόλοιπα μπλογκ ανά την ελλάδα!!!! Δεν εμπιστεύομαι κανέναν και τίποτα πλέον, μετά από αυτό που είδα να αναπαράγεται με το theriac, που έφριξα!
Μου 'δωσες όμως μια κατεύθυνση, και σε χιλιοευχαριστώ, θα το ψάξω σίγουρα! :)

Polydeykis είπε...

Παιδια καλησπερα!

Εχω βρει ολα τα βοτανα σε e-shop αλλα δε μπορω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να βρω καμφορα, θηριακη και καρλινα....


Παρακαλω μια βοηθεια, αν εχει καποιος μια διευθυνση απο ιντερνετ να ποσταρει..εξω και σαιτ εξωτερικου! θα φτιαχτει σπιτικο schweden bitter λιαν συντομως...

Blondbrained είπε...

Φίλε μου, Καρλίνα βρήκα εδώ: http://www.alexbaharika.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B1

θηριακή είχα βρει στο εξωτερικό, αλλά δεν βρίσκω το λινκ!!!! Ψάχνω στα αγαπημένα μου, κάπου το έχω κρατήσει. Θα επανέλθω το συντομότερο. Με το καλό, όταν τα συγκεντρώσουμε, κάνε έναν κόπο να γράψεις πού βρήκες τα υπόλοιπα για να τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα. Να 'σαι καλά.

Polydeykis είπε...

Χιλια ευχαριστω! αρχες σεπτεμβριου θα εχετε νεα!!!

ηδη φτιαχνω λιστα!

Polydeykis είπε...

Μαλλον θα κανω μια ελαφρα παραλλαγη...

δε βρισκω καμφορα με τιποτα και σκεφτομαι να βαλω καποιο αλλο πικρο βοτανο, π.χ. αγρια αγκιναρα..τι λετε?

Blondbrained είπε...

Φίλε μου, η αλήθεια είναι πως έχουμε τόσο θαυμάσια βότανα στην Ελλάδα, που και μόνοι μας να φτιάξουμε μια συνταγή με πικρά βότανα, καλύτερη θα βγει από το "σουηδικό" πικρό ρόφημα της αγαπητής Τρέμπεν :)

Προσωπικά, θα πρόσθετα και άγρια αγκινάρα (καταπληκτική ιδέα) και δίκταμο!

Την θηριακή δεν την βρίσκω. Είχα βρει σελίδα, που πουλούσε αποξηραμένη, μάλλον μας άφησε χρόνους μετά από κάποιο καθάρισμα του υπολογιστή. Ποιος ξέρει. Θα συνεχίσω να ψάχνω. Θυμάμαι σίγουρα πως ήταν e-shop της Αγγλίας πάντως! Θα ενημερώσω, κι αν δεν βρεθεί, δε χάθηκε ο κόσμος. Θα δούμε τις ιδιότητες του βοτάνου, και θα συγκρίνουμε με ένα από τα πάμπολλα και θαυματουργά δικά μας :)

Να' σαι καλά που κάνεις τόσο κόπο. Εγώ δεν προλάβαινα πια.

Blondbrained είπε...

AAAAAAAAA, το βρήκαααααααααα! Δεν είναι αυτό που είχα βρει, αλλά βρήκα άλλο!!!! :) Το βρήκα ως theriak venezian! Αφού η χαζή το γράφω και στο άρθρο, ότι έτσι το βρήκα το βότανο. Είναι κι αυτή μια ονομασία της πιμπινέλα! :)
Άντε, πάει κι αυτό. Πάμε στο τελευταίο! Κι όταν ολοκληρώσουμε το σουηδικό, θα φτιάξουμε και ελληνικό στην υγειά σου, καλέ μου Πολυδεύκη! :)

Blondbrained είπε...

Ok, ξέχασα το λινκ, και στο μεταξύ το βρήκα σε δύο μεριές :P Γράφε:

http://www.feelgoodnatural.com/catalogue/HERBIES676.html

http://secure.herbies-herbs.com/index.php?page=shop.product_details&product_id=1583&category_id=26&option=com_virtuemart

Polydeykis είπε...

Το ελληνικό θα τα σπάει!!!

για κάνε μου καμμια πρόταση τώρα, αντί για καμφορά τι να βάλω...?

Καλά δίκταμο μιλάμε είναι τέλειο...

Blondbrained είπε...

Φίλε Πολυδεύκη, νομίζω πως καλό υποκατάστατο (βάσει των ιδιοτήτων τους) είναι ο ευκάλυπτος. Τα φύλλα ευκάλυπτου. Είναι επίσης ηρεμιστικός, και βοηθάει στην ρευστοποίηση των βλεννών, ενώ χαλαρώνει και το στομάχι ειδικά όταν υπάρχει πρόβλημα. Νομίζω πως και από γεύση θα είναι πάνω-κάτω τα ίδια (όχι και ίδια, αλλά κοντά).

Ό,τι σε φωτίσει. Και η άγρια αγκινάρα είναι εκπληκτικό βότανο, και το δίκταμο, και η καυκαλήθρα που πρότεινε η φίλη πιο πάνω, και το βλήτο μη σου πω, και το μελισσόχορτο το ευλογημένο, κι ένα σωρό άλλα, που αν κάτσουμε να τα κοιτάξουμε όλα θα πάθουμε πλάκα και στο τέλος θα φτιάξουμε ρόφημα με 200 συστατικά! Το σβίντεν δεν είναι το μόνο "πικρό" ρόφημα που έχει καθιερωθεί, αλλά σίγουρα είναι το πιο γνωστό. Υπάρχουν κι άλλα. Το Ιταλικό fernet branca με τα 27 βότανα, για παράδειγμα. Είναι και μυστική συνταγή. Μόνο τα 14 είναι γνωστά, και είναι πάνω- κάτω ίδια με αυτά του σβίντεν κάποια. Γνώμη μου είναι να βάλεις ευκάλυπτο, που είναι και εύκολο να τον βρεις. Μόλις τελειώσουμε μ' αυτή την ιστορία, θα φτιάξω ανάρτηση για να δημιουργήσουμε το δικό μας πικρό ρόφημα :)

Polydeykis είπε...

Ναι ναι να δημιουργησουμε ενα "Ελληνικο"!!!! :-)

Polydeykis είπε...

τα βρήκα όλα τα βότανα από το Herb.gr...μερικά όπως την καμφορά δεν την έχει, αλλά αν τους παρεις τηλέφωνο τα έχουν όλα εκτός από τη θηριακή και τη καρλίνα.

Εγώ προσωπικά αντί για καρλίνα θα βάλω γεντιανή και αντί για θηριακή δίκταμο, και θα προσθέσω "έτσι για να δέσει" δίκταμο και άγρια αγκινάρα

τούμπανο ε...?

Blondbrained είπε...

για πρώτο βότανο τι θα βάλεις; αγριαψιθιά;

Το φαντάστηκα ότι θα τα βρήκες στο herb.gr. Θα βγει φοβερή η συνταγή όντως :) Από το χιλιόμετρο θα φεύγουν οι ιοί και τα μικρόβια :)

Άντε, φτιάξ' την και πες μας τι λέει από γεύση. Θα ετοιμάσω και μια συνταγή για ελληνικό μπίτερ. Θα προμηθευτώ τα υλικά μου και θα το φτιάξω να σας πω, και μέσα στο χειμώνα με τις ιώσεις θα έχουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε οικογενειακώς, για να δούμε πώς θα τα πάει :)

Polydeykis είπε...

Για πρωτο θα βαλω αλοη! εχω στο σπιτι μου και θα χρησιμοποιησω αυτην! Θα βγει τουμπανο η συνταγη!! Και σε εντριβη θα βγει πολυ καλη..λεω να παρω τσιπουρο απο το χωριο για να τη φτιαξω.. η μηπως κανα ουισκακι...? οταν ελθουν τα βοτανα θα ενημερωσω

Blondbrained είπε...

Ποιο ουίσκι, παιδί μου! Βάλε τσίπουρο!!!!! :)

Polydeykis είπε...

χα χα χα χα χα

εχεις facebook?

ελενη είπε...

http://www.bioshop.gr/elliniko-royal-schweden-bitter-350ml-thisauros-ugeias.html
βρηκα αυτο το σαιτ για ελληνικο σβεντεν μπιτερ.δεν ειχα το χρονο να κοιταξω τα συστατικα αλλα ειχε πολυ καλη τιμη και στελνω τη διευθυνση για ν'ακουσω αποψεις.

Blondbrained και Polydeykis
ασχολειστε με τα βοτανα ερασιτεχνικα η λογω επαγγελματος?
ρωταω απο επιφυλαξη,αν μου επιτρεπετε,γιατι πρωτη φορα χρησιμοποιω μονη μου βοτανα και θα θελα να ξερω την πηγη ολων αυτων των πληροφοριων! ευχαριστω :)

Polydeykis είπε...

Αγαπητη μου η συγκεκριμενη συνταγη ειναι παραλλαγη. Προσοχη με την αψιθια ομως, δε θα τη συνιστουσα για καθημερινη χρηση. Προσωπικα εγω ασχολουμαι ερασιτεχνικα με τα βοτανα και τα συναφη, διοτι η ενασχοληση μου με αυτα με εχει βοηθησει σε πολλα προβληματα υγειας, τοσο δικα μου οσο και των φιλων συγγενων μου και χαιρομαι πραγματικα να βλεπω αποτελεσματα, μακρυα απο τη καθημερινη χρηση φαρμακων για το οτιδηποτε, το οποιο εχει καταντησει φρενιτιδα

Polydeykis είπε...

Επισης το αλκοολ 30% δε γνωριζω κατα ποσο μπορει να θεωρηθει βαμμα, απο τη στιγμη που το βαμμα θεωρειται αποσταγμα στεμφυλων ανω των 38% αλκοολ. Τελος παντων, μια χαρα το βλεπω το βαμμα, ειναι πιο τουμπανιασμενο απο το κανονικο, αλλα εγω τρα οπου ναναι θα φτιαξω μερικα μπουκαλια με μια μικροπαραλλαγη, αλλα πολυ κοντα στην συνταγη της μαριας τρεμπεν, το βιβλιο της οποιας συνιστω στον οποιονδηποτε να προμηθευτει (μιλαμε για εντελως γελοια τιμη)

Polydeykis είπε...

.

ελενη είπε...

το βιβλιο το εχω και ειναι παρα πολυ καλο.απλως δεν εχει αναλυτικες οδηγιες για το πως να τα φτιαξεις και που να τα βρεις γι'αυτο πελαγωσα λιγο! ;)

ευχαριστω πολυ παντως!οταν το κανεις μπορεις να αναρτησεις σε παρακαλω τα συστατικα που χρησιμοποιησες με τα λατινικα τους ονοματα? γιατι θα ναι νομιζω πιο ευκολο στην αναζητηση! και παλι ευχαριστω

Polydeykis είπε...

τα εχει ολα με ενα απλο ψαξιμο στο google..λατινικα δε χρησιμοποιησα πουθενα..απλα το ρηο ειναι γνωστο και ως ραβεντι

ελενη είπε...

τα εψαξα βασικα στο herb.gr αλλα δεν τα βρηκα ολα και επισης σε κανα δυο που ειδα ειχε και αλλα φυτα της ιδιας οικογενειας και δεν ημουν σιγουρη για το ποια να επιλεξω.η αγγελικη για παραδειγμα και το μυρρο...ενταξει θα τα ψαξω και λιγο καλυτερα βεβαια γιατι ετσι στα γρηγορα δε γινεται δουλεια!παντως θα θελα να μαθω πως πηγε αυτο που φτιαχνεις μηπως δοκιμασω τη δικη σου εκδοχη!καλη επιτυχια!

Polydeykis είπε...

Αν τους παρεις τηλεφωνο στο herb.gr τα εχουν ολα εκτος απο τη καρλινα και τη θηριακη, εγω αυτο εκανα...! Καλα μαγειρεματα σε ολους τους φιλους δρυιδες :-)

Το bitter το εχω δοκιμασει και ειναι πολυ αποδοτικο και σε γαργαρες για φαρυγγιτιδα κλπ...ειδικα αν μετα φαμε και λιγο μελι πιστευω ειναι θεμα 1 μερας να φυγει

Polydeykis είπε...

για αυτους που βαριουνται να παρουν τηλεφωνο και να το ψαξουν λιγο παραπανω

επισης καποια πραγματα που δεν εχει το herb.gr, αν τους παρετε τηλεφωνο θα σας τα βρουν, εκτος απο τη καρλινα και τη θηριακη

1) αλόη http://www.herb.gr/index.php/catalog/product/view/id/558/s/aloe/
2) Μύρο http://www.herb.gr/index.php/catalog/product/view/id/291/s/commiphora-molmol/category/11/
3) Κρόκος http://www.herb.gr/index.php/catalog/product/view/id/275/s/safran-red-1gr/category/11/ ή http://www.ellinikabotana.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1/%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7/%CE%BA%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1-herb-tea-tsai-botana-votana-info
4) Φύλλα Κασσίας
http://www.herb.gr/index.php/catalog/product/view/id/326/s/cassia-senna/ ή http://www.ellinikabotana.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1/%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B1/%CF%83%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B1-info
5) Καμφορά ή ευκάλυπτο http://www.ellinikabotana.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1/%CE%B3%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%82/fysiki-kamfora-info
6) Καρλίνα ή Γεντιανή http://www.alexbaharika.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B1

http://sensities.com/product_details.php?id=1294&mid=5&n=%CE%93%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AE_%28%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC%29_100gr ή
http://www.ellinikabotana.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1/%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%82/karlina-info ή http://www.herb.gr/index.php/catalog/product/view/id/942/s/karlina/category/24/
7) Ζεντοάρια http://www.herb.gr/index.php/catalog/product/view/id/380/s/jiang-huang/ ή http://www.ellinikabotana.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1/%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%82/zentoaria-info
8) Μάννα http://arwmata-anatolis.skroutzstore.gr/p.Mana.519466.html ή http://www.ellinikabotana.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1/%CF%86%CF%85%CF%84%CE%AC/%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-info
9) Αγγελική http://www.ellinikabotana.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1/%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%82/aggeliki-info ή http://www.herb.gr/index.php/catalog/product/view/id/19/s/angelica-pubescens/category/11/ ή http://sensities.com/product_details.php?id=702&mid=5&n=%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE_100gr
10) Θηριακή (pimpinella saxifrage) ή καυκαλήθρα ή αλλιώς το ξαδερφάκι γλυκάνισο http://www.votana-ygeia.com/products/112/%CE%9A%CE%B1%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B8%CF%81%CE%B1-Tordylium-officinale-L. Ή http://secure.herbies-herbs.com/index.php?page=shop.product_details&product_id=1583&category_id=26&option=com_virtuemart
11) Ρήο http://www.herb.gr/index.php/catalog/product/view/id/434/s/da-huang/

Polydeykis είπε...

Μολις εβαλα τα βοτανα στα βαζακια τους και περιμενω το τσιπουρο απο το χωριο για να δεσει το γλυκο...Εκανα μια παραλλαγη δικια μου!

Αντι για καρλινα και θηριακη που δε βρηκα, εβαλα τα εξης:

δικταμο, αγριαδα, μποραγκο και άγρια αγκιναρα! Υπαρχει ακομη χρονος για προσθηκες της τελευταιας στιγμης οποτε εαν καποιος εχει καμμια ιδεα, ακουω...

Blondbrained είπε...

Ήρθα κι εγώ! :) Μπράβο, Πολυδεύκη! Εύγε :)
Στο facebook με βρήκες, οκ! Προχώρα και ενημέρωσε!

Ελένη μου, ερασιτέχνες είμεθα. Κι εμείς είδαμε γιατρειά οικογενειακώς με τα βότανα, ακόμα και σε χρόνιες παθήσεις στις οποίες είχαμε σηκώσειτα χέρια ψηλά, κι αν σου πω τι πράματα και θάματα έχω ζήσει με τις αλοιφές και τα λάδια, με ανθρώπους χρόνια κατάκοιτους, άλλους που τη μία μέρα κούτσαιναν απο τον πόνο και την άλλη χόρευαν σε γάμο, εκζέματα και δερματικά που αντιμετωπίστηκαν μόνο με βότανα, ενώ με φάρμακα και κρέμες του εμπορίου ούτε βελτίωση είχαν και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν και επιδείνωση, και χίλια δύο άλλα... θα καταλάβεις ποιος είναι ο ερασιτέχνης τελικα στο θέμα της θεραπείας. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΝΕΚΡΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ. Αυτός είναι :) Ψάξτε τις θεραπείες της Φύσης. ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΤΥΧΙΟ για να ανοίξεις δέκα βιβλία για βότανα και να συζητήσεις με ανθρώπους που τα έχουν χρησιμοποιήσει. Τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις υπερδοσολογίας που ΠΡΟΦΑΝΩΣ ισχύουν και για τα βότανα (αφού χημικές ενώσεις είναι κι αυτά όπως και μεις), και αποφεύγωντας βότανα που πυροδοτούν καταστάσεις οι οποίες βρίσκονται σε ανισορροπία μέσα μας και το γνωρίζουμε (πχ βότανα που αντεδείκνυντια για υπερτασικούς κλπ) είμαστε όχι μόνο ασφαλείς, αλλά έχουμε ελπίδες για πραγματική και μόνιμη θεραπεία ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ (δηλαδή χωρίς την εμφάνιση νέων ασθενειών, ως αποτέλεσμα της δήθεν θεραπείας...)

Ψάξτε και θαυμάστε την δύναμη της Φύσης! :)

thalia είπε...

καλησπερα...μετα την συγκεντρωση των βοτανων κ του αλκοολ, για ποσο χρονικο διαστημα θα πρεπει να παραμεινουν σε μπουκαλι. υπαρχει καποια συγκεκριμενη διαδικασια για την παραγωγη του? δεν διαθετω το βιβλιο. ευχαριστω εκ των προτερων..

Blondbrained είπε...

Φίλη Θάλεια, δες στο τέλος της ανάρτησης. Τα γράφω όλα :) Καλή επιτυχία!

Polydeykis είπε...

Λοιπον ετοιμο το bitter...Αρωμα πολυ δυνατο, πολυ κοντα σε αυτο που ειχα παρει απο το φαρμακειο και γευση καλη, κοντα παλι σε αυτο που ειχα παρει

κοστος...? 10 φορες πιο κατω...

Blondbrained είπε...

Πολυδεύκη, σε χρίζω Ιπποτη της Αλχημιστικής Αδελφότητας της Φύσης!!!!!

Εύγε σου :) :) :)

Polydeykis είπε...

Τιμη μου κυρια μου!

Οπου ναναι θα ναι ετοιμο και το Ελληνικο bitter!

Ανώνυμος είπε...

βρε παιδιά εκανα μιά σούμα και κοστίζουν γύρω στα 45 ευρώ όλα
δεν φτιάχνεται λέω εγώ το ελληνικό μπάς και είναι πιό φθηνό;;;;
πάντως ενδιαφέρουσα σελίδα έχεις να είσαι καλά!!

Polydeykis είπε...

Τι 45 ευρω ??? τα βοτανα για 7 λιτρα μου κοστισαν 25 ευρω!!! και τσιπουρο μπορεις να βρεις σε διαφορες τιμες...!

μπας και τα λογαριασες λαθος?

Blondbrained είπε...

Σίγουρα τα λογάριασε λάθος ο φίλος μας :) Ασχέτως, Πολυδεύκη αναμένουμε καιτο ελληνικό. Ναι, καλά κατάλαβες. Το αφήνω πάνω σου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή, αν όχι διορθώστε με, αυτό που πωλείται έτοιμο στα βιολοτικά καταστήματα, δεν περιέχει όλα τα συστατικά της συνταγής ????
Ελένη Λαζαρίδου

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αυτό κάνει και για χρόνια μόλυνση από κάντιντα (candida);

Polydeykis είπε...

Συμφωνα με το Hope of Health, ναι:

CANDIDIASIS (YEAST) – Candida Plus, Odorless Garlic or Ultra Fighter, Swedish Bitters Extract, Chlorophyll Liquid

Blondbrained είπε...

Ελένη μου, βασικά έχουμε φρίξει με αυτά που κυκλοφορούν έξω. Το επίσημο μπίτερ της Τρέμπεν έχει τα συστατικά που δίνω και στην συνταγή. Αλλά είανι πανάκριβο. Κατά τ' άλλα έχουν βγει διάφοροι και πουλάνε ό,τι να 'ναι, και λένε ότι είναι το ορίτζιναλ. Άντε να βγάλεις άκρη τώρα....

Polydeykis είπε...

Το Scwheden Bitter το εχω φτιαξει ηδη και σε λιγο καιρο θα ειναι διαθεσιμο και επισημα με ολες τις απαραιτητες εγκρισεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!! Προς το παρον, μεταξυ μας μεταξα

senzav@hotmail.gr είπε...

Αγαπητή Blondbrained, κάπου αναφέρεις το εξής: Μπορείτε επίσης να βρείτε πακέτα αποξηραμένων, που τα διαθέτουν πιστοποιημένα για να το φτιάξετε μόνοι σας, αν δεν θέλετε να τρεχετε να βρίσκετε τα βότανα στα βοτανάδικα στο κέντρο. "
Κοστίζουν γύρω στα 15 ευρώ τα 100 γρ, τα οποία θα σας δώσουν σχεδόν ένα λίτρο. Πάλι συμφέρουν...
Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πού ακριβώς μπορώ να τα βρώ;
Ευχαριστώ

Ελίνα είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλους!
Πρόσφατα έμαθα για το Schweden Bitter και με ενδιαφέρει πολύ.
Όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει μπορείτε να μου πείτε σε ποιες περιπτώσεις (ασθένειες κλπ) σας βοήθησε;
Ευχαριστώ.

Ελίνα είπε...

Υ.Γ. Τώρα περιηγήθηκα στο blog και έχω εντυπωσιαστεί!
Θερμά συγχαρητήρια! Ευχαριστώ και προσωπικά για όλες τις πολύτιμες πληροφορίες!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα και απο μενα διαβασα ολα τα σχολια ειμαι ετοιμος να παω να παρω το ετοιμο απο το γαλατσι απο τα βιολογικα προιοντα να παω θα κανει δουλεια η μας παραμυθιαζουνε και θα πανε τσαμπα τα λεφτα?Θελω να ξερω αν καποιος το εχει δοκιμασει και πραγματικα κανει δουλεια γτ πολυ σχολιο επεσε αλλα δεν ειδα και κανεναν να λεει οτι εγινε αυτο και αυτο!Ολοι πως θα το φτιαξουνε λενε!
Καλημερα Κωστας!

Ανώνυμος είπε...

Το καλησπερα απο κεκτημενη ταχυτητα!Συγχωρεμενος το ξερω :P

Polydeykis είπε...

Ολες οι ερωτησεις των φιλων εχουν ηδη απαντηθει παραπανω

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΕ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΣ..ΕΔΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ 15 ΣΥΝΤΑΓΕΣ..ΟΣΟ ΓΙA THN ΘΗΡΙΑΚΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΒΟΤΑΝΩΝ.ΕΙΧΕ 65 ΒΟΤΑΝΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΓΙΑ ΦΙΔΙΑ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ.ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ;ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΛΙΞΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΚΡΑ ΜΕ 50 ΒΟΤΑΝΑ,40 ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ..ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ...ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΗΡΙΑΚΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ..1!

Polydeykis είπε...

Ολες οι ερωτησεις των φιλων εχουν ηδη απαντηθει παραπανω

Unknown είπε...

Εχω βρει τα περισοτερα στο ΕΛΙΞΙΡΙΟ Ευριπιδου 41, δεν εχει μαννα και η θηριακη μου ειπε οτι ειναι ρετσινι πευκου αλλα το βρηκα αλλου σαν PImpinella Saxifraga. Δεν βαζω καμφορα λογω ομοιοπαθητικης. Το κοστος ειναι γυρω στα 20 ευρω το λιτρο ισως λιγοτερο. Βρηκα δυο συνταγες μεγαλο και μικρο στα γερμανικα ψαξτε schwedenkrauter. Επισης στο Γερμανικο AMAZON πουλανε ξερα τα βοτανα ετοιμα αλλα δεν ξερω γεραμνικα να ολοκληρωσ την αγορα. Κανει θαυματα, προσωπικα θεραπευσα σε μενα η αλλους αποστηματα δοντιων αφθες, πονους αυτιων, πονοκεφαλους. Ψαξτε επισησ τα ιταλικα amaro( οχι amaretto) πικρο πολυ σε βαμμα για χωνευτικο. Αριστο αποτοξινωτικο αφεψημα αγκιναρας (συκωτι) και λικερ απο σπορο δαφνης (βαγια). Περισσοτερα στο gkapou@yahoo.gr. Ευχαριτω για τις πληροφοριες και την συζητηση Γιωργος

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ?ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ Η ΤΟ ΠΛΑΤΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Blondbrained είπε...

Φίλε senzav, ψάξε στο google για swedish bitter herb packet. Έχει πολλά. Επέλεξε από αυτά :)

Blondbrained είπε...

Κωστα, καλημέρα καλησπέρα. Εγώ προσωπικά δεν το έπαιρνα γιατί δεν άντεχα την πικράδα του. Αλλά γράφω και στην ανάρτηση πως προσωπική μου φίλη το παίρνουν οικογενειακώς κι έχουν δει πολλά καλά. Μούφα δεν είναι!!!! Αλλά και πώς θα δουλέψει στον καθένα δεν μπορώ να ξέρω. Κακό δε θα σου κανει πάντως. Τα πικρά βότανα είναι ό,τι καλύτερο μας έχει δώσει η φύση!

Blondbrained είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, καταρχάς είμαι αδελφή, όχι αδελφός :)

Η συνταγή είναι της Τρέμπεν, για το ορίτζιναλ Σβίντεν μπίτερ το δικό της! Από κει και πέρα, ο καθένας βγήκε κι έφτιαξε μια δική του συνταγή (και καλά έκανε, ως ένα βαθμό) πουλώντας όμως με το όνομα που ήταν ήδη γνωστό, το σβίντεν. Θα μου πεις, σουηδικό θα πει το σβίντεν, οπότε όντως ο καθένας μπορεί να πει ότι το δικό του είανι επίσης σουηδικό. Δεν υπάρχει καταχώρηση για έναν χαρακτηρισμό! Μπορείς να φτιάξεις ό,τι ελιξήριο θες, δεν είπαμε κάτι διαφορετικό, γι' αυτό άλλωστε συζητάμε να φτιάξουμε κι εμείς ένα ελληνικό πχ, με τα υπέροχα ΕΛΛΗΝΙΚΑ πικρά βότανα. Σωστά; Αλλά όταν βγαίνει κάποιος και λέει ότι δίνει τη συνταγή για το γνωστό σβίντεν της Τρέμπεν, θα πρέπει να δίνει αυτό, κι΄οχι το "πανάρχαιο ελληνικό με τα 250 βότανα". Έτσι δενείναι το σωστό;
Αν θες πολύ θας μα ενδιέφερε να μας δώσεις τη συνταγή γι' αυτό που λες. Να γίνει και μία αντιπαράθεση με τη θηριακή των αρχαίων που περιείχε και ζωϊκά συστατικά. Θα είχε και ιστορικά ενδιαφέρον. Αλλά θα ήταν κια μία προσφορά στους Έλληνες καταρχήν αν το μοιραζόσουν.

Αν σε ενδιαφέρει και δεν έχεις δικό σου χώρο να το αναρτήσεις, θα είναι μεγάλη μου τιμή να γίνει ειδική ανάρτηση με ό,τι όνομα θέλεις και αναφορά στις πηγές σου κλπ κλπ. Ειλικρινά θα είναι τιμή μου.

Αυτά τα κατανοητά ελπίζω :)

Blondbrained είπε...

Φίλε Γιώργο, μπράβο, ευχαιρστούμε για τις πληροφορίες. Και ναι, και για τα amaro έχω ακούσει πολλά ενδιαφέροντα :) Τα πικρά κάνουν θαύματα, είπαμε!

Ανώνυμε φίλε, αν δεις στην ανάρτηση, σύμφωνα με την Μαρία Τρέμπεν, η καταθλιψη είναι μία από τις ασθένειες που αντιμετωπίζεται με το σβίντεν. :)

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ Κ. είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΙΔΕΝ ΜΠΙΤΕΡ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΔΙΟΤΙ ΜΕΝΩ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ .ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Στο Γερμανικό Άμαζον, υπάρχει πάμφθηνη ποικιλία έτοιμων αποξηραμένων!
Έχω παραγγείλει ήδη 2 φορές, χωρίς κανένα πρόβλημα!

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ Κ είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Η ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή με ενδιαφέρει πολύ το να προμηθευτώ έτοιμο, ο Πολυδεύκης πραγματικά θα βγάλει σε παραγωγή δικό του; Και αν ναι, μπορούμε να μάθουμε με τι επωνυμία. Ευχαριστώ
Μαίρη

Polydeykis είπε...

Ο Πολυδεύκης προς το παρον φτιαχνει σπιτι s. bitter για τον ιδιο και τους φιλους του! Αυτο με την κανονικη παραγωγη θα αργησει λιγο ακομα...

Blondbrained είπε...

Ο Πολυδεύκης πολύ σύντομα, ίσως κι εντός των επόμενων δύο-τριών μηνών, θα πουλάει νόμιμα τα βάμματά του υπό την σκέπη του alchemy of nature, με επωνυμία... δεν ξέρω τι... Κάτι έχει συζητηθεί, θα δούμε :)

Polydeykis είπε...

Εχω μονταρει χτες πεγκουλινοπουλο ενα μιξ υγειας απο ελληνικα βοτανα...φασκομηλο, χαμομηλι, δικταμο, βερονικη, μεντα, κραταιγος, μαστιχα και πολλα αλλα...

Κολαση!!!!!!

Blondbrained είπε...

Και μόνο που είπες μαστίχα, έχω μείνει με το puppy look να κοιτάζω το κενό. Το ξέρεις το puppy look? Ενα χαζό ύφος; Αυτό! χαχαχα

Guacamole είπε...

Καλησπέρα κι από μένα.

Συγχαρητήρια για το άρθρο!
Η προσωπική μου εμπειρία: μέχρι τώρα αγόραζα το Original της Riviera, το οποίο όμως μία φορά που το είχα πιει πρωί μου είχε προκαλέσει εμετό - δεν ξέρω, μπορεί και να μην είχε σχέση. Θέλω λοιπόν να δοκιμάσω κι εγώ τη συνταγή με τα 11 βότανα.

Ψιλοκοίταξα τα σχόλια, αλλά είναι και πάρα πολλά, οπότε θέλω να κάνω τις εξής ερωτήσεις:
Γνωρίζετε που μπορώ να το βρω/παραγγείλω έτοιμο;
Επίσης, υπάρχει κάποιος που να το έχει δοκιμάσει σε ραγάδες ή ουλές; Έχετε καμία ιδέα πως θα το εφαρμόσω στο δέρμα;
Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Πολυδεύκη και Blondbrained, περιμένω με αγωνία πότε θα αρχίσει και η επίσημη πώληση του προιόντος. Το 2-3 μήνες βέβαια μου ακούγεται ιδιαίτερα μακρινό για το πεπτικό μου, οπότε εαν μπορούμε να κάνουμε κάτι νωρίτερα, ευχαρίστως να αναλάβω ότι εξοδα προκύψουν. Αν δεν είναι εφικτό, να πάω να παρω κάποιο έτοιμο. Ευχαριστώ θερμά, Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Πολυδεύκη και Blondbrained, περιμένω με αγωνία πότε θα αρχίσει και η επίσημη πώληση του προιόντος. Το 2-3 μήνες βέβαια μου ακούγεται ιδιαίτερα μακρινό για το πεπτικό μου, οπότε εαν μπορούμε να κάνουμε κάτι νωρίτερα, ευχαρίστως να αναλάβω ότι εξοδα προκύψουν. Αν δεν είναι εφικτό, να πάω να παρω κάποιο έτοιμο. Ευχαριστώ θερμά, Μαίρη

Polydeykis είπε...

Το θεμα ειναι στο χερι της bloodbrained...! Εγω εχω φτιαξει καποια μπουκαλια αλλα ειναι για οικιακη καταναλωση και η κλασικη σπιτικη φορμουλα, δηλαδη σαν αυτα τα ελιξηρια που φτιαχναν οι γιαγιαδες, ουτε iso, ουτε εργαστηρια, ουτε τυποποιηση ουτε τιποτα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Πολυδεύκη, ούτε iso με νοιάζει ούτε τίποτα. Ο όρος σπιτικό ηχεί τελειότητα στα αυτιά μου. Να αφήσω εδώ μειλ για ειδική συννενόηση; Μαίρη

Polydeykis είπε...

αναμενω Μαιρη μου

Natasa Neskaki είπε...

Και εγω ενδιαφέρομαι να αγοράσω απο τον Πολυδεύκη το σπιτικό του ελιξίριο

Polydeykis είπε...

δωστε μου τα e-mail σας παιδια να μιλησουμε!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.Χαιρομαι που επεσα σ αυτο το μπλογκ και η περιηγηση του με βοηθησε να ξεμπερδεψω μερικες ερωτησεις απαντησεις μεσα μου.
Τωρα με το θεμα μπιττερ θελω να σας μεταφερω την εμπερια μου .Επεσα κατα τυχη πανω του.Ξεκινησα με το στρογγυλο μπουκαλι ...και το επαιρνα στις προληπτικες δοσεις .
Το σκυλακι μας εκεινη την εποχη εβγαζε πυον απο το αυτι του Του εριξα δυο σταγονες .Την αλλη μερα το αυτι ηταν πεντακαθαρο.
Εγω αρχισα να εχω καποιους πονοκεφαλους που μου θυμισαν τους πονοκεφαλους αποτοξινωσης ....οταν κανουμε διαιτα.
Τελειωνει το μπουκαλι και μετα απο καιρο πηρα την αλλη συσκευασια ριβιερα .Ηπια λιγες φορες και το σταματησα .
Ηταν μεσα Δεκεμβρη που επαθα μια ιωση που με τυραννυσε για μηνα Εβραζα ..οι αντιβιωσεις τιποτα ...
Τοτε θυμιθηκα το ριβιερα ..Αρχισα να το παιρνω με θεαματικα αποτελεσματα .Το φλεμα αρχισε να βγαινει και καθαρισα πληρως Εκανα ακτινογραφια και δεν βρηκαν τιποτα.Εκεινη την εποχη ο αντρας μου.που δεν θελει με τιποτα φαρμακα ηταν αμιλητος ..Τι εχεις?? τιποτα ..Τι εχεις??τιποτα.
Πηρα χαμπαρι οτι εβαζε μια ζωνη που βαζουν για κηλη οι αντρες .
Ειχε παλια και προστατιτιδα.
Χωρις να κανω αλλες ερωτησεις του ειπα να παρει αν θελει μπιτερ Επαιρνε τη δοση την κανονικη οχι την προληπτικη Παιδια σε δυο μερες γυρισε το χαμογελο στα χειλη του .Μαλλον επαψαν οι πονοι.Τωρα τον βλεπω να πινει μια φορα την ημερα .Τελειωνοντας το ριβιερα πηρα παλι της Τρεμπεν .Τελειωνοντας της Τρεμπεν πηρα και εχω τωρα το ριβιερα.
Τι να πω για αυτο το προιον ??Ενα καλο που ειχα στο ποδι ....τον εξαφανισε ...Δοντι με θηκη που πονουσε ..περασε ....Αφθες μια φιλη που της εδωσα λιγο..εξαφανιστηκαν ...Χωρις να καταληξω πιο απο τα δυο ειναι το καλυτερο παιρνω μια το ενα μια το αλλο.Υπαρχει και ελληνικο ειδα απο Ελληνα ποτοποιο αλλα δεν ετυχε να το παρω Θα το κανω ομως μολις τελειωσει αυτο που εχω .Μονη μου δεν αποφασισα να κανω αν και ανακατωνομαι με συνταγες ...γιατι ειναι πολλα τα βοτανα και χρειαζεται μεγαλη προσοχη στις ποσοτητες ....και την ισοροπια της συνταγης γιατι μπορει να ερχεται το ενα βοττανο σε αντιθεση με το αλλο γνωμη μου βεβαια...Θελει μεγαλη προσοχη γιατι μια φορα που πηρα μιξη τσαγιου με πολλα βοτανα ενιωσα το σωμα μου να διαχωριζεται στα δυο ..Το μισο να φευγει και το αλλο μισο να μενει στη γη ...αν δεν ειχα γνωση του τι επαθα ωστε να κανω τις σωστες κινησεις .........θα μουν αλλου.
Η αποψη μου ......μεγαλη προσοχη χρειαζεται γνωση στο τι θα μπερδεψεις και ποσο ...οταν ειναι πολλα τα βοτανα ...
Παθων.Ευχαριστω.

Σαμάνθα είπε...

Μετά από όλα όσα διάβασα εδώ και πολλές ώρες ψάξιμο και διάβασμα γενικα στο ιντερνετ μανιωδώς άρχισα να μαζεύω τα υλικά. Κάποια τα βρήκα κάποια θα τα πάρω μέσω ιντερνετ για να φτιάξω αυτό το θεραπευτικό ελιξήριο. Σκιάχτηκα λίγο με την παραπάνω ανάρτηση σχετικά με τις ποσότητες αλλά κάποια στιγμή όταν συγκεντρώσω όλα τα υλικά θα το φτιάξω. Για την ώρα παρήγγειλα το Riviera από BioShop.gr. να το δοκιμάσω. Υπάρει και το ελληνικό το οποιο ειναι και πολύ πιο φτηνό πάλι από την ίδια εταιρία αλλά ήδη είχα παραγγείλει το άλλο.
Θα σας ενημερώνω για τα αποτελέσματα του.

Το κυριώτερο είναι ότι πουθενα δεν είδα αρνητικά σχόλια για το Swedish Bitter ...μα πουθενά σε όλο το ιντερνετ.

Polydeykis είπε...

και ενα ταψι παστιστιο να φαει καποιος, θα σκασει...μετρο!!!!

dna είπε...

Αγαπητη Blondbrained μπορειτε εσεις και οι φιλοι του blog σας να παραγγειλετε το πακετο αποξηραμενων βοτανων για την παρασκευη του ελιξιριου απο το παρακατω βρεττανικο site: justIngredients.co.uk σε συσκευασιες απο 100γρ εως και 25 κιλα σε εξαιρετικη τιμη.Σας ευχαριστω θερμα για τις αναρτησεις σας. Δημητρης Ν. Αναγνωστοπουλος

Σαμάνθα είπε...

Το δοκίμασα σε έναν κάλο που είχα στην πατούσα. Εβαλα κεραλοιφή καλέντουλας στην περιοχή και μετά σε ένα βαμβάκι το σβιντεν μπιτερ το κάλυψα με έναν επίδεσμο. Μετά από λίγη ώρα δεν ξέρω σε πόση, γιατί ήταν και βράδυ και πήγα για ύπνο, άσχετα από το ότι δεν κοιμήθηκα, γιατί είχα τον νού μου και έναν φόβο να πω την αλήθεια τον είχα, ένιωσα ένα τράβηγμα έντονο εκεί που ήταν ο κάλος για πολύ λίγο. Πρέπει να είχαν περάσει γύρω στις 2 ώρες και ένιωσα κάτι στο πόδι μου σαν πόνο να το πω όπως όταν έχουμε τυλίξει κάτι σφιχτά με επίδεσμο. Λες να το έσφιξα πολύ με τον επίδεσμο σκέφτηκα, και να σταματήσει η κυκλοφορία του αίματος? Μπα θα το βγάλω και το έβγαλα ήδη είχαν περάσει 3-4 ώρες. Την άλλη μέρα το πρωί ξαναβάζω, και το απόγευμα πάλι. Με 3 φορές που έβαλα, έξισα λίγο την σκληρή περιοχή γύρω από τον κάλο και παιδιά ο κάλος εξαφανίστηκε. Χωρίς πλάκα αφού ούτε και εγώ η ίδια δεν το πιστεύω γιατί ήμουν και δύσπιστη.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Blondbrained είπε...

Φίλε Δημήτρη Αναγνωστόπουλε, να 'σαι καλά. Θα βάλω το σάιτ και στην ανάρτηση για να το βρίσκουν εύκολα!

>Σαμάνθα, έχω ακούσει να το χρησιμοποούν όπου μπορείς να φανταστείς! Δε μου κάνει τίποτα εντύπωση πλέον. Εντωμεταξύ, επειδή είναι βάμμα, είναι πανίσχυρη η δράση του. Το βάμμα είναι πιο δυνατό από την έγχυση σε λάδι ;)

Σαμάνθα είπε...

Θα το δοκιμάσω και για τον καταράκτη πάνω στα βλέφαρα και στην μητέρα μου στο αυτί της που υποφέρει από βουητό και έχει κουφαθεί από το ένα αυτί. Θα σας πω αποτελέσματα.
Σήμερα το πρωί έβαλα σε δύο φίλες που έχουν κάλους. θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Εγώ πάντως πρώτη φορά έμαθα για το swedish bitter απο το μπλόγκ σου πεγκουλίνι μου. Ούτε καν το ήξερα. Νάσαι καλά. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά αλλά είναι σαν να σε ξέρω χρόνια. Είσαι αστέρι.!!

Και πολύ χαίρομαι όταν βρίσκουν γιατρειά οι φίλοι και γνωστοί μου και εμείς οι ίδοι από τα βότανα και όχι τα χημικά! Εχω μια χαράόταν μου λένε ότι τους πέρασε ο πόνος ή οποιοδήποτε πρόβλημα. Εχω μια χαρά σαν μικρό παιδί κάνω.

Blondbrained είπε...

Μόνο πρόσεξε, κορίτσι μου, αν το βάλεις πάνω στα βλέφαρα, μην πάει στα μάτια και έχουμε άλλα μετά, ε;;;;;; Με τα μάτια προσέχουμε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!!!!

Φιλιά πολλά, και καλώς ήρθες στον μαγικό κόσμο των βοτάνων :)

Σαμάνθα είπε...

Πάνω σε μια γάζα που την έκοψα στο μηκος του ματιού έριξα λιγο ελιξήριο και την κράτησα για μια ώρα όπως λέει, ολα μια χαρα μην μου στεναχωριέσαι, ολα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει αν μπορω να το παίρνω κατά την εγκυμοσύνη; έχει παρενέργειες;

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλω αν γνωριζει καποιος ας μας ενημερωσει για τυχον παρενεργειες και αν μπορω να το παίρνω κατα την εγκυμοσύνη;

Blondbrained είπε...

Φίλη, ό,τι και να διαβάσεις, οπουδήποτε, καλό είναι στην εγκυμοσύνη να αποφεύγεις να παίρνεις βότανα και ειδικά βάμματα! Το χαμομηλάκι με μέτρο, κλπ κλπ! Ρώτα και τον γιατρό σου και θα σου τα πει. Μόνο αν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόβλημα και θες να το αντιμετωπίσεις με βότανα, οπότε επί τούτου θα μιλήσεις με βοτανολόγο που εμπιστεύεσαι. Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου. Με το καλό να έρθει το μωράκι σου :)

Ανώνυμος είπε...

για σας ηθελα να ρωτησω αν μπορες να το χρησιμοποιεις μαζι με προβιοτικα.ευχαριστω

Blondbrained είπε...

Ναι, φυσικά μπορείς.

Ευρυδίκη Κλειδή είπε...

Καλησπέρα
Η συνταγή μόλις κυκλοφόρησε στον Αρκευθο (μαγαζί βοτάνων), τα πουλάνε όλα μαζί.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: είναι οκ να βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σε ένα λίτρο νερό το οποίο θα πίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας? Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας! Εξαιρετικό το μπλογκ σας και οι συμβουλές για το swedish bitter! Ως αρχάρια και άσχετη που είμαι για την ώρα, ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει θέμα με το αλκοόλ για καθημερινή χρήση. Δεν είναι σα να πίνεις λικέρ πρωί-βράδυ; Να φοβάμαι; Μήπως καλύτερα να το πίνει κανείς σε μορφή τσαγιού; Μη γίνουμε και αλκοολικοί! Συγγνώμη για το "χαζό" της ερώτησής μου και πάλι χίλια ευχαριστώ για τις εξαιρετικές πληροφορίες!

Unknown είπε...

Τα περισσοτερα βοτανα τα βρηκα στο Ελιξηριο, Ευριπισου 41. Δεν βρηκα μαννα και ρετσινι και το φταχνω λειψο, αλλα δουλευει. Επισησ στο Health trade. Διαπιστωσα οτι εχει δυο συνταγες αλλα στα Γερμανικα μικρο (kleines) την συνταγη που ειδα εδω, και μεγαλο - χοντρο (grossen) με 25 συστατικα. Οποιος/α ξερει γερμανικα ας ψαξει και αν μπορει να το μεταφρασει να το φτιαξουμε

Ανώνυμος είπε...

kalispera....mporei kapoios na mou pei pws mporoume na to parageiloume???

Ανώνυμος είπε...

http://www.mondebio.co.uk/organic-cosmetic/biofloral/swedish-elixir-17-deg-375ml/9723.html
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ.ΤΟ ΘΗΡΙΑΚΟ-ΑΝΔΡΟΜΑΧΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑΝ..ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ..ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΙΚΡΑ ΤΟΝΩΤΙΚΑ,http://en.wikipedia.org/wiki/Fernet-Branca http://www.fernetbranca.com/#section_5_1 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγη!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας και απο μένα. Ειμαι από Κυπρο και γενικά ψάχνωμε για βότανα όταν έπεσα πάνω σε αυτό το υπέροχο σάιτ.Συγχαρητήρια.Εχω όμως μπερδευτεί με όλα όσα διάβασα ζητώ βοήθεια από που μπορώ να προμηθευτώ το Σβέντεν Μπίτερ? Ο γιός μου είναι 16 ετών και είναι επιληπτικός.Μπορώ να το αγοράσω και κάπου από Ελλάδα? Ευχαριστώ πολύ θα περιμένω απάντηση σας.

Ανώνυμος είπε...

WWW.originalschwedenbitter.gr

Ανώνυμος είπε...

http://originalschwedenbitter.gr/
τα λένε σωστά επίσης οι άνθρωποι,έχουν και αποσπασμά σας !

Ανώνυμος είπε...


Δεν πάτε καθολου καλα εδω΄μέσα !

Ανώνυμος είπε...

...

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας
Εχω αγοράσει 500 γρ Swedish Bitter (μίξη βοτάνων) από το Justingridients, αλλά κατόπιν της αγοράς μου ανέφεραν οτι δεν γνωρίζουν με ποση ποσότητα αλκοόλ να το αναμίξω.

Γνωρίζει κάποιος?

Ευχαριστώ
Νίκος

Unknown είπε...

Βαζω μια άλλη συνταγη.

απο το

http://heilen-mit-schwedenkraeutern.de/buch/grosser-schwedenbitter.htm
(αναζητήστε grossen schwedenbitter)

26 g Wermut Αρτεμισία
13 g Myrrhe Μυρο, Commiphora myrrha
1 g Safran κροκος
2 g Sennesblatter σιναμικη, senna,
2 g kampefer echt καμφορα
9 g Zittwerwurzel ζεντοαρια Curcuma zedoaria
4 g Eberwurz Carlina
7 g Angelikawurzel Angelica archangelica
18 g Rhabarber ραβεντι Rheum rhabarbarum
18 g Theriak venezian θηριακή (ρετσινι)
35 g Muskatnuss μοσχοκαρυδο Myristica fragrans
18 g Kalmus Acorus calamus
7 g Enzianwurzel Κίτρινη γεντιανή Gentiana lutea
5 g Larchenschwamm Polyporus officinalis
2 g Tormentill Ποτεντίλλη η όρθια Potentilla erecta
2 g Bibergail Castoreum
2 g Muskatblute μυριστικη ευωδης blutte ανθος
5 g roter Ton Bolus armenicus Terra sigulata - Bolus rubra
7 g Kieselerde silica
2,5 Liter Doppelkorn (τσιπουρο 2,5 λίτρα)

Λείπουν κάποι αλλα αξίζει και με λιγότερα
με τα ελληνικα ονοματα. Δεν μπροεσα να βρω silica, bolus armenicus, ποτεντιλλη, κάμφορα. Τα βρηκα (όσα βρήκα) στο Ελιξιριο Ευριπιδου 41,(το καλλυτερο σε βότανα.
Κοστος 20 ευρω για 2,5 lt και περισσέψανε για δευτερη και τρίτη φορα.

Αθανασιος Αγγελου είπε...

Παρακαλω ηθελα να ξερω αν υπαρει για υπερτασηκους ?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Συγχαρητήρια για το σύνολο της δουλειάς σας.
Είχα πολλά χρόνια ακουστά αυτό το ελιξήριο και αποφάσισα να το δοκιμάσω κι εγώ!
Έχω όμως και μια απορία ως άσχετη... η καμφορά δεν είναι θανατηφόρος?
Αν γνωρίζει κανείς θα ήταν μεγάλη χαρά αν μου έδινε τα "φώτα" του!
Να μην τρέχουμε και δεν φτάνουμε! :)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Ε.

ΔΑΝΑΗ ΠΛΕΙΑΔΕΙΑ είπε...

Καλησπερα σας,, Σημερα βρηκα αυτη την υπεροχη αναρτηση και εκανα μια βολτα σε αυτο το καταπληκτικο μπλοκ.. Απο οτι διαβασα μεχρι στιγμης εχω πειστει οτι εδω μπορει καποος να παρει καποια πολυ καλη συμβουλη και βοηθεια..
Τωρα και ενα χρονο εχω πολυ σοβαρο προβλημα με τενοντιτιδα ομου και φλεγμονη δικεφαλου και στα δυο χερια.
Οι πονοι μου δεν περιγραφονται ιδιαιτερα οταν σηκωθω το πρωι απο το κρεβατι, ειμαι συνεχεια στους γιατρους παιρνω φαρμακα αλλα τιποτα , δεν λεει να περασει.. συν τις αλλης αισθανομαι μια δυσκαμψια στα χερια..
Αν καποις ξερει κατι δραστικο για να ανακουφιστω θα του ειμαι αιωνια ευγνωμων..
Υποψιν οτι ολα τα επαθα απο υπερβολικη δουλεια..
Ευχαριστω εκ των προτερων.. και θερμα συγχαρτηρια για αυτο το πραγματικα χρησιμο μπλοκ..

Angelos Milkopoulos είπε...

Καλησπερα. Ξερει κανεις αν το alcohol free έχει εξίσου καλά αποτελέσματα με το αλκοολούχο schweden bitter? θέλω να το χρησιμοποιήσω για σφυρίγμα στο αυτί (titinnitus). Με πειράζει το αλκοόολ στο στομάχι γι αυτό και θέλω το alcohol free
Eyxaristw

Angelos Milkopoulos είπε...

Δανάη Πλειαδεια γτ δε ζητάς απο το γιατρό ναρκωτικά αναλγητικά, όπως πεθιδίνη,tramal,kai

Pascalia Moutsiou είπε...

Ego to kano monimou ke to perno apo to 1994.ta votana ta perno etima apo to farmakio ke ta vazo se 1,5 l poto pou na ine pano apo 38 prozent alkohol i tsiporo, ego to kano me poto dimetriakon gia mena ehi pio kali gefsi. Meta dio evdomades ston ilio vgazo afto pou thelo ke to allo meni sto mpoukali me ta votana, oso pio poli meni toso kalitero ginete, pistepsteme giati asholoume chronia me afto to poto. Tria koutalakua tou kafe kathe mera, proi mesimeri vradi apo ena koutalaki, panta dialimeno se nero i tsai i himo. Afto gia na niosete kalitera. Otan iparhi ponos i sovari arostia tris koutalies tou fagitou tin imera i keperisotero panta dialimeno. Mi fovaste den pirazi pouthena mono kalo kani. Sas simvolevo na agorasete to vivlio sta ellinika tha to ehete giattis sas. Legete ,,,,,,apo to farmakio tou theou, tis marias trempen,,,,,, den kostizi poli

Pascalia Moutsiou είπε...

Ego to kano monimou ke to perno apo to 1994.ta votana ta perno etima apo to farmakio ke ta vazo se 1,5 l poto pou na ine pano apo 38 prozent alkohol i tsiporo, ego to kano me poto dimetriakon gia mena ehi pio kali gefsi. Meta dio evdomades ston ilio vgazo afto pou thelo ke to allo meni sto mpoukali me ta votana, oso pio poli meni toso kalitero ginete, pistepsteme giati asholoume chronia me afto to poto. Tria koutalakua tou kafe kathe mera, proi mesimeri vradi apo ena koutalaki, panta dialimeno se nero i tsai i himo. Afto gia na niosete kalitera. Otan iparhi ponos i sovari arostia tris koutalies tou fagitou tin imera i keperisotero panta dialimeno. Mi fovaste den pirazi pouthena mono kalo kani. Sas simvolevo na agorasete to vivlio sta ellinika tha to ehete giattis sas. Legete ,,,,,,apo to farmakio tou theou, tis marias trempen,,,,,, den kostizi poli

Nikos Pavlakis είπε...

Καλησπέρα σας. Πάντα είχα μια απορία μιας και ασχολούμαι με τα βότανα εδώ και λίγο καιρό... Ειδικά για αυτό το βότανο ρόφημα... Αφού είναι βάμμα και τα βαμματα είναι ισχυρά και αρκούν μόνο λίγες σταγόνες για κάθε χρήση γιατί το σβεντεν θέλει τόσες μεγάλες αναλογίες τις τάξεως του κουταλιού του γλυκού και όχι απλά 10 με 15 σταγόνες όπως κάθε βάμμα. Φιλικά...

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Angelos Milkopoulos είπε...

Καλησπερα. Ξερει κανεις αν το alcohol free έχει εξίσου καλά αποτελέσματα με το αλκοολούχο schweden bitter? θέλω να το χρησιμοποιήσω για σφυρίγμα στο αυτί (titinnitus). Με πειράζει το αλκοόολ στο στομάχι γι αυτό και θέλω το alcohol free
Eyxaristw


δοκομασε σε βαμβακι και βαλτο στο αυτι.
ΟΙ αναλογιες είναι 90γρ βοτανα σε 1 1-2 λιτρο τσιπουρο (38% και πάνω).

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Έχεις εξετάσει το ενδεχόμενο οι πόνοι να προερχονται από πρόβλημα στον αυχένα?
Έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα και απο μενα.εχω πετρες στην χολη με κολικους και πονους ανα διαστηματα.κανω την αποτοξινωση του andrea moritz.το schweden bitter θα βοηθησει στο προβλημα μου;αποβαλλει τις πετρες;ευχαριστω

giorgos είπε...

Αγοραζω τα υλικα ετοιμα απο το:
https://www.baldwins.co.uk/herbs/swedish-bitters

90 γρ σε 1,5 lt τσιπουρο. Στο 1/3 του κοστους απο το να το αγορασεις ετοιμκο. Αξιζει αν αγορασεις την συκευασία 1/2 κιλου (για 5 x 1,5 λτ=7,5 lt).