Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Πείτε αλεύρι... δύο φορές!


Συμπληρωματική ανακοίνωση και ενημέρωση. Ψάχνετε συνταγή για υπεροχότατα ψωμάκια για να παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο; Μην ψάχνετε άλλο. Τα βρήκατε! Και τα δυσκολότερα παιδιά θα το αγαπήσουν -επιβεβαιωμένο αυτό.

Και η συνταγή δεν είναι άλλη από την αμέσως προηγούμενη για το Ψωμί Τύπου Μπριός. Το μόνο που κάνετε διαφορετικό είναι να φτιάξετε ψωμάκια με τη ζύμη σας, όσο μεγάλα ή μικρά θέλετε, μακρουλά ή στρογγυλά. Η κουμπάρα πρότεινε να το φτιάξουμε και σταφιδόψωμο και είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο. Γενικώς είναι ένα ψωμί που δε θα προλαβαίνετε να το φτιάχνετε. Γι' αυτό αν δεν σκοπεύετε να τρώτε όλη μέρα στην κουζίνα φτιάχνοντας ψωμί για τα αδηφάγα μέλη της οικογένειας, οι οποίοι δεν δείχνουν κανέναν οίκτο για την κούρασή σας και το μόνο που ξέρουν είναι να απαιτούν κι άλλο ψωμί -έκανα και το παράπονό μου για να 'μαι κομπλέ- τότε ΜΗΝ τους δώσετε να δοκιμάσουν αυτό το ψωμί. Καταστραφήκατε... Αν όμως το μόνο που θέλετε είναι να τους έχετε ευχαριστημένους και μονίμως χαμογελαστούς, τότε by all means, πάρτε ζυγαριά, αλεύρι και τα λοιπά υλικά σας και βουρ στην κουζίνα σας, κυρίες μου. Εκεί, στο φυσικό σας περιβάλλον!

Πάρτε και φωτογραφίες να λιγουρεύεστε.

Η επιλογή της μεγάλης κόρης, το λαδωμένο σάντουιτς, με λάδι, ρίγανη, ζαμπόν γαλοπούλας, τυράκι κίτρινο και ντομάτα.


Η επιλογή της μικρής κόρης, σάντουιτς το απλοϊκόν, με... σκέτο τυρί και λίγο βούτυρο.


Εγώ θα το προτιμήσω σκέτο προς το παρόν, αλλά οι επιλογές είναι αμέτρητες. Γι' αυτό θα το φάω και σκέτο, γιατί εγώ με τις πολλές επιλογές ζαλίζομαι και μπερδεύομαι. 

Καλή σας όρεξη!

2 σχόλια:

Ninevi είπε...

Αν και δεν είμαι πολύ του ψωμιού, τα συγκεκριμένα μου φαίνονται ωραιότατα οπότε είμαι σίγουρη ότι θα τα ευχαριστηθούν πολύ οι δικοί μου. Θα τα δοκιμάσω με γλυκάνισο!

Blondbrained είπε...

Κι εγώ ήθελα να βάλω γλυκάνισο, αλλά δεν αρέσει του αντρός μου. Αλλά πίστεψέ με, και χωρίς είναι Παναγιά βόηθα... Θα με μισήσεις σου λέω. Θα ξυπνάς και θα κοιμάσαι με την σκέψη αυτού του ψωμιού!!! :P