Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Αποκωδικοποίηση της Διαθήκης του Φλαμέλ ΙΙ Εξαιρετικοί αλχημιστικοί συμβολισμοί. Ακόμα και τα χρώματα των λουλουδιών δεν είναι τυχαία.

Μείναμε στο τρίτο σημείο της διαθήκης:
«Αλλά έσφαλα πολύ για 23 χρόνια και  μισό, εργαζόμενος χωρίς να μπορώ  να παντρέψω την Σελήνη, που είναι ο φιλοσοφικός υδράργυρος,  με τον Ήλιο, και να εξάγω από αυτούς τον κόπρο από την γεννεσιουργό τους δύναμη (σημ.μεταφρ. και «σπερματική δύναμη»), που είναι ένα θανατηφόρο δηλητήριο.. Γιατί τότε δεν γνώριζα τον συντελεστή ή φορέα για να ενισχύσω τον Ερμή-υδράργυρο. Γιατί χωρίς αυτόν τον συντελεστή, ο Ερμής-υδράργυρος είναι άχρηστος.»

Όπως είπαμε πριν η σελήνη είναι η θηλυκή ενέργεια και ο Ήλιος η αρσενική. Η γυναίκα θεωρείται θηλυκή ενέργεια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ενέργειές της είναι μόνο θηλυκές. Το αυτό ισχύει και για τον άντρα. Επομένως, ασχέτως με την εργασία μέσω της πραγματικής ένωσης άντρα γυναίκας, όταν λέει να παντρέψει την Σελήνη με τον Ήλιο αναφέρεται καθαρά στον φιλοσοφικό υδράργυρο, όπως λέει και ο ίδιος που πρέπει να τον επεξεργαστούμε. Ο φιλοσοφικός υδράργυρος, ο Ερμής-υδράργυρος στην καθαρή του μορφή, είναι ο ακατέργαστος υδράργυρος, δηλαδή η ενέργεια, η οντότητα των σεξουαλικών μας υγρών, που ακατέργαστα εμπεριέχουν κόπρο, δηλαδή τις ακαθαρσίες των Εγώ και των σκεπτομορφών και των επιθυμιών και των αρνητικών συναισθημάτων μας, αλλά και γεννεσιουργό δύναμη, δηλαδή Θεϊκή δύναμη, δύναμη Θέλησης, αυτή την δύναμη που μας κάνει ΚΑΘΑΡΟΥΣ, και ισάξιους των αγγέλων. Αυτό δείχνει πως η ουσία/η ψυχή του σπέρματος, στους ανώτερους κόσμους εμπεριέχει τη δύναμη της πραγματικής δημιουργίας μέσα μας, ακριβώς όπως γίνεται και στον φυσικό κόσμο. Μόνο μέσω του ωαρίου και του σπερματοζωαρίου μπορούμε να δημιουργήσουμε ζωή. Αλλά αυτή η τρομερή δύναμη έχει «μολυνθεί» με περιττές ενέργειες, με την λεγόμενη «κόπρο» των αλχημιστών, και η οποία καθόλου άσχετη δεν είναι με την κόπρο που καθάρισε κάποτε ο Ηρακλής (θα τα συζητήσουμε σε άλλη ανάρτηση αυτά για να δούμε την διαχρονικότητα της Εργασίας). Όταν καθαριστεί αυτή η κόπρος μένει μόνο ο πυρήνας της γεννεσιουργού μας δύναμης, η Ουσία μας καθαρή και ξάστερη. Αλλά πώς γίνεται να καθαρίσεις την βρωμιά όταν είσαι ήδη μέσα στη βρωμιά; Αυτό είναι που δεν μπόρεσε να καταλάβει ο Φλαμέλ για 23 χρόνια. Πώς μπορείς να δεις καθαρά πχ, μέσα από ένα βρώμικο τζάμι; Και το χειρότερο... Πώς καθαρίζεις αυτή τη βρωμιά ώστε να ενισχυθεί ο Ερμής-υδράργυρος, η καθαρότητα μέσα μας δηλαδή;

«Να γνωρίζεις με ποιον τρόπο ο Ερμής μπορεί να ενισχυθεί από έναν μεταλλικό συντελεστή, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί ποτέ να εισχωρήσει στην κοιλιά του Ήλιου και της Σελήνης. Μετά πρέπει να σκληρυνθεί, κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς το θειϊκό οξύ (σημ. αλλά και ψυχή) του χρυσού ή του ασημιού. Γι’αυτό πρέπει πρώτα να ανοίξεις αυτά με έναν μεταλλικό συντελεστή, δηλαδή με βασιλική σατούρνια (κρόνιο), και μετά πρέπει να θέσεις σε κίνηση τον Ερμή με φιλοσοφικό τρόπο, ώστε να μπορέσεις μετά  με αυτόν τον  Ερμή να διαλύσεις μέσα σε αλκοόλη χρυσού και Σελήνης, και να εξάγεις από την αποσύνθεσή τους τον γεννεσιουργό κόπρο.»

Όπως είπαμε και πριν και όπως λέει εν μέρει εδώ ο Φλαμέλ και πιο καθαρά αργότερα, αφού ενισχυθεί ο Ερμής, πρέπει να σκληρυνθεί με το θειϊκό οξύ, δηλαδή το VITRIOL. Πώς ενισχύεται καταρχήν; Ο μεταλλικός συντελεστής είναι λέει η βασιλική σατούρνια, ή αλλιώς το κρόνιο. Ο συγκεκριμένος μεταλλικός συντελεστής ή κρόνιο δεν έχει να κάνει με την ψυχή του Κρόνου, που είναι το διανοητικό μας σώμα. Όχι ακόμα. Έχει να κάνει, όπως θα δούμε παρακάτω να το αναφέρει σχεδόν ξεκάθαρα για όσους έχουν ελάχιστη γνώση αλχημείας, με το λεγόμενο Κηρύκειο του Ερμή, δηλαδή τον φορέα των εξαχνωμένων/μετατρεμμένων σεξουαλικών μας υγρών, την αιθερική σπονδυλική στήλη, που ξεκινάει από την έδρα της Κουνταλίνι μας, του κέντρου της ατομικής μας Σελήνης, της θηλυκής μας υπόστασης, είτε είμαστε άντρες είτε γυναίκες. Είναι η λεγόμενη έδρα της Θεϊκής μας Μητέρας κατά τους Βουδιστές και Ινδοστανούς. Γύρω από την σπονδυλική στήλη τυλίγονται τα δύο αιθερικά κορδόνια, αυτά που είναι φορτισμένα «θετικά» ή «αρνητικά», αντίθετα σε άντρες και γυναίκες, και μέσω των οποίων γίνεται η μαγνητική ένωση την ώρα της σεξουαλικής επαφής ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, και η οποία ένωση είναι πολύ εύθραυστη, μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή όταν επέλθει ένωση όπως είπαμε με άλλο άτομο, αλλά έχει και την δύναμη να γίνεται πανίσχυρη όσο ενισχύεται μέσω της ένωσης με το ίδιο άτομο. Όχι έτσι απλά και ξερά. Η Εργασία θέλει συγκεκριμένη Φωτιά για να λειτουργήσει. Το εργαστήριο των αλχημιστών έκαιγε νυχθημερόν και οι αλχημιστές πρόσεχαν την φωτιά τους σαν τα μάτια τους... Όταν η Σελήνη η εσωτερική του καθενός ανέλθει μέσω της Εργασίας, που θα δούμε πώς... όλη την διαδικασία στην πορεία της διαθήκης, φτάνει κάποια στιγμή μετατρεμμένη ενεργειακά στο κεφάλι, στην έδρα του Πατέρα, του Ήλιου δηλαδή και τότε γίνεται ο λεγόμενος Ερμής-υδράργυρος, εξ ου και Κηρύκειο του ΕΡΜΗ.

Εν ολίγοις, μέσω της σεξουαλικής εργασίας, η ψυχή του σπέρματος μετατρέπεται και καταφέρνει να εισχωρήσει στις αιθερικές έδρες του Ήλιου και της Σελήνης. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να σκληρυνθεί, να λαξευθεί μέσω της ενδοσκόπησης, της αυτοπαρατήρησης, της πραγματικής αυτογνωσίας, που είναι το VITRIOL, το θειϊκό οξύ του χρυσού ή του ασημιού. Τι θα πει αυτό; Ο στόχος των αλχημιστών ήταν η δημιουργία χρυσού, άρα εδώ δεν μιλάει για τον τελικό χρυσό, που είναι το λεγόμενο χρυσό σώμα, αλλά προφανώς για τον άντρα και τη γυναίκα. Εδώ δηλαδή υπονοεί πως η εργασία του VITRIOL μπορεί να γίνει μόνο από τον έναν από τους συντρόφους (την φορά ή εξ ολοκλήρου... θα εξηγήσουμε αργότερα). Ανοίγεις λοιπόν τις έδρες μέσω της σεξουαλικής ένωσης, και θέτεις σε κίνηση αυτές τις ενέργειες μέσω του σεξ (ο φιλοσοφικός τρόπος), ώστε να διαλύσεις μέσα στην αλκοόλη χρυσού και σελήνης, δηλαδή της ερωτικής ένωσης του ζευγαριού, την κόπρο, και από την αποσύνθεση της εσωτερικής κόπρου να εξάγεις την γεννεσιουργό δύναμη. Επομένως η κόπρος, ακόμα κι όταν ανακαλύπτεται και μπορείς να την δεις, διαλύεται εξ ολοκλήρου στην διάρκεια του σεξ. Το πώς γίνεται αυτό ακριβώς θα το δούμε παρακάτω, στην αναφερόμενη πρακτική.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Ξέρω πως ακόμα μοιάζει λίγο ακατανόητο. Είναι επειδή δεν μπορεί ακριβώς να αναλυθεί κομμάτι κομμάτι. Αναγκάζομαι άλλες φορές να αναφέρομαι σε κλειδιά που δίνονται αργότερα ή να μην αναφέρω κλειδιά που χρειάζονται εκείνη τη στιγμή γιατί θα μπερδευτείτε περισσότερο. Σ' αυτή μου την προσπάθεια ανησυχώ κι εγώ μην μπλεχτώ και κάνω κανένα λάθος και επειδή είναι κουραστικό λόγω αυτής της προσπάθειας, σπάω την ανάλυση σε πολλα κομμάτια όπως βλέπετε. Ακόμα κι αν γίνει λάθος όμως θα διορθωθεί στο τέλος, και όταν ενωθούν  όλα τα κομμάτια, και ξαναδιαβάσετε την ανάλυση -ή ίσως καταγράψουμε πολύ πιο απλά και περιεκτικά όλη την διαδικασία- θα δείτε ότι είναι πολύ πιο απλό απ' όσο φαίνεται τώρα. Και ίσως τα "σπασμένα" μέρη έχουν λόγο να είναι έτσι, για να έχετε χρόνο να κατανοήσετε έστω τα λίγα που δίνονται κάθε φορά. Θέλω να ελπίζω πως είναι έτσι δηλαδή.

Όσοι ταράζεστε με την υπόνοια του τι θα διαβάσετε παρακάτω, παρακαλώ μην συνεχίσετε, γιατί θα ταραχτείτε περισσότερο. Η αλχημεία πάντα απαιτούσε ατρόμητους ανθρώπους, και όσοι φοβούνται δεν είναι κατακριτέοι, αλλά δεν είναι και γι' αυτή την Εργασία, γιατί θα ήταν προσβολή για όσους αλχημιστές κυνηγήθηκαν ανά τους αιώνες για τις γνώσεις τους, και παρόλο τον κίνδυνο συνέχιζαν να μεταφέρουν κωδικοποιημένη την Εργασία για το καλό της ανθρωπότητας. 

Όσοι αντέχετε ή ακόμα καλύτερα αδημονείτε για την συνέχεια, σας θυμίζω πως απλά μεταφέρω γνώσεις που ήδη έχουν δωθεί από σπουδαίους ανθρώπους και δασκάλους, και οι όποιες ευχαριστίες σας θα πρέπει να δωθούν νοερά σε Εκείνους και ΜΟΝΟ. Η μόνη μου συμβολή στο Μεγάλο Έργο είναι η επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων του μέσω της πρακτικής, και αυτό αντιστάθηκα πολύ μέχρι να πάρω την απόφαση να το κάνω πράξη.

Υπομονή, να ζητάτε την βοήθεια του Θεού για κατανόηση, όπως προτρέπει και ο αλχημιστής της διαθήκης μας, και οι ουρανοί δεν είναι καν το όριο, παρά μόνο τα σκαλοπάτια προς την Τελειότητα...

2 σχόλια:

BlueAngel είπε...

I'm hooked!

Ανώνυμος είπε...

+1
:)
Hlios