Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνια πολλά και άλλα πολλά...

Δεν θα το παίξω τραλαλί τραλαλό, πως όλα είναι καλά και όμορφα την στιγμή που τόσοι Έλληνες υποφέρουν. Θα μου πείτε... πριν αρχίσουν να υποφέρουν οι Έλληνες, δεν υπέφεραν άλλοι άνθρωποι; Ναι, υπέφεραν και τώρα που βλέπω ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ τον πόνο, νιώθω πιο έντονα και τον πόνο που τον βιώνει κόσμος πολύ μακριά μου. Φαντάζομαι πως πολύς κόσμος το νιώθει αυτό. 

Όμως δεν θα το παίξω και υποκρίτρια, πως είμαι μέσα στην κατήφεια και την μιζέρια, γιατί δεν είμαι. Θυμό νιώθω, ναι. Αλλά νιώθω και ευγνωμοσύνη για όσα έχω και όσα βιώνω, ακόμα και τα άσχημα. Φόβο δε θα τους κάνω τη χάρη να νιώσω. Ούτε κατάθλιψη θα με πιάσει. Το μόνο που με απασχολεί είναι να ξεκαθαρίσω μέσα μου και έξω μου τον τρόπο ΔΡΑΣΗΣ (όχι αντίδρασης), ενώνοντας τις δυνάμεις και τις ιδέες μου με άλλους σαν εμένα ή περίπου σαν εμένα. Με εντελώς διαφορετικούς από μένα ΔΕΝ δύναμαι να συνεργαστώ. Δεν πίστευα ποτέ ούτε είδα ποτέ στην Ιστορία να λειτουργεί η καραμέλα των ημερών "να ενωθούμε όλοι, από όπου κι αν προερχόμαστε ενάντια στον κοινό εχθρό". Όσες φορές συνέβη αυτή η ανίερη σύμπραξις, στο τέλος κάποιος από τους νικητές καβάλησε κανονικά τον άλλον και έκανε πολύ χειρότερα από τον "κακό" κοινό εχθρό. Όχι, δεν είμαι του στυλ "θα συνεργαστώ και με τον διάβολο για χάρη των παιδιών μου". Ίσα-ίσα που ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΘΑ ΦΑΝΩ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΜΟΥ, και αν είναι να μην καταφέρω τίποτα, τουλάχιστον θα έχω δώσει το καλό παράδειγμα σε αυτά τα παιδιά.

Δεν έχω κανένα σκοπό ούτε λόγο να σας ψυχοπλακώσω. Αντίθετα θέλω -αν και δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάφερα- να σας στείλω δύναμη και να σας θυμίσω πως έχετε, έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο όλο. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. Χωρίς ενοχές για όσα δεν καταφέραμε ως τώρα ή για όσα επιτρέψαμε να συμβούν, και χωρίς καμία αμφιβολία για τις δυνατότητές μας.

Εύχομαι λοιπόν όχι Χρόνια Πολλά, γιατί αν είναι σαν αυτά τα τελευταία που ζούμε, καλύτερα να είναι λίγα. Θα ευχηθώ Ισχυρή Καρδιά, Καθαρό Μυαλό και Δύναμη Θέλησης για να αλλάξουμε τα χρόνια που έρχονται τον κόσμο, και να τον φτιάξουμε όπως τον ονειρευόμασταν από παιδιά. Τόσο αγνό, τόσο δίκαιο και τόσο χαρούμενο.

Αυτά ως προς τις ευχές. Πάμε στα του Οίκου μας, του μπλογκ μας δηλαδή.

Με τον νέο χρόνο θα εγκαινιάσω νέα σειρά αναρτήσεων, που δεν έχω αποφασίσει ακόμα πώς θα την ονομάσω, όπου θα κάνω αφιερώματα σε ανθρώπους σαν εσάς και εμένα, που θαυμάζω για την δουλειά τους ή τις προσπάθειές τους να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Αυτό για μένα σημαίνει από Εταιρείες Μη-Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως η EOS-ART που πράγματι προάγει τον πολιτισμό και βοηθάει νέους δημιουργούς να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους, μέχρι αδελφές και αδελφούς σαπωνοποιούς, όπως η Χριστίνα από Κρήτη, αλλά και η Αλεξάνδρα που μας διαβάζει και είδα τυχαία ότι φτιάχνει πολύ ωραία σαπουνάκια. Η νέα σειρά χωράει ανθρώπους δημιουργικούς, χωράει χειροτεχνήματα και τέχνη, χωράει ανθρώπους που μοιράζονται το τίποτα που έχουν με άλλους που έχουν λιγότερο από το τίποτα, σαν τον λαμπρό εκείνο άνθρωπο που αν και άνεργος ταΐζει κάθε μέρα τους πεινασμένους Αθηναίους, ό,τι χρώμα κι αν έχουν. Χωράει ό,τι μας κάνει να νιώθουμε άνθρωποι και να πλησιάζουμε έστω κατά ένα μικρό βήμα το Θείο. Και φυσικά χωράει ένα σωρό ανακοινώσεις για δράσεις και δραστηριότητες αυτών των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει επίσης πως θέλω την βοήθειά σας, γιατί δεν έχω 200 αφτιά και μάτια. Ό,τι νομίζετε πως αξίζει να βγει παραέξω, ενημέρωστε με. Είμαστε λίγοι -ακόμα- αλλά έχουμε ΠΟΛΛΗ δύναμη.

Με τον νέο Χρόνο λοιπόν αισιοδοξώ πως μετά από όσα μάθαμε, θα μπορέσουμε να μεγαλουργήσουμε επιτέλους, και να δείξουμε για πόση Ομορφιά είμαστε ικανοί!

Εύχομαι από καρδιάς να περάσετε ζεστές γιορτές με τους αγαπημένους σας, και με το ξημέρωμα του νέου έτους να νιώσετε γεμάτοι αγάπη και δύναμη και χαρά.

Πέγκυ

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Όταν θα πάω, κυρά μου, στο Παζάρι!


Είναι ολίγον short notice, το ξέρω, αλλά αν σας φέρει ο δρόμος σας θα χαρώ να σας δω (εγώ με τις κηραλοιφές μου και η κουμπαρούλα μου με τις κρέμες ομορφιάς της), στο παζάρι που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Στέκι της Ακαδημίας Πλάτωνος. Περισσότερες πληροφορίες ακολουθούν παρακάτω (κόπι πέιστ από την ανάρτησή τους στο Facebook).


Όσοι έρθουν για καφέ και κουβέντα (ή και για χορό αργότερα) θα μου δώσουν μεγάλη χαρά! Όσοι ψωνίσουν κιόλας θα έχουν έκπτωση 10% στις κηραλοιφές.Αρκεί να πείτε ότι είστε φίλοι του blog της ξανθομυαλλούσας (εγώ είμαι αυτή αυτοπροσωπίως και είμαι μελαχροινή... εξωτερικώς).

Ελπίζω ειλικρινά να τα πούμε από κοντά. Ακολουθεί το κόπι πέιστ!!!
Κόντρα στους καιρούς, αποφασίζουμε να ενωθούμε και να περάσουμε καλά.
Από τις 13.00 και μετά περιμένουμε όλους εσάς που θέλετε να βρείτε έξυπνα, χειροποίητα και οικονομικά, χριστουγεννιάτικα δωράκια (μέρος των εσόδων θα διατεθεί ως ενίσχυση της δράσης που πραγματοποιεί το Στέκι Αλληλεγγύης της Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο δημιούργησε και λειτουργεί η Επιτροπή Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος. (akadimia-platonos.blogspot.com, stekiakadimia-platonos.blogspot.com).

Επίσης όποιοι θέλετε να φέρετε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και μικροαντικείμενα που σας περισσεύουν για τον ίδιο σκοπό, θα είμαστε εκεί... στην Πλάτωνος 5, Ακαδημία Πλάτωνος (map link: http://www.ploigos.gr/?sessionid=1369b05c090f5f2405317b71a28ab794) με πολύ διάθεση, κέφι, φαγητό και μπόλικο χορό προς το βραδάκι.

Εμείς στην ΕΟS ART το αποφασίσαμε, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΟΙ, εσείς;


Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Είμαι Μελομακαρονού... τι να κάνουμε;




Σας έπεσε το ζάχαρο; Μην άγχεστε. Τα Χριστούγεννα είναι για 'μας. Έχει τα μελομακάρονά του και μπορείτε να λιγωθείτε όσο θέλετε. Όμως θα είμαι ειλικρινής. Προσωπικά δεν είμαι καθόλου του λιγώματος. Μ' αρέσουν τρελά τα γλυκά, αλλά δε θέλω να ζαλίζομαι από την πολλή ζάχαρη. Το πάθαινα αυτό όταν με ποτίζανε γλυκόζη στην εγκυμοσύνη για να μου  μετρήσουν το ζάχαρο. Νομίζω ότι τότε ακριβώς σιχάθηκα την ζάχαρη και όλα τα συγγενικά είδη! Μετά το ξεπέρασα... λίγο.
Τέλος πάντων, μην σας ζαλίζω κι εγώ. Ακούγομαι υπερβολική μερικές φορές, το ξέρω, αλλά όταν λέω οτι αυτά είναι τα καλύτερα μελομακάρονα που έχετε φάει ever, δεν υπερβάλλω καθόλου. Τραγανό αλλά και μαλακό ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Ο τέλειος συνδυασμός στο τέλειο μελομακάρονο. 100 παρασκευάστριες νοικοκυρές και οι λυσσασμένοι σύζυγοί τους το επιβεβαιώνουν. Έχω φίλη που τα φτιάχνει και κατά τη διάρκεια του χρόνου, μετά από απαίτηση του συζύγου. Έχω άλλη φίλη που δεν πλησίαζε τα μελομακάρονα, κι όταν έρχονται πια τα Χριστούγεννα ο πρώτος λόγος που χαίρεται είναι που θα έχει την ευκαιρία να φτιάξει αυτή εδώ την συνταγή!
Σας έπεισα; Χαίρομαι, γιατί θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία γεύσης. Δεν σας έπεισα; Εσείς χάνετε και δεν θα προσπαθήσω περισσότερο να σας πείσω. Όποιος πρόλαβε το μελομακάρονο είδε, πριν το δει ο διπλανός του και το φάει εκείνος! Φτιάξατε ήδη μελομακάρονα; Δεν πειράζει. Φτιάξτε έστω το 1/4 αυτής της δόσης. Θα με θυμηθείτε, σας λέω.
 
Πολλά είπαμε πάλι. Γράφετε. Αλλά πρώτα πάρτε μια γεύση από τα μελομακάρονα ανάσκελα. Σας τα ανασκέλωσα, γιατί από την ανάποδη καταλαβαίνει κανείς την "καλή". Καλό, ε; Έχω έμπνευση σήμερα. Έφαγα κανά κιλό μελομακάρονα και ήρθα στα ίσα μου. Είχα υποσχεθεί να τρώω ένα την ημέρα, αλλά έπεσα στην αμαρτία και νιώθω υπέροχα!

Εδώ βλέπετε το... μυστικό της συνταγής!
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό αλεύρι Νο 2 (μαλακό)
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
Λίγο αλάτι
3 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι ελιάς
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ φλυτζάνι του τσαγιού κονιάκ
1 κουτάλι της σούπας κανελογαρύφαλλα
Καρύδια κοπανισμένα για το γαρνίρισμα
Καρύδια μισά ή 1/3 του καρυδιού κομμένα για το      γέμισμα

ΣΙΡΟΠΙ
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
(στις 3 δόσεις συνταγής, φτιάχνουμε 2 δόσεις σιροπιού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, μπέικιν-πάουντερ, σόδα, αλάτι.. Χτυπάμε κατόπιν το λάδι με την ζάχαρη, τον χυμό και το κονιάκ. Προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα και το αλεύρι λίγο-λίγο, κι αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο παραπάνω αλεύρι. Αφού ζυμώσουμε όλο το μίγμα, το αφήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα. Μετά τα πλάθουμε σε μελομακάρονα βάζοντας απο ένα κομμάτι απο τα κομμένα καρύδια στο κάτω μέρος του μελομακάρονου. Να μπεί μέσα αλλά να μην καλυφθεί, να φαίνεται, για να περάσει το μέλι μέσα στο μελομακάρονο όταν τα μελώσουμε. Είναι το μέγα κόλπο αυτό!
 Τα τρυπάμε μετά ένα-ένα με ένα πηρούνι στο πάνω μέρος τους, κατά μήκος 3 με 4 φορές.
Κατόπιν το ψήνουμε σε ταψί απο αλουμίνιο σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς), στον αέρα, για 30 λεπτά περίπου (μπορούμε να βάλουμε και δύο ταψιά μαζί στον φούρνο, όταν τα ψήνουμε στον αέρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα μελώσουμε.

ΜΕΛΩΜΑ (εδώ είναι το μυστικό όλης της συνταγής….γι’αυτό λέγονται και ΜΕΛΟ-ΜΑΚΑΡΟΝΑ)
Ψιλοβράζουμε το σιρόπι, κι όταν πιάσει αφρό, το ξαφρίζουμε και είναι έτοιμο. Το κλείνουμε απο την φωτιά, αλλά το αφήνουμε πάνω στο μάτι.
Παίρνουμε με μία σπάτουλα μερικά μελομακάρονα, και τα βάζουμε ΜΕΣΑ στην κατσαρόλα, αναποδογυρίζοντάς τα συνέχεια μέσα για 1-2 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί να κρυώσουν, και συνεχίζουμε με τα επόμενα. Αφού κρυώσουν, εάν δούμε οτι θέλουν κι άλλο μέλωμα ή τα θέλουμε πιο μαλακά, ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία. Το μελομακάρονο θέλει μέλι!!!


ΥΓ Άργησα λίγο, αλλά από το να μην σας έδινα τη συνταγή κάλλιο και αργά! 



Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Θέλω σαπούνι και το θέλω ΤΩΡΑ!!!


Καταρχάς δεν είναι σωστό να είστε τόσο ανυπόμονοι. Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή. Προχώρα αργά για να φτάσεις σίγουρα, που λένε. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, που επίσης λένε. Η υπομονή είναι η τέχνη της ελπίδας, λένε άλλοι.

Όμως... εγώ βρήκα κι άλλες ρήσεις για την υπομονή:
Αυτός που περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά.
Η υπομονή είναι μια μικρή μορφή απελπισίας, μεταμφιεσμένη σε αρετή.
Η υπομονή έχει τα όριά της, μετά γίνεται δειλία.

Και φυσικά το αγαπημένο μου: Θεέ μου, δώσ' μου υπομονή, ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ!

Όπως καταλάβατε, έχω υπομονή μέχρις ενός σημείου. Το απέδειξα αρκετά νομίζω. Έκανα υπομονή και περίμενα ούτε ξέρω πόσα batches σαπουνιών, για να δω ότι όλα θα πάνε καλά. Δύο μήνες για το ένα, τρεις για το άλλο, τέσσερις για το Καστίλης. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Αν συνεχίσω με αυτούς τους ρυθμούς, για να δοκιμάσω όλες τις συνταγές που αυτή τη στιγμή περιφέρονται ανέμελες στο κεφάλι μου περιμένοντας πότε θα τις κάνω πράξη, θα βρεθώ με Πι και διασωληνωμένη! Όχι, κυρίες και κύριοι, δεν έχουμε άλλη υπομονή. Τουλάχιστον για τα πρώτα batches καινούργιων συνταγών ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΜΕΣΑ αν είναι καλό το σαπούνι, κι όχι να περιμένω συνολικά κανένα χρόνο για να το φέρω στα "μέτρα" μου. 

Έψαξα λοιπόν -γιατί είμαι πολύ του σκαλίσματος- και βρήκα ότι ευτυχώς ο κόσμος είναι γεμάτος ανυπόμονους ανθρώπους σαν εμένα, που κρύβουν την "ατέλειά" τους στα σκοτάδια και το παίζουν ήρεμοι και καλόβολοι. Τους φαντάστηκα να τρώνε κι αυτοί τα νύχια τους νυχθημερόν για δύο μήνες πάνω από ένα batch περιμένοντας για το αποτέλεσμα, ώσπου κάποιος απ' αυτούς - ο πιο έξυπνος προφανώς και του βγάζω το καπέλο- ανακάλυψε μια τεχνική!

Ναι, σας έχω την τεχνική που θα σας δώσει σαπούνι της κρύας μεθόδου, με όλα τα υπέρ της κρύας μεθόδου, αλλά με έτοιμο το πεχά μέσα σε δύο μέρες το πολύ, και με σκληρότητα σαπουνιού ίδια με αυτή ενός σαπουνιού 2 μηνών! Για την ακρίβεια, το πρώτο κομμάτι το πέτυχα ήδη. Το δεύτερο το δουλεύω και είμαι πολύ κοντά! Είναι ένα work in progress δηλαδή, αλλά πάει πολύ καλά και σύντομα θα φτιάχνετε ένα σαπούνι σήμερα και θα το έχετε έτοιμο για χρήση σε 10 μέρες, άντε δύο βδομάδες το πολύ. Πολύ καλύτερα από τους 2 ή 3 μήνες, ε;

Ξεκινάμε λοιπόν. Έχω καταγράψει την τεχνική όσο πιο αναλυτικά μπορούσα. Σας έχω και φωτογραφίες από την παρασκευή. Η τεχνική δοκιμάστηκε αρχικά στο σαπούνι τριαντάφυλλο, μόνο που δεν έβαλα χρώμα... γιατί το ξέχασα. Ας πούμε ότι έχουμε ένα σαπούνι λευκού τριαντάφυλλου λοιπόν, και είμαστε καλυμμένοι!

Η τεχνική βασίζεται στο εξής. Στην παρασκευή με την κρύα μέθοδο, το μεγαλύτερο μέρος της σαπωνοποίησης γίνεται στο καλούπι, σε αντίθεση με την μέθοδο του μαγειρέματος, που ολοκληρώνεται στην κατσαρόλα. Μπορεί με την δεύτερη μέθοδο να έχεις έτοιμο σαπούνι επίσης σε λίγες μέρες, αλλά και εμφανισιακά είναι πολύ διαφορετικό (τραχύ και old style) και σίγουρα το μαγείρεμα τόσο ευαίσθητων υλικών, όπως πχ το γάλα ή τα αιθέρια ή οι χυμοί, δεν είναι και το καλύτερο για τα υλικά μας. Είναι καλή μέθοδος για απλά σαπούνια, χωρίς πολλά-πολλά υλικά, το πολύ με μερικά εγχύματα βοτάνων, που έτσι κι αλλιώς ζεστά τα βάζουμε, και η ρουστίκ εμφάνιση το ενισχύει αυτό. Αλλά εμείς είμαστε τύποι απαλοί, smooth, ραφινάτοι βρε παιδί μου. Θέλουμε λείες επιφάνειες, και να μυρίζει το ροδόνερο από το μπάνιο μέχρι το σαλόνι!!! Γι' αυτό θέλουμε την κρύα μέθοδο και γι' αυτό θέλουμε μια τεχνική που δε θα επηρεάσει αρνητικά τα υλικά μας, απλώς θα τα βοηθήσει να σαπωνοποιηθούν πιο γρήγορα.

Εν συντομία η τεχνική έχει ως εξής:
Φτιάχνουμε το σαπούνι μας όπως έχουμε μάθει, και αφού το βάλουμε στο καλούπι μας, το σκεπάζουμε καλά, μα πολύ καλά με μεμβράνη (βάλτε σταυρωτά τουλάχιστον δύο κομμάτια μεμβράνης, γιατί ο αέρας του φούρνου τις βγάζει εύκολα) και βάζουμε το καλούπι μας στον φούρνο που τον έχουμε αναμμένο στους 70-80 βαθμούς το πολύ, στον αέρα και κατά προτίμηση μέσα σε ταψί, για την πιθανότητα να έχουμε κανένα φαινόμενο ηφαιστείου, σαν εκείνο που είχα πάθει μια φορά. Κι αν πάθουμε κανά τέτοιο, πάει ο φούρνος μας! Έτσι όμως δεν έχουμε πρόβλημα. Το σαπούνι μας έτσι κι αλλιώς φτάνει ακριβώς σε αυτές τις θερμοκρασίες στην διάρκεια της σαπωνοποίησης, εμείς το φτάνουμε λίγο πιο γρήγορα και πιο σταθερά, αφήνοντάς το στον φούρνο μας στους 70-80 βαθμούς για 2 ώρες, ελέγχοντας τακτικά (αλλά χωρίς να ανοίγουμε τον φούρνο κάθε τρεις και λίγο). Εγώ το έβαλα στους 75. Μόλις περάσουν οι δύο ώρες, κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα να κρυώσει, χωρίς πάλι να ανοίξουμε τον φούρνο, για 12 ώρες τουλάχιστον ή για ένα βράδυ. Μόλις περάσουν οι 12 ώρες το βγάζουμε και είναι έτοιμο για κόψιμο. Ελέγχουμε το πεχά. Το πιο πιθανό είναι να είναι έτοιμο. Υπάρχει όμως και περίπτωση να μην είναι για κάποιον λόγο (χαμηλή θερμοκρασία για τα υλικά μας, συνδυασμός υλικών που αντιστέκεται στις γρήγορες λύσεις... άντε να βγάλεις άκρη τώρα....) Τότε το αφήνουμε να ωριμάσει κανονικά για 6-8 βδομάδες. Αλλιώς περνάμε στο δεύτερο στάδιο... της σκλήρυνσης του σαπουνιού μας. 

Το σαπούνι μας είναι ακόμα μαλακό. Αν περιμένουμε καμιά 10αριά μέρες θα είναι αρκετά πιο σκληρό, σχεδόν έτοιμο, αλλά πιθανά να τελειώνει πιο γρήγορα στην χρήση από ό,τι αν το αφήναμε κανονικά να ωριμάσει. Υπάρχει λύση; Of course. Μειώνουμε το νερό της συνταγής μας. Και σ' αυτό ακριβώς το στάδιο πειραματισμού βρίσκομαι τώρα. Αυτή τη βδομάδα θα φτιάξω δύο batches με διαφορετικές αναλογίες νερού, για να δω ποιο δίνει αρκετά σκληρό σαπούνι. Και θα ενημερώσω εννοείται. Από έρευνα βρήκα ότι αυτό ακριβώς κάνουν όσοι χρησιμοποιούν την τεχνική, και λένε πως το αποτέλεσμα είναι ένα σαπούνι ακριβώς ίδιο με αυτά που αφήνουν να ωριμάσουν για μήνες. Οι περισσότεροι το αφήνουν έτσι κι αλλιώς 10 μέρες να έρθει στα ίσα του, αλλά μετά τις 10 μέρες είναι -λέει- πανέτοιμο. Είμαι ανοιχτή, γι' αυτό το δοκιμάζω άλλωστε. Μέχρι στιγμής χαίρομαι που το πεχά είναι εξαρχής τελειωμένη υπόθεση, και δε θα 'χω να το σκέφτομαι πια. Πάντα πρέπει να ελέγχουμε το πεχά μόλις το βγάζουμε από το καλούπι μας, αλλά για φανταστείτε να είναι ουδέτερο το σαπούνι σας μέσα σε δύο μέρες. Καταπληκτικό δεν είναι; 

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή την τεχνική δεν την κάνουμε με υλικά που έτσι κι αλλιώς αυξάνουν την θερμοκρασία του σαπουνιού, όπως η ζάχαρη, το μέλι και το γάλα, γιατί σίγουρα θα μας κάτσει το ηφαίστειο. Αν θέλουμε σώνει και ντε να το κάνουμε, έχω βρει ότι το αφήνουν μόλις 15 λεπτά στον φούρνο, και μετά σβήνουν το φούρνο και το αφήνουν κανονικά μέχρι την άλλη μέρα. Λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα έτσι, και ότι το πεχά και πάλι είναι καλό. Δεν ξέρω, δεν έχω φτιάξει έτσι με γάλα, ούτε με ζάχαρη, οπότε δεν το εγγυώμαι. Αν το κάνω θα σας πω. Προς το παρόν...

...πάμε στην τεχνική αναλυτικά και με φωτογραφίες περικαλώ.

Ζυγίζουμε και συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Νερό, σόδα, λάδια (υγρά και στέρεα) και σε ένα ποτηράκι τα πρόσθετα που θα βάλουμε όταν κάνει τρέις το σαπούνι μας, για να μην ψαχνόμαστε τελευταία στιγμή.

 Εδώ μια πανοραμική!
 Έτοιμο και το καλούπι μας (σιλικόνης εδώ) και φυσικά το μίξερ μας.
Εδώ έβαλα το ταψί κάτω κάτω στον φούρνο και από πάνω την σχάρα (για να κυκλοφορεί σχετικά ο αέρας) και πάνω από την σχάρα έβαλα και χαρτί ψησίματος για σιγουριά.
Εδώ το έρμο το μπουκάλι που όλο το βάζω και το βγάζω από την κατάψυξη. Το έχω ειδικά γι' αυτή τη δουλειά. Κανονικά έπρεπε να έχω και παγάκια, αλλά λόγω χειμώνα δεν χρησιμοποιούμε, κι έτσι ξέμεινα με το μπουκάλι παγώματος...
 Αφού πάγωσε το νερό έβαλα το ροδόνερο και ετοιμάζομαι να ρίξω την σόδα λίγη-λίγη.
 Ιδού μετά την σόδα. Περιττό να πω ότι μοσχομύρισε η κουζίνα!
Θέρμανα στο μεταξύ τα λάδια μου ολίγον στον φούρνο, γιατί είναι αρκετά χαμηλή η θερμοκρασία του σοδο-ροδόνερου, και μπορεί να έχω πρόβλημα στο να λιώσει τα στέρεα λάδια μου (το καριτέ πχ), οπότε τα λιώνω εκ των προτέρων, χωρίς να τα θερμάνω πολύ.
Κι εδώ τα ενώσαμε, σόδα και λάδια και με ένα χτύπημα άσπρισε από το κακό του, αλλά πολύ το απολαμβάνουμε εμείς.
Ήδη σε λίγα δευτερόλεπτα έχει φτάσει σχεδόν σε τρέις. Βλέπετε που αφήνει ίχνος το μίξερ; Σας θυμίζω ότι το χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον κλειστό, σαν ανακατευτήρι ένα πράγμα, και απλά το ενεργοποιώ ελάχιστα, για λίγα δευτερόλεπτα την φορά, στην διάρκεια του ανακατέματος, για να βοηθήσει λίγο την κατάσταση. ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΜΙΞΕΡ.
Εδώ μπήκαν πια τα πρόσθετα και ήδη έχει πήξει αρκετά. Κανονικά σ' αυτή τη φάση θα έβαζα και το χρώμα, αλλά...
Το ρίχνουμε στο καλούπι μας, και αν χρειαστεί μαζεύουμε με κουτάλι ό,τι έχει μείνει και το βάζουμε και απλώνουμε καλά. Μπορεί να είναι αρκετά πηχτό και να πρέπει να το βάλουμε μόνο με κουτάλι. Δεν μας πειράζει, γιατί έτσι κι αλλιώς με την σαπωνοποίηση θα γίνει πάλι υγρό και θα έρθει να κάτσει σωστά στο καλούπι. Αυτός είναι ο λόγος που η κρύα μέθοδος δίνει λεία σαπούνια.
 Το σκεπάζουμε καλά, μα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με μεμβράνη. Μην ανησυχείτε, ο φούρνος δεν είναι τόσο καυτός ώστε να λιώσει η μεμβράνη μας.
Εδώ ο χαμός που με περιμένει για πλύσιμο... Όσο το σαπούνι μας θα μαγειρεύεται στον φούρνο, εμείς... καθαρίζουμε σαν καλές νοικοκυρές... και νοικοκύρηδες! Πώς τα πλένουμε; Ένας είναι ο τρόπος να φύγει η λαδίλα και η λίγδα από τα εργαλεία σας. Σαπούνι δικό σας, είναι το μόνο που καθαρίζει τα λίπη ή/και ελληνικός καφές που τον προσθέτουμε στο σαπουνόνερό μας. Ούτε που θα καταλάβετε για πότε τα καθαρίσατε.
Και μέχρι να τελειώσω -πολύ γρήγορα ομολογουμένως- το πλύσιμο, το σαπούνι μου ήδη έχει αρχίσει να σαπωνοποιείται. Δείτε το τζελ που δημιουργείται στις άκρες.
Εδώ σε πλήρη σαπωνοποίηση. Φτου φτου φτου. Δεν πιστεύω να ξεχάσατε να το σταυρώσετε όταν το βάλατε στον φούρνο, εεεεε;
Κι εδώ έτοιμο και κομμένο την επόμενη μέρα. Σαπούνι λευκό τριαντάφυλλο, κυρίες και κύριοι, έτοιμο κομμένο σε μία μέρα στην ουσία! Τα σκασιματάκια στην επιφάνεια, που δεν είναι και τόσο άσχημα, αλλά χαλάνε την τελειότητά του, σημαίνουν -λέει- πως ήταν λίγο πιο μεγάλη η θερμοκρασία απ' όσο έπρεπε. Επειδή ο φούρνος του καθενός διαφέρει, από τέτοιες λεπτομέρειες θα ξέρουμε ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΥΡΝΟ. Εγώ στην επόμενη δόση θα το βάλω στους 70 βαθμούς για να δω το αποτέλεσμα.
Λείο και μυρωδιαστό.... Μαλακό ακόμα. Για να δούμε και το πεχά του. Εδώ έχω στο ένα ποτήρι σαπούνι τριαντάφυλλο δύο μηνών και βάλε, και στο άλλο το καινούργιο. Σας προκαλώ να μου πείτε ποιο είναι ποιο!
 Για ξαναδείτε κι από άλλη γωνία.
Μην σας κρατάω σε αγωνία. Το δεξί είναι το παλιότερο. Εξ ου και έχει το τέλειο χρώμα, αλλά είναι ανεπαίσθητη η διαφορά. Σε νούμερα πεχά πρέπει να είναι γύρω στο μισό πεχά η διαφορά τους. Μηδαμινή διαφορά, ειδικά όταν το ένα σαπούνι έχει φτιαχτεί μόλις ... χθες!

Όπως είδατε, λοιπόν, αυτή η τεχνική αξίζει όλη την προσοχή μας. Το σαπούνι αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν 8 ημερών και ήδη είναι αρκετά πιο σκληρό. Ακόμα και δύο βδομάδες να θέλει για να σκληρύνει, πάλι κερδισμένη θα είμαι από πλευράς χρόνου, και πλέον δε θα το σκέφτομαι δέκα φορές να δοκιμάσω μια καινούργια συνταγή όσες φορές χρειαστεί μέχρι να την τελειοποιήσω. Καλά, εννοείται πως τέλειες μου βγαίνουν με την μία.... :P αλλά τώρα αρχίζω δοκιμές με πιο πολύπλοκες συνταγές και δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί η τύχη μου!

Καλά μαγειρέματα λοιπόν! Ανυπομονώ να μου πείτε τις δικές σας σαπουνοπεριπέτειες! :)

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ - ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ


 Ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τον πόνο μου. Και φυσικά δε θα το έκανα αν δεν είχε ήδη βρεθεί η λύση. Από την προηγούμενη Τρίτη (σχεδόν 10 μέρες δηλαδή) υπεφερα από έναν βήχα, ο οποίος συνοδευόμενος από όλα τα υπόλοιπα συμπτώματα κοινής γρίππης, δεν με ανησύχησε αρχικά. Έπινα τα διάφορα ζεστά μου, τα μέλια και τα λεμόνια μου. Με ηρεμούσε για λίγο, και μετά δώσ' του πάλι.
Και ήρθε η ώρα η μεγάλη που η ίωση τέλος πάντων πέρασε. 

Αλλά ο βήχας έμεινε.

Κι όχι μόνο έμεινε, αλλά έγινε και χειρότερος! Αυτό χτύπησε το καμπανάκι. Έχω κάνει φαρυγγίτιδα μόνο μια φορά στην ζωή μου, πέρυσι. Και προφανώς απέκτησα μια κάποια ευαισθησία.

Από προχθές είμαι άυπνη στην ουσία, δεν με πιάνει τίποτα και σήμερα το μεσημέρι στις 3:00 (ο έξω από δω έβαλε το χεράκι του μάλλον) αποφασίστηκε μετά από οικογενειακό συμβούλιο να πάω να κάνω κορτιζόνη σήμερα το απόγευμα, γιατί η εμφάνισή μου και η κατάστασή μου ήταν άκρως ανησυχητική. Δεν διαφώνησα καθόλου, αφού πλέον με πόναγε η καρδιά μου και φοβόμουν ακόμα και για ανακοπή (κι αν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, ξεχάστε το. Η καρδιά ταλαιπωρείται αφάνταστα σε συνεχόμενο έντονο βήχα και... σε λόξυγγα).
Μέχρι να έρθει η ώρα για τον γιατρό, πέρασε από το μυαλό μου ότι ίσως να μην κατάφερνα καν να πάω όρθια. Και άνοιξα το ίντερνετ (μα έχω ξαναπεί τι ευλογημένο είναι το ίντερνετ, έτσι; Ας το βρίζουν οι φωτισμένοι, εμένα μόνο καλά μου 'χει δώσει) και γκουγκλάρισα το αυτονόητο: ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ. Και έπεσα στην παρακάτω ανάρτηση ενός πολύ καλού ανθρώπου. Έκανα εν μέσω βήχα το μαγικό τσάι και με δύο εισπνοές, άντε να ήταν τρεις, κόπηκε ο βήχας μαχαίρι!!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ. ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΧΩ ΙΕΡΟ! Για την ακρίβεια, με το που έβαζα τα βότανα μέσα στο μπολάκι για να τα βάλω στο νερό, η μυρωδιά τους και μόνο με ηρεμούσε. Την ώρα που έκανα τις περαιτέρω εισπνοές, έστειλα ό,τι ευχή μπορούσα να σκεφτώ στον καλό αυτό άνθρωπο, και χαμογελούσα σαν χαζή πάνω από τους ατμούς. Και από δω λοιπόν στέλνω τις άπειρες ευχαριστίες μου και απειρότερες ευχές στον καλό αυτό άνθρωπο. Να έχει πάντα ευτυχία και χαρά και υγεία στην ζωή του!!!

Βιάζεστε το ξέρω, και πολύ σας καθυστερώ. Ακολουθεί η ανάρτηση και η πηγή.
Και φυσικά τα μαγικά βοτάνια που μπορούν να σώσουν ζωές!
 
"Εδώ και αρκετά χρόνια έχω μια ευαισθησία και παθαίνω φαρυγγίτιδες και λαρυγγίτιδες, ειδικά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Ποτέ δεν έχω πάρει αντιβηχικά σιρόπια και κανένα άλλο φάρμακο. Τις φλεγμονές αυτές, που συνήθως προέρχονται από ιώσεις, τις αντιμετωπίζω με τα θαυματουργά τσαγάκια που πίνω. Φτιάχνω ένα έγχυμα με φασκόμηλο, θυμάρι, χαμομήλι, μολόχα, σιδερίτη και δεντρολίβανο. Όταν είναι έτοιμο, κάνω εισπνοές από τους ατμούς του εγχύματος και στη συνέχεια, αφού βάλω μερικές σταγόνες λεμόνι και λίγο μέλι, το πίνω ζεστό. Αυτό το κάνω 3-4 φορές την μέρα και άλλες 5-6 κάνω γαργάρες με το ίδιο έγχυμα. Σε δύο μέρες έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα και την τρίτη είμαι περδίκι. Εναλλακτικά μπορούν να μπουν στο έγχυμα και άλλα βότανα. Ένα επίσης θαυματουργό βότανο είναι το δίκταμο, που μαλακώνει το λαιμό και το λάρυγγα. Αν ο βήχας προέρχεται από βροχικά μπορεί να προστεθεί μαντζουράνα ή και ρίγανη. Το σπαθόχορτο και το τίλιο είναι επίσης κατάλληλα, όπως και η λεβάντα(για αλλεργικό βήχα) και η  μέντα αν έχετε κρυώσει(όχι για αυτούς που κάνουν ομοιοπαθητική). Όποιο συνδυασμό χρησιμοποιήσετε θα δείτε αποτελέσματα, όμως πρέπει να έχει απαραίτητα φασκόμηλο και ρίγανη. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε και σιρόπι, ειδικά για τα μικρά παιδιά που δυσκολεύονται να πιούν τσάι.  Φτιάξτε ένα δυνατό έγχυμα από τα παραπάνω βότανα (όλα μαζί ή συνδυάστε κάποια) και ανακατέψτε το με μέλι σε αναλογία 2:1 (2 μέρη έγχυμα – 1 μέρος μέλι). Το φυσικό μας σιρόπι είναι έτοιμο και πίνετε άφοβα 5 φορές την μέρα από 1-2 κουταλάκια"
Πηγή:  http://botanokipos.blogspot.gr/2011/10/blog-post_27.html

Υπόψιν ότι το έκανα και στα παιδιά γιατί μάλλον τα κόλλησα (η φαρυγγίτιδα κολλάει δυστυχώς), και ήδη είναι καλά τα παιδιά, σχεδόν δύο βδομάδες εκτός σχολείου, και σήμερα το απόγευμα είναι για πρώτη φορά σχεδόν καλά. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι έχουν λυσσάξει στις φωνές και τα παιχνίδια, αλλά προτιμώ αυτούς τους ήχους από το στοματάκι τους, παρά εκείνον τον απαίσιο ήχο του τσιγαρόβηχα και του πόνου! Τα χρυσούλια μου. Τι ωραία που λυσσάνε!!!

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Ήρθε η ώρα για τα δώρα! Χο-χο-χο. Μέρι Κρίστμας!


Ομολογώ ότι περίμενα κοσμοσυρροή, βαβούρα και αναστάτωση, κάτι σαν την πρώτη μέρα εκπτώσεων των Χάροντς ένα πράμα, αλλά κι εσείς οι υπέροχοι 7 (καθόλου τυχαίο νούμερο) που μου δώσατε τα φώτα σας για το μπλογκ μου φτάνετε και μου περισσεύετε. Όλους τους αναγνώστες μου τους αγαπώ και τους σέβομαι για την τιμή που μου κάνουν, αλλά εσείς οι 7 είστε κάτι σαν τους Φύλακες της Γνώσης. Ασχοληθήκατε, μου δώσατε μια γνώμη που μπορεί για σας να μην ήταν τόσος κόπος, αλλά εμένα μου έδωσε μια εικόνα του πώς βλέπει ο κόσμος αυτόν τον χώρο. 

Σας ευχαριστώ θερμά.

Μην το παιδεύουμε άλλο. Δεν ήμουν ποτέ των ζουμιών και του συναισθηματισμού. 
Είστε οι:

maria
Hlios
Κυριακή
Blue Angel
ninevi
η fantra13 μου :)
Ελένη (που επικοινώνησε μέσω mail).

Πείτε μου από δω ή μέσω μέιλ μέχρι την επόμενη Παρασκευή 14 του μηνού ποια από τις παρακάτω κηραλοιφές επιλέγετε, για να κάτσω να τα "μαγειρέψω", γιατί θέλω να σας τα στείλω φρέσκα και μυρωδιαστά! Δυστυχώς από σαπούνια δεν μου έμεινε τίποτα, αλλά επιφυλάσσομαι από Ιανουάριο για νέα δώρα. Ο καθένας σας θα πάρει λοιπόν είτε δύο κηραλοιφές των 40ml είτε μία των 100ml ΚΑΙ την συνταγή για την Αναπλαστική, μια κηραλοιφή που μας έχει ξαφνιάσει οικογενειακώς με την αποτελεσματικότητά της. Οι συνταγές είναι δικής μου εμπνεύσεως και δοκιμασμένες σε αρκετά άτομα με τρομερή επιτυχία. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε ότι κάνουν, και μία-δύο (όπως η πρώτων βοηθειών) κάνουν και περισσότερα, τα οποία ανακαλύπτουμε στην πορεία.
 Εξαίρεση στα δώρα η Ελένη, η οποία θα πάρει την συνταγή και τις διπλάσιες κηραλοιφές (ή 4 των 40ml ή 2 των 100ml ή μία των 100ml και δύο των 40ml... ό,τι θέλεις). Είναι το λιγότερο που μπορώ να σου δώσω, Ελένη, για το δώρο σου... Σ' ευχαριστώ... 
 Και σας ευχαριστώ όλους θερμά.  

Κηραλοιφές για να διαλέξετε: 

ΓΕΝΙΚΗ-ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
Για εγκαύματα από φωτιά. Σταματάει άμεσα τον πόνο και δεν μένει το παραμικρό σημάδι. Είναι σαν να μην καήκατε ποτέ. Επίσης επουλώνει και κλείνει πληγές και κοψίματα, ακόμα και πολύ βαθιά, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βρώμικη ανοιχτή πληγή. Ανακουφίζει από κνησμό και ερεθισμούς δέρματος, εξανθήματα, εκζέματα, και εκδορές, συγκάματα και κατακλίσεις, αντιμετωπίζει το διαβητικό πόδι και τους καλόγερους, και με δύο εφαρμογές, τρεις το πολύ εξαφανίζει τον επιχείλιο έρπη. Θεωρώ πως μπορεί να έχει και πολλές άλλες εφαρμογές, και για κάθε νέα χρήση της θα ενημερώνω ή αν ανακαλύψετε εσείς κάποια χρήση της παρακαλώ πολύ ενημερώστε με. Είναι μια κηραλοιφή απαραίτητη για κάθε σπίτι, και μην πω ότι θα πρέπει να έχετε μία μικρή συσκευασία και στην τσάντα σας. Μια κηραλοιφή πραγματικά για τις πρώτες βοήθειες, αναπλαστική, αντισηπτική, επουλωτική.

ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ - ΠΟΝΩΝ
Επουλώνει βλάβες οστών και αντιμετωπίζει με επιτυχία οποιαδήποτε φλεγμονή σε οστά και μύες, όπως τενοντίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, τραυματισμούς σπονδυλικής στήλης και οστών γενικά, αυχενικό πόνο, ακόμα και πονόδοντο (προσοχή, εφαρμογή στο πρόσωπο με επάλειψη μέχρι να απορροφηθεί, στο σημείο της γνάθου που υπάρχει το προσβεβλημένο δόντι).Δεν είναι καλυπτική του πόνου, αλλά ανακουφίζει από αυτούς από την πρώτη εφαρμογή και με κάθε εφαρμογή όλο και περισσότερο, μέσω της αντιμετώπισης και θεραπευτικής δράσης επί του ουσιαστικού προβλήματος. Αν την συνδυάσετε με το λάδι πόνου, που είναι θερμαντικό και αντιμετωπίζει βασικά τους έντονους πόνους, θα έχετε καλύτερα ακόμα αποτελέσματα.

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΗ
Μια ωραιότατη κρεμούλα για τις μασχαλίτσες μας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά από το ξύρισμα. Δεν θα μυρίζετε που να θέλετε δηλαδή. Περιποιείται το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής. Έχει υλικά αντισηπτικής δράσης, τα οποία σκοτώνουν τα βακτήρια που στην ουσία προκαλούν τις μυρωδιές. Έτσι θα συνεχίσετε να ιδρώνετε κανονικά, γιατί ο ιδρώτας είναι υγεία και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναστέλλεται, αλλά δε το καταλαβαίνει κανείς (εκτός αν κάνετε μούσκεμα τα ρούχα σας, οπότε το αντιμετωπίζουμε αλλιώς). Μόνο πολλή προσοχή στο εξής. Χρειάζεται ΕΛΑΧΙΣΤΗ ποσότητα. Δεν είναι μάσκα ομορφιάς! Δεν παστώνουμε την μασχάλη γιατί λόγω του ότι μένει καλυμμένη την περισσότερη ώρα δε θα μπορεί να απορροφηθεί αρκετά γρήγορα. Ελάχιστη ποσότητα το πρωί, που την αλείφουμε μέχρι να απορροφηθεί, και είστε εντάξει μέχρι το βράδυ, ό,τι κι αν κάνετε.

ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΗ
Για μεταγχειρητικές ουλές, παλιά ή νέα σημάδια και ραγάδες. Τις ραγάδες δεν τις εξαφανίζει. Υπάρχει άλλη αλοιφή γι' αυτό, αλλά τις απαλείφει σε μεγάλο βαθμό! Είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της και προσωπικά την έχω χρησιμοποιήσει και στο πρόσωπο και έκανε δουλειά και στις ρυτίδες των ματιών. Μικρή στο όνομα, μεγάλη στην αποτελεσματικότητα!





ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗΣ / ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ
  Έντονα αντισηπτική, αντιμικροβιακή δράση. Επάλειψη στο προσβεβλημένο νύχι και στο γύρω δέρμα, καθώς και στα διπλανά νύχια, μια φορά την ημέρα (βράδυ κατά προτίμηση) επί 6 μήνες για νύχια των χεριών ή 9 μήνες για νύχια των ποδιών, και τέρμα οι μύκητες που σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Αν έχετε και πόνους λόγω της προσβολής των μυκήτων, θα εξαφανιστεί από τις πρώτες επαλείψεις. Μόνο ένα είναι το κακό αυτής της αλοιφής.Τα αποτελέσματα είναι εμφανή τόσο άμεσα, που μπορεί να αρχίσετε να ξεχνάτε να βάζετε την αλοιφή σας και να μην ολοκληρώσετε την θεραπεία σας. Πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί η θεραπεία, αλλιώς δε θα απαλλαγείτε ποτέ από τους μύκητες. Σε περίπτωση μυκήτων ανάμεσα στα δάχτυλα (πόδι του αθλητή), απλώς εφαρμόζετε εκεί, ανάμεσα στα δάχτυλα.

ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑΣ
Μια κηραλοιφή για σκασμένες φτέρνες, ταλαιπωρημένους ή τραυματισμένους αγκώνες και γενικά έντονη ξηροδερμία σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Ειδικά για τις φτέρνες, εφαρμόζετε την αλοιφή και βάζετε καλτσούλες βαμβακερές. Την άλλη μέρα πάρτε μια ελαφρόπετρα και ετοιμαστείτε να απαλλαγείτε οριστικά από το νεκρό δέρμα που ήταν υπεύθυνο για το θέαμα της σκασμένης φτέρνας. Αν χρειαστεί το ξανακάνετε το επόμενο βράδυ, και για όσα βράδια επιθυμείτε, μέχρι να καθαρίσει τελείως η φτέρνα σας. Μετά μπορείτε να την χρησιμοποιείτε απλά σαν κρεμούλα για τις φτέρνες και τους αγκώνες σας. Πλέον μπορείτε να χαϊδεύετε τις φτέρνες σας όσο θέλετε και να μην ντρέπεστε καθόλου. Είναι τόσο απαλές... σαν μωρού!!!

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ
Για τσιμπήματα από πάσης φύσεως ιπτάμενα τέρατα, από μύγες, αλογόμυγες και κουνούπια, μέχρι σφήκες και μπάμπουρες. Πονάει, λέει; Με το που θα βάλετε την αλοιφή τέλος ο πόνος, και τέλος και η κοκκινίλα από το τσίμπημα. Ούτε που θα φαίνεται πού σας τσίμπησε το τερατάκι. Αν έχει μολυνθεί ήδη κάποιο τσίμπημα, εφαρμόστε και θα αντιμετωπιστεί 100% η μόλυνση. Στα παιδιά μου που είχαν πρόβλημα πάντα με τσιμπήματα κουνουπιών και όλο καταλήγαμε σε αντιβιώσεις λόγω μολύνσεων, τελειώσαμε με αυτά τα βρωμοφάρμακα. Ακόμα και το πιο μολυσμένο τσίμπημα γίνεται παρελθόν σε λίγες ώρες. Μεταλλαγμένα κουνούπια αυτοί; Κηραλοιφή εμείς!

Αυτά είναι τα δώρα. Διαλέξτε και ενημερώστε με εγκαίρως για να οργανωθώ με τα υλικά μου και να σας τα μαγειρέψω και να σας τα παραδώσω πριν αρχίσουν οι παραδόσεις του Άι Βασίλη (μην μπλέξουμε και τα έλκηθρα!)

Σας ασπάζομαι όλους!!!