Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Κρεμοσάπουνο "The Super Market Type"...



Έχετε φτιάξει την ωραία σας βάση το λοιπόν και βαρεθήκατε να πλένεστε με το ίδιο σαπούνι που πλενόσασταν ένα μήνα τώρα. Θέτε κάτι διαφορετικό, βρε παιδί μου, ένα άρωμα άλλο, καινούργιο ή παλιό. Θέτε άλλη αίσθηση στην επιδερμίδα ή η αισθητική σας ζητά απεγνωσμένα μια αλλαγή από το λιτό και απέρριτο λευκό σαπούνι της βάσης σας. Το αγαπημένο μας Καστίλης. 

Νο γουόρις! Αν έχετε Καστίλης στο σπίτι έχετε ό,τι σαπούνι ονειρευτείτε. Έχετε δέκα μπάρες Καστίλης; Μπορείτε να έχετε δέκα διαφορετικά σαπούνια, είτε υγρά είτε επίσης σε μπάρες. Με τι θέλετε να πλυθείτε αύριο; Με σαπούνι χαμομηλιού; Τριαντάφυλλο; Λεμόνι; Λεβάντα; Ανθών του αγρού; Καλέντουλας; Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει και πάρτε τα εργαλεία σας και τα υλικά σας.

Το πρώτο που θα χρειαστείτε είναι αρκετό τριμμένο σαπούνι Καστίλης. Συνήθως μια μπάρα των 120γρ μας δίνει κοντά ένα λίτρο υγρού σαπουνιού. Έχει την υφή που βλέπετε στα κρεμοσάπουνα του εμπορίου και το φτιάχνετε με ό,τι έχετε στα χέρια σας. Μόνο που θα δουλέψουμε με "το μάτι". Όπως οι καλοί σεφ δηλαδή!

Ακολουθείτε την βασική συνταγή για το απλό υγρό σαπούνι. Τρίβετε το σαπούνι σας και το καλύπτετε με απιονισμένο νερό ή ανθόνερο ή έγχυμα βοτάνων της επιλογής σας, προσθέτωντας λίγο ακόμα (υπολογίστε την μισή ποσότητα ακόμα υγρού απ' όσο ήδη βάλατε). Μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και αιθέρια και να φτιάξετε ένα νέο σαπούνι στην ουσία, από ένα απλό Καστίλης. Εγώ σ' αυτό που έφτιαξα έβαλα δυνατό έγχυμα τσαγιού με λεμόνι χυμό και κανένα αιθέριο. Σαπούνι τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι δηλαδή, ή Τ-soap (τσόουπ κατά το ελληνικότερον). Αυτό είναι trademark, ε; Το κατοχυρώνω!!! Έφτιαξα επίσης ένα με χρώμα από αυτό που βάζω στο σαπούνι τριαντάφυλλο και αιθέριο λεβάντας (άσχετο, αλλά επιτρέπεται γιατί έκανα δοκιμές). Βγήκε επίσης εξαιρετικόν, αν και μπερδεύεσαι στην αρχή γιατί άλλο περιμένεις να μυρίσεις κι άλλο μυρίζεις.

Και συνεχίζουμε.

Το βάζετε στο μάτι σας σε μεσαία φωτιά, γύρω στο 5-6 για αυτόματο μάτι, ή 2 για κανονικό. Μπορείτε να το βάλετε και σε υψηλότερη θερμοκρασία, αλλά εγώ το φοβήθηκα την πρώτη φορά, και την δεύτερη αφού μου πέτυχε η πρώτη είπα να μην το αλλάξω (είμαι πρακτικός άνθρωπος). Δοκιιμάστε πάντως, δεν έχει φόβο.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται και να λιώνει, το ανακατεύετε συνεχώς, για να ενοποιηθεί ωραία,  Πρέπει να κάνει μπουρμπουλήθρες από την θερμότητα, όχι απλά να ζεσταθεί λίγο. Πρέπει να θερμανθεί αρκετά ώστε να χάνει νερό, οπότε δείτε πόσο θα χρειαστεί να βάλετε το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύετε και ανακατεύετε και κάποια στιγμή αυτό το περίεργο υγρό αποκτά μια βελούδινη υφή. Εκεί σβήνετε την φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε και να ανακατεύετε πάνω στο μάτι με σβηστή φωτιά. Επιτρέπεται να το αφήσετε και λίγο χωρίς ανακάτεμα, είναι ανθεκτικό αυτό το πράγμα, αλλά όσο ανακατεύετε τόσο πιο βελούδινο θα γίνεται. Κάποια στιγμή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σταματάτε το ανακάτεμα (όταν βαρεθείτε, κουραστείτε ή νιώσετε πως δεν χρειάζεται άλλο και πως ομογενοποιήθηκαν αρκετά τα υλικά σας). Εμένα μου πήρε περίπου 30-40 λεπτά από την ώρα που άρχισε να ψιλοκοχλάζει. Προς το τέλος προσθέτε πιθανά αιθέρια έλαια ή ειδικό άρωμα. Το χρώμα -αν βάλετε- μπορείτε να το προσθέσετε στη διάρκεια για να δείτε αν βγαίνει όπως θέλετε. Υπόψιν πως επειδή θα εξατμιστεί μέρος του νερού, θα γίνει και πιο σκούρο το χρώμα σας, οπότε βάζετε λίγο λίγο, κι όταν είναι κοντά σ' αυτό που θέλετε σταματήστε και περιμένετε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Αν το θέλετε πιο έντονο, προσθέτετε στο τέλος, και ανακατεύετε για κανένα πεντάλεπτο.
Το αφήνετε ως έχει να κρυώσει και όταν κρυώσει το βάζετε μέσα στα μπουκάλια σας. Αφήστε το λέει να ωριμάσει 2-3 μέρες, αλλά εγώ δεν το άφησα. Είμαι ανυπόμονος άνθρωπος (ήμουν και βρωμίλω εκείνη την ώρα και δεν με άντεχα), το δοκίμασα αμέσως και παραλίγο να το τελειώσω γιατί έβαζα συνέχεια. Δεν πίστευα τι υπέροχη υφή είχε αυτό το υγρό σαπούνι!!! Τοσο που έκατσα στο ντους εκείνη τη μέρα πήγα να ξυλιάσω! Είναι πόρωση αυτό το σαπουνάκι σας λέω! 
Λίγες μέρες μετά παρέμεινε το ίδιο υπέροχο, απλώς δεν ήταν ζεστό (γιατί ναι, εγώ το έβαλα και σχεδόν ζεστό...).

Αυτά... Δοκιμάστε το και γράψτε μου ενθουσιώδη σχόλια. Θα χαρώ πολύ! Και ξέρω ότι θα χαρείτε κι εσείς. Ειδικά τώρα που μπορείτε να έχετε έτοιμο σαπούνι σκληρό μέσα σε λίγες μέρες, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να φτιάξετε το ολόδικό σας κρεμοσάπουνο, που τύφλα να  'χουν αυτά του εμπορίου μπροστά του. Και εννοείται πως μπορείτε να παίξετε με χρώματα, αρώματα και λάδια! Αν βάλετε το απλό Καστίλης θα έχετε ένα εξαιρετικό υγρό σαπούνι για εσάς τις ευαίσθητες και τα ευαίσθητα πιτσιρίκια μας, που μόνο στο μπάνιο είναι ευαίσθητα, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι μικρά τέρατα, αλλά το προσπερνάω με τρυφερότις... Αν βάλετε κάποιο άλλο έτοιμο σαπούνι προσθέστε μόνο νερό και φτιάξτε το αγαπημένο σας σαπούνι σαμπουάν και αφρόλουτρο, βάλτε και έξτρα άρωμα έτσι για την τσαχπινιά που λέει και η φίλη αναγνώστρια Δήμητρα, και δεν εννοώ αιθέριο μόνο, βάλτε το αγαπημένο σας άρωμα, ή αγοράστε άρωμα absolute να μοσχομυρίσει ο τόπος να μην βγαίνετε από το μπάνιο!!!

Κι αν σας κάτσει καμία καλή συνταγή από τα πειράματα, μοιραστείτε την και με μας, να μοσχομυρίσουμε :)

Ασπασμούς κρεμοσαπουνιστούς με μπουρμπουλήθρες!

*Η φωτογραφία είναι από δω:  http://www.savvyhousekeeping.com/how-to-turn-a-bar-of-soap-into-liquid-hand-soap/ Στην συνταγή αυτή υποτίθεται ότι χρειάζεται γλυκερίνη, αλλά πιστέψτε με η υφή είναι ακριβώς η ίδια χωρίς γλυκερίνη!!! Και όταν έχεις έτοιμο δικό σου σαπούνι, σιγά μην πας να πάρεις την γλυκερίνη τη σκέτη!

19 σχόλια:

Christina P. είπε...

Τελειο ακουγεται... Και αλλο τοσο τελειο φαινεται... Θα ετρεχα να το δοκιμασω με το αγαπημενο μου μελι και γαλα... αλλα εχει μεσα και βρωμη... Να το τολμησω??? Η να το αφησω??? παω τρεχοντας να φτιαξω τη συνταγη μου χωρις βρωμη...
(Και ωστοσο, ολο και καποιο απο τα υπολοιπα θα σκεφτω να μετατρεψω σε υγρο... χεχεχε)Τα σχολια μου για το αν πετυχα η οχι θα τα εχετε το συντομοτερο!!!Ευχαριστουμε για αλλη μια φορα!!!

Sofia Sofeto είπε...

Πρόσφατα πήρα ένα σαπούνι ελαιολάδου,
λευκού χρώματος για να το κάνω υγρό,
το έτριψα και το άφησα στο νερό να γίνει υγρό... αλλά τζίφος!
ζητάει συνεχως νερό γιατί σκληραίνει,το δοκίμασα να πλυθώ και δεν κάνει αφρο, σαν πιο ειδική που είσαι , ξέρεις τι δεν έκανα καλά εγώ η άσχετη;

Ninevi είπε...

Υποθέτω ότι με τον κλασσικό τρόπο μουλιάσματος ολονυχτίς δεν αποκτιέται η βελούδινη υφή ε; Προφανώς το μυστικό είναι στο βράσιμο και στο συνεχές ανακάτεμα. Πώς σου ακούγεται το μαστιχόνερο;

Blondbrained είπε...

Σοφία μου, αν είναι Μασσαλίας ή Καστίλης, γι' αυτό δεν κάνει αφρό. Αλλά είναι πολύ μαλακτικό κι ό,τι πρέπει για παιδιά. Αλλά γιατί ζητάει συνέχεια νερό; Μου κάνει εντύπωση! Απιονισμένο δεν βάζεις; Μήπως το βάζεις λίγο-λίγο; Βάλε εκεί χάμω μπόλικο να το φχαριστηθεί και το σαπούνι και συ :) Υπολόγισε πως από μια μπάρα των 80-100 γρ θα πάρεις ένα λίτρο υγρό περίπου. Αν δεις ότι σου ζητάει ξανά, βάλ'το και μαγείρεψέ το με μπόλικο νεράκι (τουλάχιστον το διπλό σε όγκο από το μίγμα που έχεις ήδη) και μαγείρεψέ το μέχρι να σου γίνει όπως θες. Ίσως ομογενοποιηθούν καλύτερα τα υλικά έτσι.

Χριστίνα, η βρώμη δεν βγαίνει από το μαλλί εύκολα. Άσ' το καλύτερα :) Φτιάξε ένα από τα άλλα και πες μας!!!

Κοριτσάκι (ninevi) έχεις κάτι ιδέες, που δηλαδή... τι μου τις λες; Για να με βάζεις σε μπελάδες; Πολύ καλό μου ακούγεται... ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! Το μούλιασμα ολονυχτίς είναι ο ανέξοδος και εύκολος τρόπος. Το αφήνεις, κοιμάσαι και ξυπνάς με υγρό σαπούνι. Του μαγειρέματος είναι για άλλες καταστάσεις... Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες, ας πούμε! Μια καθημερινή πολυτέλεια, πώς το λένε! :)

Katerina είπε...

Τέλειο! Αν και ...με όλα αυτά τα μαγειρέματα...η ΔΕΗ θα μας ανακηρύξει Επίτιμους Πελάτες!!! ;-) Λοιπον, προσπάθησα να φτιάξω με την παραδοσιακή μέθοδο της ολονυχτίας το σαπούνι με χαμομήλι που είχα φτιάξει αλλά μάλλον έβαλα πολύ νερό και βγήκε πολύ ζουμερο...δεν πήζει με τιποτα... λες να το βάλω να το μαγειρέψω λίγο; ή να βάλω γλυκερίνη; σώζεται κυρία Πέγκυ μου;;;;;

Blondbrained είπε...

Κατερίνα, Κατερινάκι, εγώ εδώ και τόσους μήνες που το 'χω ρίξει στο μαγείρεμα, μια η άλλη μου έχει έρθει. Επειδή τα βάζεις σε χαμηλή θερμοκρασία δεν καίει πολύ. Τόσα βοτανόλαδα, σαπούνια, κηραλοιφές... ούτε που κατάλαβα καμία διαφορά. Πανάκριβος ο λογαριασμός... όπως πάντα σε λέω!

Κική είπε...

Παίζει ρόλο αν το σαπούνι μας δεν έχει ωριμάσει; Κάπου διάβασα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από τη 2η μέρα. Ποια η γνώμη σας;

Blondbrained είπε...

Κική μου, θεωρώ πως εφόσον μαγειρεύεται, θα πέσει και το πεχά του, οπότε λογικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμεσα το σαπούνι σου. Απλά όταν φτάσεις στην υφή που θες, έλεγξε το πεχά του, κι αν δεις ότι ακόμα δεν έιναι έτοιμο, βάλε κι άλλο νερό (ή πρόσθεσε και ελάχιστο λάδι, γιατί αυτό απορροφά τη σόδα) και συνέχισε το μαγείρεμα. Αυτό το τελευταίο με το νερό ή το λάδι πρέπει να το ελέγξω για να σου πω σίγουρα. Αυτο είανιτο μόνο "πρόβλημα" όταν χρησιμοποιείς νέο σαπούνι που δεν έχει ώριμο πεχά, ότι πρέπει να το ελέγχεις στη διαδικασία μαγειρέματος. ΟΜΩΣ, μπορείς να φτιάξεις σαπούνι με την συνταγή τη γρήγορη και να είσαι σίγουρη :)

Μαρία Σακελλαρίου είπε...

Καλημέρα
Εκπληκτικό, το έκανα με δυνατό έγχυμα χαμομηλιού σε βρόχινο νερό.
Πες μου κάτι, αν προσθέσω ζάχαρη στην αρχή της διαδικασίας θα προσθέσει μπουρμπουλίθρες;

Καλή Κυριακή

Ουράνιο Τόξο είπε...

καλησπέρα! ανακάλυψα τυχαία το blog σου και μου αρέσει αρκετα. θελω να σε ρωτήσω , στη συνταγη που λες, αν θέλω να βαλω τσαι -έτοιμο- να το αντικαταστήσω εξ ολοκλήρου με το νερό ή όχι??? και δεύτερον, στη φάση που προσθέτω το υγρό στο τρίμμα σαπουνιού, το αφήνω όλη νυχτα να γίνει σαν ζελέ ή το βάζω κατευθείαν στο μάτι για ζέσταμα??Α! και κάτι τελευταίο- σε κούρασα- τα αιθέρια τα ρίχνω αφου χλιάνει λίγο? ευχαριστώ

Blondbrained είπε...

Ωχ, Μαρία μου, μου ξέφυγες! Συγγνώμη που τώρα σε "είδα". Η ζάχαρη είναι πολύ πιθανό να προσθέσει μπουμπουλήθρες, ειδικά αν "βράσει" μαζί με το σαπούνι σου, αλλά λίγη βάλε για αρχή. Περισσότερες μπουμπουλήθρες θα έχεις αν μαζί με το Καστίλης σου τρίψεις και λίγο από οποιοδήποτε σαπούνι που περιέχει καρυδέλαιο. :)

Ουράνιο Τόξο (τι ωραίο, με γεμίζει εικόνες!), κάνε όσες ερωτήσεις θες!
Καταρχάς, μπορείς να αντικαταστήσεις όλο το νερό σου με τσάι, ναι. Όταν λες έτοιμο τι εννοείς; Φτιάξ'΄το δυνατό-δυνατό να το φχαριστηθείς, θα μυρίζει κιόλας τσάι, και θα είναι και καταπληκτικό για το δέρμα. Αν πας στην ανάρτηση για την αντηλιακή, θα καταλάβεις ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ!
Σ' αυτή τη διαδικασία, δεν το αφήνουμε να γίνει ζελέ όλη νύχτα. Προσθέτεις το υγρό σου και το βάζεις στο μάτι. Αυτό που λες το γράφω σε΄αλλη ανάρτηση για τον εύκολο τρόπο να φτιάξουμε υγρό σαπούνι. Εδώ δουλεύουμε με την θερμοκρασία. Κανονικά. Χυμούς, επειδή περιέχουν οξέα, θα τους προσθέτεις λίγο-λίγο (αν κι εγώ απλώς τον πέταξα μέσα και ανακάτευα :P) ανακατεύοντας καλά, μεχρι να τον πάρει όλο όσο θες, και να δεις ότι δεν σου χαλάει την υφή σου. Τα αιθέρια, ναι, καλό είναι να τα βάλεις όταν θα έχει γίνει χλιαρό. Όταν φτιάχνουμε σαπούνι μπάρα, ξέρουμε ότι μεγάλο μέρος των ιδιοτήτων των αιθέριών μας θα καταστραφεί από τη θερμοκρασία, αλλά σ' αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να μας καταστραφούν. Έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και το άρωμά τους και τις ιδιότητές τους. Τα προσθέτεις λοιπόν στο τέλος, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν :) ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ!

kate είπε...

πεγκυ, σάυτη τη μεθοδο το υγρο σαπουνι πηζει σταδιακα οσο το εχουμε στο ματι και το ανακατευουμε ή μετα αφου κρυωσει?

Blondbrained είπε...

Και τα δύο! Όσο το μαγειρεύεις θα δεις ότι θα αποκτήσει μια συνοχή, αλλά θα παραμείνει αρκετά ρευστό. Όσο θα κρυώνει όμως θα αρχίσει να σφίγγει. Μετά το αφήνεις μία δύο μέρες να "ωριμάσει" κι αυτό, να τραβήξει όλα τα υγρά κλπ, και τότε θα ξέρεις αν χρειάζεται άλλο νερό κλπ. Αν σου πήξει υπερβολικά βάλε ΄λιγο νεράκι ακόμα και μαγείρεψέ το ίσα-ίσα να ομογενοποιηθεί το νερό με το σαπούνι σου, και το αφήνεις του.άχιστον μία μέρα ακόμα για ωρίμανση.

Blondbrained είπε...

Καλό είναι να κρατήσεις σημειώσεις, πόση ώρα σου πήρε το μαγείρεμα πόσο νερό πρόσθεσες κλπ, για να ξέρεις την επόμενη φορά να το κάνεις πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Να βάλεις απευθείας το νερό που θα χρειαστεί (άντε να χρειαστεί λίγο ακόμα, ανάλογα και με τη θερμοκασία περιβάλλοντος) κλπ κλπ. Πάντα κρατάμε σημειώσεις από τα πειράματα και τα μαγειρέματα, ε;

kate είπε...

ενταξει δασκαλα! :)
το εκανα πριν 3 ωρες περιπου, ανακατατεψα κανα 40 λεπτο, αλλα δεν επηξε.
και ακομα, αν κ εχει κρυωσει εντελως, ειναι νερουλο, ομογενοποιημενο αλλα οχι κρεμωδες. το εκανα με το σαπουνι του καφε.
επισης δεν εκανε τις κλασικες μπουρμπουληθρες του βρασμου κατα το μαγειρεμα, ενω ειχα το ματι μου σε μετρια φωτια οπως γραφεις. μονο μια καποια ξενερωτη εσωτερικη αναταραχη εκανε.
αν δεν πηξει τελικα μπορω να προσθεσω κι αλλο τριμμενο σαπουνι κ να το ξαναμαγειρεψω ή θα του κανει ζημια?

Blondbrained είπε...

Α, επειδή του βαλες σαπούνι με πρόσθετα (πχ καφέ) ίσως χρειαστεί λίγη προσπάθεια ακόμα. Μην του κάνεις τίποτα ακόμα. Ασ' το να ηρεμήσει δύο-τρες μέρες, κι αν δε δεις μια πήξη κάτι τις, λυώσε σκέτο Καστίλης και πρόσθεσέ το μισό-μισό στο άλλο και μαγείρεψέ τα για λίγο μαζί. Αλλά να σου πω την αλήθεια, νο΄μιζω πως θα πήξει. Παρατήρησέ το αυτές τις δύο-τρεις μέρες και πες μου.

kate είπε...

λοιπον τζιφος!
οχι μονο δεν επηξε, αλλα διαχωριζονται κ τα υλικα. το εβαλα σε ενα πλαστικο μπουκαλι, το ανακινησα κ το αφησα ολες αυτες τις μερες.. κ το αποτελεσμα ηταν να εχω κατω καφε υγρο, στη μεση πιο ανοιχτοχρωμο κ καπως πιο σφιχτο υγρο κ πανω καφε αφρο.
γιατι μπορει να συνεβει αυτο? ετσι γινεται στα σαπουνια με τα προσθετα?

παρ'αυτα το χρησιμοποιω για σαμπουαν, το ανακατευω πρωτα κλπ κ δεν ειναι ασχημο. αβολο μεν, καμια σχεση με κρεμωδες αλλα κανει ωραιο μαλλι.
βεβαια παρατηρησα οτι ως σαμπουαν για να κανει αφρο, πρεπει να βαλεις ΑΡΚΕΤΗ ποσοτητα, καμια σχεση με οση χρειαζονται τα χημικα σαμπουαν.
ισχυει αυτο ή μονο σε μενα συμβαινει?

παντως, δεν εμεινα εκει, δοκιμασα να κανω απλο υγρο σαπουνι με μια μπαρα σαπουνι καφε.
μου "ζητουσε" διαρκως νερο κ μετα απο αρκετα ανακατεματα κ αρκετες φορες που προσθεσα επιπλεον νερο εφτασε σε ενα σημειο ωραιας υγροποιησης, ομως δεν ειχαν λιωσει εντελως τα τριμματα, παρα τα διαρκη ανακατεμματα μου.
οποτε, το εβαλα σε ενα πλαστικο μπουκαλι κ το ανακινησα γερα με προσδοκια να ομογενοποιηθει καλυτερα..
κ το αποτελεσμα... κι εδω διαχωρισμος!!! γκρρρρ!
λες να φταιει η ζαχαρη που κανει το αφρο επανω οταν το ανακινω?
κ στην τελικη τι να το κανω αφου δε λιωνανε τα τριμματα? :(

εσυ εχεις κανει ποτε υγρο σαπουνι με ζαχαρη ή προσθετα(πχ. καφε)?
πες μου οποιαδηποτε σκεψη σου γιατι εχω στεναχωρεθει λιγο :(

Angelo Demosthenous είπε...

Καλημερα! Ειναι κανεις εδω να μου λυσει καποιες αποριες?
Ευχαριστω ετσι κι αλλοιως.
Αγγελινα

Blondbrained είπε...

kate, θέλει διάλυση σε κατσαρολάκι όταν έχεις τέτοια θέματα. δεν του αρκεί η απλή διάλυση στο κρύο νερό. όταν το θερμάνεις δεν έχεις τέτοια θέματα, έχω διαλύσει, ναι, αλλά με κατσαρολάκι μόνο, σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να φύγει αρκετο νερό, και μέχρι να διαλυθούν τα πάντα όλα!!!!!! και μετά πήζει κι άλλο όταν το αφήνεις να κρυώσει.... δοκίμασέ το

angelo, εδώ είμαστε πάλι, ακούμε :)