Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Αποκωδικοποίηση της Διαθήκης του Φλαμέλ ΙΙΙΠαντού υπέροχοι αλχημιστικοί συμβολισμοί. Όλα τα εργαλεία της Τέχνης σε  μία εικόνα, και πάνω-πάνω διακρίνουμε και τον αστρολογικό τροχό, τα περάσματα της ψυχής από τα διάφορα "μαθήματα", τα οποία μπορούμε να αναθεωρήσουμε και να κατανοήσουμε ακόμα και σε μία ύπαρξη, αν έχουμε αποτύχει σε προηγούμενες και μόνο εφόσον εργαζόμαστε αλχημιστικά εννοείται.
 
Καθυστερήσαμε λίγο, αλλά να ξέρετε πως αυτή η ανάλυση θα πάρει χρόνο για πάμπολλους λόγους. Το σημαντικό είναι να γίνεται κατανοητή η ανάλυση, τα μέρη που ανεβάζω κάθε φορά, όσο πιο διαισθητικά γίνεται. Μπορείτε να προσπαθήσετε να τα καταλάβετε με το διανοητικό σας μέρος, εγκεφαλικά που λέμε, αλλά θα το αγγίξετε ΕΛΑΧΙΣΤΑ έτσι. Δεν είναι κακό βέβαια, το αντίθετο. Αλλά η πραγματική κατανόηση θα γίνει διαισθητικά και μέσω της καρδιάς. Όπως έλεγε κάποιος μεγάλος δάσκαλος, πρέπει να μάθουμε να νιώθουμε με τον νου και να κατανοούμε με την καρδιά. Αυτή είναι η λειτουργία της διαίσθησης.
Ο Ερμής μεταστοιχειώνει τον Νου του Αλχημιστή. Παρατηρούμε πως ο Ερμής παρουσιάζεται εδώ ως ερμαφρόδιτος. Δεν είναι τυχαίος ο συσχετισμός και η σύγκριση με τα εβραϊκά Ελοχίμ.

Συνεχίζουμε λοιπόν  από το πέμπτο σημείο της διαθήκης.
«Και να ξέρεις, πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος ή μέσον να εργαστείς σε αυτή την Εργασία, εκτός από αυτόν που σου δίνω λέξη προς λέξη. Πρόκειται για μία προσπάθεια που δοσμένη όπως στην παραδίδω δεν είναι καθόλου εύκολη στην πρακτική της, και ακόμα πιο δύσκολη να την ανακαλύψεις.»

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τίποτα εδώ. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει. Μπορείς να ανέλθεις σε υψηλά επίπεδα χωρίς αυτή την εργασία, αλλά στην ένωση με το Θείο, στην ένωση και απελευθέρωση των εγκλωβισμένων κομματιών σου δε θα φτάσεις χωρίς την βασική εργασία της εσωτερικής και σεξουαλικής αλχημείας.Δεν είναι εύκολη γιατί ανοίγεις άμεσα πόλεμο με το μέσα σου, και αυτός είναι ο δυσκολότερος και πλέον επώδυνος πόλεμος. Οι μάχες σπάνια κερδίζονται μόνο από τη μία πλευρά, ειδικά στην αρχή της εργασίας, κι αυτό το κάνει ακόμα πιο επώδυνο, γιατί είναι τρομερό να έχεις ανακτήσει ενέργειες μέσω απίστευτων εσωτερικών μαχών, και με μία χαμένη μάχη να χάσεις και όλες αυτές τις ενέργειες που με τόσο κόπο είχες συγκεντρώσει. Πονάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, κι εκεί φαίνεται ο αληθινός μαχητής. Αν "ανέβεις πάλι στο άλογο" που λένε, είσαι φτιαγμένος για τους ουρανούς.Κι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις κάθε φορά. Όσες φορές χρειαστεί.
 
Αλχημιστική αναπαράσταση του Ερμή Τρισμέγιστου με τον βασικό συμβολισμό της πυρογενούς ένωσης
Ήλιου και Σελήνης.

«Να πιστέψεις σοβαρά πως όλη η φιλοσοφική εργασία αποτελείται από την προετοιμασία του Ερμή των σοφών, γιατί μέσα σ’ αυτόν βρίσκεται όλο αυτό που ψάχνουμε, και που ψάχνανε όλοι οι αρχαίοι σοφοί. Κι εμείς, όπως κι εκείνοι, δεν κατορθώσαμε τίποτα χωρίς αυτόν τον Ερμή, τον επεξεργασμένο με Ήλιο και Σελήνη. Γιατί χωρίς αυτά τα τρία, δεν υπάρχει τίποτε σε όλο τον κόσμο που να μπορεί να δημιουργήσει το λεγόμενο φιλοσοφικό και φαρμακευτικό βάμμα. Είναι σκόπιμο λοιπόν να μάθουμε να εξάγουμε από αυτά τον ζώντα και πνευματικό σπόρο.»


Αναπαράσταση της Μητέρας (κουνταλίνι), από όπου ανέρχεται ο Ερμής (σπονδυλική στήλη) και μεταστοιχειώνεται στον Πατέρα Βασιλιά. Η υπέροχη εικόνα είναι από το hellinondaimonia.blogspot.gr.
 
Τα σεξουαλικά μας υγρά, ο Ερμής, αποτελούν, θα λέγαμε, το ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ μιας ανώτερης και πανίσχυρης συμπαντικής ενέργειας που διαπερνά τα πάντα. Μιας ενέργειας που έχει τη δύναμη να δημιουργεί (γενεσιουργός). Κάτι που εκφράζεται και στο φυσικό της σώμα, αφού το σπέρμα του άντρα έχει τη δύναμη να ΓΕΝΝΑ, όταν ενωθεί με το ωάριο, υποβοηθούμενο από τα σεξουαλικά υγρά της γυναίκας. Όπως συνολικά ο άνθρωπος, σαν σώμα, είναι η φυσική έκφραση του Θείου (κι αυτός και κάθε τι που υπάρχει στο φυσικό), έτσι και τα μέρη μας αποτελούν τις φυσικές εκφράσεις μεμονωμένων ενεργειών του Θείου. Όταν τα σεξουαλικά υγρά, ο Ερμής μας, επεξεργαστεί στο σεξ (ήλιος και σελήνη, άντρας και γυναίκα σε ένωση), μπορείς να δημιουργήσεις το φιλοσοφικό και φαρμακευτικό βάμμα της αθανασίας και της αφθαρσίας. Να γίνεις αθάνατος, ένας μικρός ή μεγάλος Θεός (πάντα κομμάτι του Όλου). Γι’ αυτό όπως λέει είναι σημαντικό να μάθουμε να κάνουμε σωστά την πρακτική μας, ώστε να εξάγουμε από το εκάστοτε ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ (μέρος ή όλον) την αντίστοιχη ενέργεια (ζώντα και πνευματικό σπόρο). Με τον Ήλιο και την Σελήνη επεξεργαζόμαστε και έτσι προετοιμάζουμε (για την μεταστοιχείωση του φυσικού σώματος σε ενέργεια) τον Ερμή. Αυτό είναι όλη η εργασία της αλχημείας. Όλα τα υπόλοιπα που θα πούμε είναι οι λεπτομέρειες της εργασίας.

4 σχόλια:

BlueAngel είπε...

Ηθελα μέρες τώρα να χτυπήσω"καμπανάκι",για να σου θυμήσω ότι περιμένουμε συνέχεια της "Διαθήκης".
Και νά που ανέβασες...
Μπορεί αν με ρωτήσεις τι έχω καταλάβει ως τώρα, να μη μπορώ να σου πω τίποτα, αλλά κάτι μέσα μου διψάει να διαβάσει και να ανακαλύψει.
Μου αρέσουν πολύ τα σχόλια στις φωτογραφίες!Πολύ καλή κίνηση.
Οπως είπα και άλλη φορά,
Im hooked!

Ανώνυμος είπε...

Τα εξηγείς τόσο ωραία ώστε τα απολαμβάνω περισσότερο, ...τώρα που αρχίζω να καταλαβαίνω και καλύτερα! Μπράβο.

Blondbrained είπε...

Με τρώει να το ολοκληρώσω, και με τρώει αν μπορεί να γίνει κατανοητό. Λίγο αν μπορείτε να αισθανθείτε τι λέει... έχετε κάνει τον μισό δρόμο. Ο άλλος μισός είναι η πρακτική.
Φυσικά έχουν ήδη δωθεί τα κλειδιά από πολλούς, αλλά νομίζω πως είναι καλύτερα να δίνονται πάνω στην βάση μιας αλχημιστικής εργασίας, ειδικά όταν είναι τόσο ολοκληρωμένη!

Στο τέλος θα κάνουημε ένα ρεζουμέ, κι ό,τι απορια έχετε θα προσπαθήσω να την απαντήσω! :) Πολύ χαίρομαι που το διαβάζετε. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τα διαβάζουμε ακόμα και δεύτερη φορά,
πριν καν στεγνώσει το μελάνι σου.
Μην έχεις αμφιβολία.
Τώρα για το αν δεν υπήρχαν σχόλια,
φταίει που μείναμε ολίγων άναυδοι,
μη γνωρίζοντας τι θα μπορούσε ειπωθεί
έπειτα την πρώτη επαφή μας
με αυτές τις έννοιες:)