Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Από την Σοφία των Αλχημιστών ΙΙ...

 

Από την Σοφία των Αλχημιστών μέρος Βου: Ο αλχημιστής ανοίγει την πόρτα στον ανάξιο μέχρι τρεις φορές και την τέταρτη την κλείνει ερμητικά και δια παντός, γιατί το τετράκις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού... Οι αδαείς μπαινοβγαίνουν ο ένας στο σπίτι του άλλου από πόρτες και παράθυρα, και τις περισσότερες φορές χωρίς καν πρόσκληση, φτάνοντας να αφοδεύουν εκεί που κάποτε τρώγανε. Ο αλχημιστής σε αγαπάει ακόμα κι όταν σε διώχνει, ο αδαής χθες σε αγαπούσε, σήμερα σε μισεί, αύριο θα σε εξυμνεί και μεθαύριο θα σε κακολογεί σε τρίτους.
Από την Σοφία των Αλχημιστών: Ο αλχημιστής τραγουδά για να ομορφύνει το γύρω του και το μέσα του, ο αδαής τραγουδά για να ακουστεί από άλλους. Παρομοίως, ο αλχημιστής ΠΡΑΤΤΕΙ και ΔΡΑ για να ομορφύνει το γύρω του και το μέσα του, ο αδαής ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ και ΑΝΤΙΔΡΑ για να επιβάλλει τον εαυτό του στους άλλους. Ο αλχημιστής αγαπά τον Θεό, ο αδαής Τον φοβάται. Ο αλχημιστής κατανοεί το σύμπαν, ο αδαής νομίζει ότι το ξέρει. Ο αλχημιστής δημιουργεί νέες αιτίες συνειδητά σβήνοντας τις παλιές, ο αδαής μπαίνει στο τρενάκι του φόβου των αιτιών κι όπου τον βγάλει.
 
Από την Σοφία των Αλχημιστών: Ο αλχημιστής κατανοεί το παρόν, αλλάζοντας το ΠΑΡΕΛΘΟΝ και ξεχνώντας το ΜΕΛΛΟΝ... ο εν δυνάμει αλχημιστής σπαζοκεφαλιάζει να κατανοήσει την προηγούμενη πρόταση και την ώρα που ΗΡΕΜΟΣ περπατά μυείται στην Αλήθεια της. Ο αδαής δεν κατανοεί την προηγούμενη πρόταση αλλά και δεν τον ενδιαφέρει να την κατανοήσει.
 
Ο αλχημιστής βάζει τελίτσες για να μπορεί να πατήσει με ασφάλεια πάνω στο κενό. Ο αδαής ακολουθεί τις τελίτσες που του βάζουν άλλοι, εξ ου και συνήθως πέφτει στο κενό. 
Τέλος μέρους Βου... Έχει ο Θεός και αύριο, ακόμα και για τους αλχημιστές....

3 σχόλια:

BlueAngel είπε...

μου θύμησε λίγο το
"εγχειριδιο του πολεμιστή του φωτός" του P.Coelho.
Ετσι "κλείνει" η διαθήκη δηλαδή;
Μπορείς σε παρακαλώ να πεις 2 λόγια για την πρώτη και τρίτη εικόνα που έχεις βάλει;
Επίσης αν μπορείς να μας πεις περισσότερα για αυτό που είχες γράψει στη πρώτη εικόνα στο τρίτο μέρος της διαθήκης.
" Όλα τα εργαλεία της Τέχνης σε μία εικόνα, και πάνω-πάνω διακρίνουμε και τον αστρολογικό τροχό, τα περάσματα της ψυχής από τα διάφορα "μαθήματα", τα οποία μπορούμε να αναθεωρήσουμε και να κατανοήσουμε ακόμα και σε μία ύπαρξη, αν έχουμε αποτύχει σε προηγούμενες και μόνο εφόσον εργαζόμαστε αλχημιστικά εννοείται."
και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δουλειά που έχεις κάνει.

Blondbrained είπε...

Όχι, γλυκιά μου, δεν τελειώνει έτσι η διαθήκη. Αυτό είναι άλλο και μου θύμισε και μένα το στυλ του Κοέλιο...

Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου το συντομότερο...

BlueAngel είπε...

Καλη μου Αλχημιστρια, ειδα που εχεις πιασει τα λάδια και ειπα να σου θυμίσω κατι εκκρεμότητες παλιές.....
Χιχιχιχι......Δεν ξερω τι να τις κανω τις γνώσεις αυτες αλλα απλώς θελω να μαθω...
Με πολυ αγαπη .
Ελπίζω να εισαι καλα και ολα να ειναι οπως τα θες.