Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Αλχημιστική ανάλυση ΙΓια την Blue Angel κι όποιον άλλον θέλει να ξεκινήσει να μελετά Αλχημεία (ελπίζω και να την κάνει πράξη) :) 

Πολύ σύντομα θα αναλύσω όσα βλέπω εδώ, και θα μου δώσεις λίγο χρόνο να τελειώσω με την διαθήκη για να γίνει μια καλύτερη ανάλυση κάποιων αλχημιστικών εικόνων που έχω ήδη ανεβάσει στο blog κι όποιας άλλης ανεβάσω κάποια στιγμή. Προς το παρόν, λοιπόν, και ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ (όπως καταλαβαίνεις), έχουμε και λέμε:

Στο κεφάλι έχουμε το σημείο του Υδραργύρου (Ερμή), και από κάτω του Χρυσού (Ήλιου). Πιο κάτω, το κεφάλι είναι ο Ήλιος (ο Πατέρας) πάνω στο σώμα της Μητέρας, που κυοφορεί τον Χριστό (τον Υιό, τον τρίτο Λόγο), τον οποίο θρέφει με μετατρεμμένη Γνώση (μύηση). Στην καρδιά ο Ναός Καρδιά όπως έλεγαν, το Τσάκρα της Καρδιάς όπως λένε οι Ινδουιστές (και οχι μόνο). Κάτω από τον Ναό Καρδιά το σύμβολο του Αντιμονίου, ο χημικός μεσάζων που επικολλά τα άτομα "χρυσού" στα σώματα, παίρνοντας "ύλη" από τον ναό Καρδιά κι από το Βρέφος Χριστό, και κάτω συνεχίζουμε με ένα ξεδίπλωμα της εργασίας και ανάλυσής της, μαζί με τα αποτελέσματά της (τα 7 σώματα). Πολύ σύντομα, και όσο βλέπω:

Οι επτά αετοί συμβολίζουν τις επτά φορές της Εξάχνωσης του Υδραργύρου (μία για κάθε σώμα). Ο αετός συμβολίζει γενικά την ολοκλήρωση του Μεγάλου Έργου, αλλά όταν αναφερόμαστε στα σώματα, εννοούμε την ολοκλήρωση για το κάθε σώμα ξεχωριστά.

Τα επτά λιοντάρια συμβολίζουν αντίστοιχα την διαδικασία μετάλλαξης του Θειαφιού, της ένωσης του Θείου με τον Υδράργυρο.

Τα επτά κοράκια είναι η διαδικασία του φιλοσοφικού υδράργυρου. Βασικά το κοράκι συμβολίζει την πρώτη διάκαυση του υδραργύρου, το λιοντάρι την δεύτερη και ο αετός την τρίτη. Και τι είναι οι πλανήτες; 

Οι επτά πλανήτες είναι τα επτά μέταλλα της Εργασίας, οι λεγόμενοι επτά εσωτερικοί πλανήτες. Ξεκινάμε με αυτά για να διακαύσουμε τον υδράργυρο.

Στο κέντρο βλέπουμε τα τέσσερα στοιχεία (νερό, αέρας, φωτιά, γη) κάπου αριστερά γράφει ΘΕΩΡΙΑ και αριστερά ΠΡΑΚΤΙΚΗ, γιατί προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία στο Μεγάλο Έργο αν δεν έχεις ΓΝΩΣΗ του ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ούτε μπορείς απλά να μελετάς και να θεωρείς εαυτόν Αλχημιστή. Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ, αλλά για να είσαι σωστός πρακτικός πρέπει να έχεις γνώση... Αυτή είναι η θεωρία σου, που σου δίνει συνείδηση στην πράξη...

Από την άλλη... η βάση όλης της εργασίας, εκεί κάτω-κάτω είναι ο ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ (το sylex)... των μετάλλων, της φύσης μας, των σωμάτων μας, κλπ κλπ.

Κάπου πάνω δεξιά στις σφαίρες διακρίνεται και ένας σκελετός, που είναι το Εγώ που πεθαίνει, η μετάλλαξη του ξηρού υδραργύρου δηλαδή.

Και κάτι που ξέχασα. Από το στήθος της Μητέρας τρέφεται και όλη η Εργασία, δηλαδή η Μητέρα είναι ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ στην Εργασία.  Ποια είναι όλη η Εργασία; Το λευκό και το κόκκινο ελιξήριο, το νερό και το αίμα, δηλαδή τα σεξουαλικά υγρά που εξαχνωμένα μεταφέρονται μέσω του αίματος σε όλο τον οργανισμό. Βασικά το αίμα συμβολίζει την Ζωή, το Αρκάνο της Ζωής  ή Ζωτικό Φως (όπως το ονομασε ο Μάνλι Χολ).

Συνεχίζεται με άλλη εικόνα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χάρη στην Ιωάννα, φτιαχτήκαμε και όλοι οι υπόλοιποι.Hlios :)