Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Λάδι για Έντονους Πόνους και Άκανθα

το "αγκαθάκι" που βασανίζει κόσμο κι επηρεάζει την καθημερινότητά μας
Όνομα: Έντονοι πόνοι - Άκανθας
Είδος: Λάδι αρωματοθεραπείας

Στόχος χρήσης: Καταρχάς φτιάχτηκε για την αντιμετώπιση του άκανθα, ο οποίος αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή μόνο με κορτιζόνη, κι αυτό με αμφίβολα αποτελέσματα. Η κορτιζόνη επιτρέπεται να χορηγηθεί μέχρι τρεις φορές σε εκείνο το σημείο, που σημαίνει ότι αν συνεχίσει κάποιος να υποφέρει από τον άκανθα, θα του μείνει "πεσκέσι" μια ζωή, που λέει κι η γιαγιά μου. Λόγω της συνεργείας των αιθέριων που μιμούνται τη δράση και αποτελεσματικότητα της κορτιζόνης, είναι εξαιρετικά παυσίπονο, οπότε χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε πολλά είδη έντονων πόνων, σε νευραλγίες, ακόμα και σε συνδυασμό με την αλοιφή μυοσκελετικών φλεγμονών και πόνων, οπότε και η θεραπεία με την αλοιφή απέκτησε και το παυσίπονο "αδελφάκι" της. Ο άκανθας σταματά να μας ενοχλεί με τις πρώτες εφαρμογές, και αν ξαναμεφανιστεί (εφόσον συνεχίζουμε τον τρόπο ζωής που οδήγησε στη δημιουργία του), απλώς χρησιμοποιούμε πάλι το λαδάκι μας.

Τρόπος χρήσης: Εξωτερική, επάλειψη στα προσβεβλημένα σημεία, το πολύ δύο φορές την ημέρα στα σημεία που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ή ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι έχουν πρόβλημα, όχι απλώς στα σημεία που πονάνε. Ισχύει το ίδιο με την αλοιφή, γιατί ο πόνος δεν αλλάζει συμπεριφορά σ' αυτή την περίπτωση. Αν και στον άκανθα ο πόνος είναι συνήθως ένδειξη του σημείου που έχει προσβληθεί.

Καταγεγραμμένα αποτελέσματα: Έχει σταματήσει τον πόνο του άκανθα πτέρνας (τον πλέον κοινό) από τις πρώτες εφαρμογές. Έχει χρησιμοποιηθεί σε πόνους που εμπόδιζαν το άτομο να κοιμηθεί, τενοντίτιδες, καρπιαίο σωλήνα κλπ. Χρησιμοποιήθηκε ως ενισχυτική της θεραπείας με την αντιφλεγμονώδη αλοιφή (μυοσκελετικές) το βράδυ, οπότε η αλοιφή έκανε τη θεραπεία και το λάδι βοηθούσε να μην υποφέρει το άτομο το βράδυ, ενισχύοντας την καλή διάθεση του ατόμου. Κι όλοι ξέρουμε πως η καλή διάθεση και η αισιοδοξία είναι το ήμιση της θεραπείας! Έχει βοηθήσει σε "πιάσιμο" πολύ.  Κάποια από τα αιθέρια είναι επίσης αντιφλεγμονώδη, οπότε σε έναν βαθμό βοηθά και στις φλεγμονές. Έχει επίσης βοηθήσει και σε αυχενικό. Αλλά όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, η μέση και το αυχενικό, ανάλογα με την αιτία τους, θα βοηθηθούν με ένα από τα τρία βασικά προϊόντα για τον πόνο ή με ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ όλων ή δύο εξ' αυτών.  Είναι ένα λάδι που θα το έχετε σε πρώτη χρήση με κάθε πόνο, είμαι σίγουρη! Η συγκέντρωση αιθέριων είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ, οπότε μέχρι δύο φορές την ημέρα το πολύ, μπορείτε να το βάζετε, για ένα διάστημα 2-3 μηνών και μετά διάλειμμα για δύο μήνες. Μιλάμε για τις πολύ προχωρημένες καταστάσεις, που όμως είναι σπάνιες. Σε κανονικές συνθήκες μία φορά την ημέρα ή κάθε δεύτερη μέρα είναι υπέραρκετή για να τελειώσουμε μία θεραπεία μας σε σχετικά σύντομο διάστημα (έναν-δύο μήνες).

Συνταγή βασική:
Σε ένα μπουκαλάκι των 30ml, θα προσθέσετε πρώτα τα εξής αιθέρια σε σταγόνες (όπου γράφω Ρ.Ο. σημαίνει το αιθέριο το διαλυμένο, όχι το καθαρό. Αν βρείτε καθαρό, θα υπολογίσετε το ένα τρίτο το πολύ της ποσότητας που αναγράφω εδώ).
40 κυπαρίσσι (cypress) 
30 μυρτιά (myrtus communis)
30 μαύρο έλατο (spruce/picea mariana)
30 ευκάλυπτος globulus ή radiata ή μισό/μισό ό,τι βρείτε
20 ευκάλυπτος citriodora
20 καναδική κώνειο (pruche/tsuga canadensis)
20 χαμομήλι γερμανικό Ρ.Ο. (german chamomile)
20 μέντα (mentha piperita)
10 πεύκο (pine)
10 ματζουράνα (marjoram)
10 λεβάντα (lavender)
10 λιβάνι Ρ.Ο. 

Μετά γεμίζετε το υπόλοιπο μπουκάλι με ένα λάδι βάσης της επιλογής σας, κατά προτίμηση αμυγδαλέλαιο που έχει τον καλύτερο βαθμό απορρόφησης.

Συνταγή βοηθητική: μόνο αιθέρια και το λάδι μας είναι.

Προμηθευτές/Θέματα ποιότητας: Να τα μας πάλι τα "προβλήματα". Σε γενικές γραμμές δε βρίσκετε εύκολα στην Ελλάδα ειδικές "ομάδες" αιθέριων. Πχ τον ευκάλυπτο συνήθως θα βρείτε τον globulus ή τον smithii. Ο globulus και ο radiata έχουν υψηλά ποσοστά eycalyptol (παρόμοια ποσοστά για την ακρίβεια), ενώ ο citriodora έχει πολύ υψηλά ποσοστά citroneol, οπότε στην ουσία κάνουν διαφορετική αλλά και συμπληρωματική δουλειά.Το μαύρο έλατο νομίζω το έχει και ο Πλάτωνας, αλλά όπως σας έχω πει ως τώρα, θα τα βρείτε ΟΛΑ στο aroma-zone. Σίγουρα το κώνειο δεν θα το βρείτε στην Ελλάδα, οπότε.... Μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς αυτό και γενικά όλες τις συνταγές μπορείτε να τις φτιάξετε με όσο περισσότερα υλικά βρείτε. Πάλι θα έχετε αποτελέσματα, απλώς όχι τα αποτελέσματα που καταγράφονται εδώ. Από το τίποτα όμως....

Περαιτέρω σχόλια: Καλή θεραπεία σε όλους! Μέσα απ' την ψυχή μου!

7 σχόλια:

Ιώ Αμαδρυάς είπε...

Το αιθέριο έλαιο που αναφέρεστε ως καναδική κώνειο (pruche/tsuga Canadensis) είναι η Καναδική τσούγκα κ υπάρχει στην Ελλάδα το αιθέριο έλαιο της ως έλαιο ερυθρελάτης--> Αιθέριο Έλαιο Ερυθρελάτη – Essential Oil Spruce 10ml. Λατινικό όνομα : Tsuga Canadensis

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.....ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΆΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 30 ml Ή 300;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ.......ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ...

antonia pantantonia είπε...

30 Ανωνυμε,το εχω φτιαξει,δεν πιανουν πολυ χωρο οι σταγονες

Ανώνυμος είπε...

antonia pantantonia είναι καλή η κρέμα,εχει αποτελέσματα?Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ αποτελεσματικό το λαδάκι, σας ευχαριστούμε πολύ, να είστε καλά!

Αφροδίτη Ρούσση είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι βοήθεια, παρακαλώ πείτε μου που μπορώ να βρω έτοιμο το blend από όλα αυτά τα αιθέρια έλαια. Και αν όχι έτοιμο που μπορώ να αγοράσω τα συστατικά; Σε αγγλική σελίδα δεν δέχονται πιστωτικές από Ελλάδα και έτσι δεν μπόρεσα να τα παραγγείλω. Έχω μερικά, αλλά τα περισσότερα είναι δυσεύρετα. Ευχαριστώ!!! Έχω αρχίσει να κουτσαίνω και πονάω πάρα πολύ

Nina είπε...

Καλησπέρα!!
Εγώ τα προμηθεύτηκα από το aromazone είναι στο Παρίσι.
Παραγγελίες άνω των 60€ δεν έχουν μεταφορικά έξοδα και την πληρωμή την έκανα ηλεκτρονικά μέσω alpha επίσης χωρίς χρέωση.