Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Λάδι Αποτοξίνωσης Συκωτιού

Ξεκινάμε το Project Alchemy of Nature Recipes με δύο συνεχόμενες συνταγές που χρησιμοποιούνται συνδυαστικά για την αντιμετώπιση της ψωρίασης. Τις ανεβάζω πρώτες γιατί ξέρω ότι τις περιμένει κάποιος φίλος αναγνώστης.
Λοιπόν, ένα από τα καλά του να δίνεις ελεύθερα τέτοιες πληροφορίες, είναι ότι είσαι επίσης ελεύθερος να αναφέρεσαι σε προμηθευτές χωρίς να θεωρείται ότι κάνεις διαφήμιση επειδή έχεις κέρδος, και το καλύτερο είναι ότι μπορείς να αναφέρεσαι σε εγκληματικές πρακτικές άλλων, χωρίς να θεωρείται ότι κάνεις δυσφήμηση "ανταγωνιστών".... Πόσα έχουν δει τα ματάκια μου κι έχω ανεβάσει πίεση τόσο καιρό που πουλάω.... Τώρα δε θα γλυτώσετε κάτι τυχάρπαστοι επικίνδυνοι που παίζετε με την υγεία του κόσμου, θα σας ξεμπροστιάζω όποτε κι όπου σας πετυχαίνω....

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, το λοιπόν, προχωράμε στα σημαντικά:

Όνομα: Αποτοξίνωση του συκωτιού
Είδος: Λάδι αρωματοθεραπείας

Στόχος χρήσης: Καθαρίζει το συκώτι από τοξίνες, όταν αυτό έχει τοξινωθεί από την κακή διατροφή, φαρμακευτικές ουσίες ή κακή ψυχολογία, και απομακρύνει τα βαριά μέταλλα που επικάθονται στα εσωτερικά μας όργανα. Καλό είναι να το δοκιμάσετε σε περίπτωση που έχετε κάποιο αυτοάνοσο, όπως ψωρίαση ή έκζεμα, ακμή και άλλα δερματικά, ή κάνετε προσπάθειες να χάσετε βάρος και δεν μπορείτε (πιθανά λόγω κακής λειτουργίας ενός fatty liver).

Τρόπος χρήσης: Εξωτερική, επάλειψη κάτω από το δεξί στήθος και πίσω στη μέση. Επίσης στη δεξιά πατούσα και στους καρπούς. Καθημερινά για μία βδομάδα το λιγότερο. Αν δεν παρουσιαστούν συμπτώματα, δεν υπάρχει θέμα τοξίνσης του συκωτιού. Αν έχουμε συμπτώματα συνεχίζουμε (συνήθως διαρκούν μέχρι μία βδομάδα το πολύ). Η θεραπεία ολοκληρώνεται στις 40 μέρες και μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, εφόσον δεν αλλάζουμε τρόπο ζωής και παρατηρείται νέα έξαρση των συμπτωμάτων της ψωρίασης ή άλλου αυτοάνοσου, αλλεργιών κλπ.

Καταγεγραμμένα αποτελέσματα: Είναι ένα λάδι που έχει βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ψωρίασης ειδικά, σε αρκετά άτομα, χωρίς τη χρήση άλλων σκευασμάτων κλπ. Για την ακρίβεια σταματά την έξαρση του αυτοάνοσου (ψωρίασης και εκζέματος). Επειδή δουλεύει στην αιτία κι όχι στο σύμπτωμα (ενώ η αντίστοιχη αλοιφή δουλεύει μόνο με τα συμπτώματα), είναι λογικό με τον έλεγχο της αιτίας να εξαφανίζονται τα συμπτώματα. Παρομοίως όσοι έχουν πρόβλημα βάρους ¨ξεφουσκώνουν" και λιγουρεύονται πιο υγιεινές τροφές (πιο θρεπτικές για τον οργανισμό). Προσοχή μόνο γιατί φαίνεται πως στη διάρκεια της θεραπείας υπάρχει έξαρση των συμπτωμάτων της ίδιας της ασθένειας, αλλά και επιπλέον συμπτώματα, συνήθως συναισθηματικής φύσης (πχ γινόμαστε έντονα συναισθηματικοί, κλαίμε, γκρινιάζουμε, θυμώνουμε, έχουμε ενοχές, θυμόμαστε την... πρώην που νομίζαμε πως δεν μας απασχολούσε, νιώθουμε κούραση κλπ), αλλά και δερματικά όπως σπυριά και ακμή στα πιο απίθανα σημεία, πονοκέφαλοι, πιθανή φαγούρα κλπ, καλό είναι να ξεκινήσει η θεραπεία σε ένα διάστημα που έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 2-3 μέρες, για να μη νιώθουμε άβολα στην εργασία μας κλπ. Πολύ σημαντικό: ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ, γιατί η αποτοξίνωση το απαιτεί. Όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο θα μειώνονται τα συμπτώματα αποτοξίνωσης και θα κρατήσουν λιγότερο, ενώ θα εξαφανιστούν πιθανοί πονοκέφαλοι, κούραση κλπ. Επίσης θα δείτε πιο σκούρα ούρα, πιο συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, αλλά και πιο φωτεινή επιδερμίδα. Όλα αυτά εφόσον όντως έχετε συμπτώματα (και άρα τοξινωμένο συκώτι). Αν δεν έχετε... ψάχνετε για την αιτία αλλού.
Με την ευκαιρία, θυμίζω ένα σύμπτωμα που δεν παρουσιάστηκε σε άλλους (εξ΄όσων γνωρίζω), αλλά το είχα η ίδια. Έντονη "ηλεκτρική" αίσθηση στο σημείο ρεφλεξολογίας του συκωτιού στην πατούσα. Όταν ξεκίνησε δεν ήξερα από ρεφλεξολογία, αλλά ψάχνοντας για το σύμπτωμα το ανακάλυψα και... ψιλοκουφάθηκα!!! Γενικά είχα έντονα συμπτώματα και πώς όχι... με τόσα φάρμακα που παίρνω από παιδί! Άλλη φίλη έβγαλε σπυριά ακόμα και πίσω απ'τα αυτιά και στις πατούσες!!!! Αλλά είχε δραματική βελτίωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας της κλπ. Όποιος θέλει να μοιραστεί εμπειρίες από τη χρήση του λαδιού, ας το κάνει εδώ, κι αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα βέβαια. Καλό είναι να τα έχουμε συγκεντρωμένα σε έναν χώρο, για να ξέρει ο κόσμος τι θα του κάνει καλό στην περίπτωσή του.

Συνταγή βασική:
Σε ένα μπουκαλάκι των 100ml, θα προσθέσετε πρώτα τα εξής αιθέρια σε σταγόνες (όπου γράφω Ρ.Ο. σημαίνει το αιθέριο το διαλυμένο, όχι το καθαρό. Αν βρείτε καθαρό, θα υπολογίσετε το ένα τρίτο το πολύ της ποσότητας που αναγράφω εδώ).

20 μπλε κυπαρίσσι (callitris intratropica)
20 ελίχρυσος Ρ.Ο.   (helichrysum ITALICUM)       
20 γεράνι  (geranium)                
20 δεντρολίβανο  (rosemary)       
20 μελισσόχορτο Ρ.Ο. (melissa officinalis)
20 ρωμαϊκό χαμομήλι Ρ.Ο. (roman chamomile)
20 γερμανικό χαμομήλι  (german chamomile)
20 λιβάνι Ρ.Ο. (olibanum)
20 σέλινο (celery seed)
20 κουρκουμάς (curcuma longa)
10 λέντον ή λέντουμ (ledum)
10 δυόσμος (mentha spicata)
10 μέντα (mentha piperita)
10 υλάνγκ Ρ.Ο. (ylang)
6 μαύρο πιπέρι (black pepper)

Μετά γεμίζετε το υπόλοιπο μπουκάλι με ένα λάδι βάσης της επιλογής σας, κατά προτίμηση αμυγδαλέλαιο που έχει τον καλύτερο βαθμό απορρόφησης.

Συνταγή βοηθητική:  Δεν υπάρχει

Προμηθευτές/Θέματα ποιότητας: Το πρόβλημα με αυτή τη συνταγή είναι ότι δύο από τα βασικά της υλικά δεν θα τα βρείτε στην Ελλάδα (το Λέντον και το μπλε κυπαρίσσι). Τα έχω βρει σε εξαιρετική ποιότητα και τιμή στο aroma zone Γαλλίας εδώ. Το λέντον θα το ψάξετε στο σάιτ τους ως ledum και το μπλε κυπαρίσσι ως callitris intratropica. Στο ίδιο κατάστημα μπορείτε να προμηθευτείτε το σύνολο των αιθέριων που χρειάζεστε. Από τα 60 ευρώ και μετά είναι δωρεάν τα μεταφορικά. Αν δε θέλετε να αγοράσετε και τα υπόλοιπα αιθέρια από κει, αγοράστε τουλάχιστον και τον κουρκουμά, που στην Ελλάδα δεν τον έχω βρει σε καλή ποιότητα... Για τα υπόλοιπα προτείνω ανεπιφύλακτα τον Μανή στην Γερανίου (δίπλα στην Ομόνοια), ο οποίος νομίζω πως κάνει και αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Εδώ το site του για περισσότερες πληροφορίες. Από τον ίδιο μπορείτε να αγοράσετε και το αμυγδαλέλαιο σε εξαιρετική τιμή. Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε επίσης σε εξαιρετική ποιότητα και πολύ καλές τιμές, τα περισσότερα αιθέρια απο τον Πλάτωνα, αλλά σίγουρα το ρωμαϊκό χαμομήλι (και τον ελίχρυσο καλύτερα), που δεν έχει ο Μανής. Ο Πλάτωνας είναι δίπλα ακριβώς από τον Μανή. Εδώ το δικό τους site για περισσότερες πληροφορίες.

Περαιτέρω σχόλια: Εμπιστευτείτε με και ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ κάποια στιγμή αυτό το λάδι, ακόμα κι αν δεν έχετε φαινομενικά κάποιο πρόβλημα. Το υγιές συκώτι σημαίνει υγιής οργανισμός συνολικά, αλλά και πιο ισορροπημένο συναίσθημα! Όταν ανέβουν όλες οι συνταγές, ξεκαθαρίστε ποιες θέλετε να φτιάξετε και κανονίστε τις αγορές σας. Με την αγορά ενός αιθέριου των 5ml ή των 10ml θα φτιάξετε ΠΟΛΛΑ λάδια και αλοιφές, οπότε μπορεί να χρειαστεί να επενδύσετε ένα μικρό ποσό στην αρχή, αλλά θα φτιάξετε πράγματα που θα σας βοηθήσουν πραγματικά, και θα σας φανούν χρήσιμα σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις! Μετά από το πέρασμα των συνταγών, θα προχωρήσουμε και σε άλλα θέματα που θα σας ενδιαφέρουν, και για τα οποία θα χρειαστείτε το "απόθεμά" σας σε υλικά. Αύριο το συντομότερο θα ανέβει η αλοιφή για την ψωρίαση και ... συνεχίζουμε!

Καλή θεραπεία σε όλους εύχομαι! Και καλές αλχημείες!!!

15 σχόλια:

Σαμάνθα είπε...

Εύχομαι να είσαι γερή και δυνατή. Επιτέλους ξαναγύρισες με τις πολύτιμες αναρτήσεις σου. Το Λεντόν και το αγριο κυπαρίσι πως λέγονται στα Γαλλικά διότι δεν γνωρίζω Γαλλικά και δυσκολεύομαι να το βρω στην σελιδα τους. Το Λεντόν είναι εκεινο που τα 2ml κάνουν 12,50 ευρώ? Θέλω να φτιάξω το λαδάκι για την μητέρα μιας φίλης μου που υποφέρει από ψωρίαση. Νάσαι καλά, σου το εύχομαι από την καρδιά μου.

Blondbrained είπε...

Το λέντον θα το ψάξεις ως ledum και το μπλε κυπαρίσσι ως callitris intratropica. Καλά που το ρώτησες, να το βάλω και μέσα στην ανάρτηση! Φιλιά!!! Σήμερα θα αναρτήσω και τη συνταγή για την αλοιφή της ψωρίασης.

Ανώνυμος είπε...

Τελειο ειναι το λαδι κανει εξερετικη δουλεια σε ολους ανεξαρτητα εαν εχουν προβλημα με δερματικα νοσηματα η απλα θελουν να καθαρισουν το σικωτι τους !!!!!!! Φιλια Στελα.

Σαμάνθα είπε...

Συμπληρώνω...το Αγριο κυπαρίσι ή αλλοιώς Αρκευθος(Juniper Berry) αυτό είναι? Εάν είναι αυτό το βρήκα και εδώ τα 10ml 4,50 ευρώ http://www.umakecosmetics.gr/arkefthos.html το έχει και το sensities με 4.90 τα 10ml. Αυτό είναι το Λεντόν? HUILE ESSENTIELLE
LÉDON DU GROËNLAND BIO
Ledum groelandicum - Canada
Cette huile est réputée pour stimuler et détoxifier l'organisme. Elle est également connue pour ses vertus calmantes exceptionnelles sur le système nerveux et s'utilise en cas de stress et d'insomnie.
Huile essentielle Lédon du Groënland BIO

Σαμάνθα είπε...

Καλά τι είσαι εσύ παιδάκι μου..πότε πρόλαβες και απάντησες? σε αγαπώ πολύ να το ξέρεις και ας μην σε ξέρω προσωπικά....

Blondbrained είπε...

Σαμάνθα μου, μακριά από sensities, έχουν νοθεύσει τα αιθέριά τους (ή έχουν αλλάξει προμηθευτή). Παλιά τους σύστηνα, τώρα ΟΥΤΕ ΑΠ'ΕΞΩ και λυπάμαι που το λέω......
Το juniper berry είναι ο άρκευθος, ναι... Μωρέ μήπως να βάζω και τη λατινική ονομασία να μην ψάχνεστε; Κάτσε, θα το κάνω.... :) Φιλιά πολλά, ανυπομονώ να μου πεις τα ευχάριστα για τη θεραπεία!

solus creas είπε...

Χθες ημουν με μια παρεα κ ελεγα για σενα πως φτιαχνεις κρεμες κ μετα ειδαμε πως σταματησες να πουλας και πως δινεις τις συνταγες..επαθα πλακα!ηθελα τοσο πολυ καποια στιγμη να μαθαινα για την κρεμα για τις παλιες ραγαδες που οταν ειδα πως θα δωσεις εσυ τις συνταγες πεταξα απο την χαρα μου! Μεσα απ την καρδια μου σου ευχομαι ολα να πηγαινουν παντα καλα στη ζωη σου:-) Θα περιμενουμε για νεες συνταγες γιατι ξαφνικα ολοι θελουν να φτιαξουν τις δικες τους κρεμες.. Παντως σκεψου να διοργανωσεις μινι σεμιναρια για κρεμες,σαπουνια κλπ. Θα θελαμε πολυ να ερθουμε:-) :-) :-)

Blondbrained είπε...

Θα 'ρθει κι αυτή η συνταγή, γλυκούλα μου. Όλες θα μπουν :) Και μετά θα συνεχίσουμε με μυστικά και συνταγές για υπέροχα σαπούνια. Σαπούνια όλων των ειδών που θα πάθετε πλάκα!!!! ΕΡΩΤΑΣ, αυτό σου λέω μόνο :) Σεμινάρια τα κάνω εδώ, δε χρειάζεται αλλού. Έχω τους περισσότερους "μαθητές" μέσω ίντερνετ, ε;

ΡΑΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ είπε...

τώρα που σε βρηκα ξανα, δεν χανω την ευκαιρεία να σε ρωτησω:
λοιπόν, ψάχνω πολύ καιρό στο νετ να δω τί είναι ακριβώς αυτές οι λευκές κιλήδες που εχω σποραδικά στα άκρα μου ( νομίζω ότι κάθε χρόνο ανακαλύπτω και ένα ή δύο εξτρα).
Δεν έχω βρεί κάτι στο νετ που να εξηγεί τις αιτίες, πόσο μάλλον μία ονομασία γι αυτό, μάλλον είναι έλλειψη μελανίνης, μία φίλη μου που έχει επίσης κάνα-δυο, της είπαν ότι είναι από το χλώριο την πισίνα, αλλά εγω, δεν έχω μπεί σε πισινα, παρα μόνο στην... πενταήμερη πριν από (γκουχ) άπειρα χρόνια..
Δεν είναι ορατά ιδιαίτερα, εγώ τα βλέπω και τα παρατηρώ, και φυσικά με το μαύρισμα του καλοκαιριού, τα βλέπω πιο έντονα.. Λες να ειναι λόγω τοξίνωσης του συκωτιού κ αυτά?
Φιλιά!!!

Blondbrained είπε...

Ράνια μου, όλα είνα ιπιθανά!!! εδώ είδε βελτίωση μία φίλη στο αλλεργικό της βρε συ όταν δούλεψε με το συκώτι.... τι να σου πω... φτιάξ 'το. κακό δε θα σου κάνει. αν δεν έχεις κανένα αποτέλσεμα, σημαίνει ότι δεν είναι από κει....

Elena K. είπε...

Koritsi mou mporw na vrw kapou sintagh gia ragades ??? Eyxaristw !!!

ΚΑΛΛΙΟΠΗ είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΠΥΤΙΡΙΔΑ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΣΚΟΡΔΟΥ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ? ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Unknown είπε...

Πολυ καλες συνταγες, ευχαριστω πολυ πολυ πολυ, με μπερδεψε το οτι κπαοι ειναι αραιωμενα και καποια αδιαλυτα.

Νικόλας είπε...

Αν είναι να δώσουμε μια περιουσία για υλικά -ιδίως αιθέρια έλαια -δεν έχει νόημα...
Συνταγές με πιο οικονομικά υλικά δεν υπάρχουν ???
Ευχαριστώ

Νικόλας είπε...

Αν είναι να δώσουμε μια περιουσία για υλικά -ιδίως αιθέρια έλαια -δεν έχει νόημα...
Συνταγές με πιο οικονομικά υλικά δεν υπάρχουν ???
Ευχαριστώ