Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Αλοιφή Ψωρίασης

Όνομα: Ψωρίαση
Είδος: Κηραλοιφή Ψωρίασης


Στόχος χρήσης:
Ανακούφιση από τα συμπτώματα (και όχι την αιτία) της ψωρίασης. Σε συνδυασμό με το λάδι αποτοξίνωσης του συκωτιού τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, ειδικά αν η αιτία είναι επίσης ένας συνδυασμός τοξίνωσης του συκωτιού και άγχους, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Με την αλοιφή χτυπάμε τα συμπτώματα κι έτσι ο πάσχων έχει την ηρεμία να συνεχίσει τη θεραπεία του με το λάδι χωρίς έντονα συμπτώματα αποτοξίνωσης. Επίσης σε περίπτωση επανεμφάνισης της ψωρίασης λόγω άγχους, η αλοιφή θα αντιμετωπίσει άμεσα την επιφανειακή της έξαρση και θα δημιουργήσει έναν θετικό "φαύλο" κύκλο, αφού φαίνεται πως τα ίδια τα συμπτώματα δημιουργούν περαιτέρω αιτίες για περαιτέρω έξαρση της ασθένειας!
Πιθανά βοηθάει και στην ψωρισιακή αρθρίτιδα, λόγω κάποιων από τα συστατικά της, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί.

Τρόπος χρήσης: Εξωτερική, επάλειψη στα προσβεβλημένα σημεία, μία με δύο φορές την ημέρα, μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.

Καταγεγραμμένα αποτελέσματα: Με σταθερή χρήση κάθε μέρα, τα αποτελέσματα είναι παρόμοια για όλους τους χρήστες, με διαφορά ημερών για τον καθένα (ανάλογα με την αιτία της ασθένειας για τον καθένα και την "συναισθηματική" του αντίσταση στη θεραπεία: άγχος). Το σημαντικό είναι πως ακόμα κι αν δε χρησιμοποιηθεί το λάδι, ακόμα και μακροχρόνια χρήση της αλοιφής δεν έχει δείξει να επιτρέπει στην ασθένεια να εμφανιστεί σε νέα σημεία, όπως έχει συμβεί με άλλες παρόμοιες αλοιφές (βλ. "εγγυημένη ίαση ψωρίασης"... ακόμα δεν ανοίγω το στόμα μου, θα μιλήσω σε άλλη ανάρτηση).
Αν η αιτία είναι μόνο το άγχος, η αλοιφή και μόνο μπορεί να λειτουργήσει τελικά θεραπευτικά με τον έλεγχο των συμπτωμάτων. Αν υπάρχει συνδυασμός αιτιών ή μόνο τοξίνωση του συκωτιού ή άλλη αιτία, τα συμπτώματα θα επανέλθουν μετά από κάποιο διάστημα. Τονίζω πως η αλοιφή αντιμετωπίζει ΜΟΝΟ τα συμπτώματα της ασθένειας και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις δρα και θεραπευτικά.

Συνταγή βασική:
Για αλοιφή 100ml περίπου, θα διαλύσουμε το κερί μας σε ένα μπρίκι και θα προσθέσουμε τα λάδια μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να πήξει ελαφρά. Τότε ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να γίνει κρέμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε μετά να το περάσουμε κι από ένα φίλτρο τσαγιού. Θα γίνει βελούδινη. Αφού κρυώσει τελείως προσθέτουμε τις βιταμίνες και τα αιθέρια κι ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο βάζο μας. Η συνταγή είναι σε σταγόνες για τα αιθέρια και τις βιταμίνες, και σε γραμμάρια για τα λάδια και το κερί. Όπου γράφω Ρ.Ο. σημαίνει το αιθέριο το διαλυμένο, όχι το καθαρό. Αν βρείτε καθαρό, θα υπολογίσετε το ένα τρίτο το πολύ της ποσότητας που αναγράφω εδώ.
12 μελισσοκέρι
10 λάδι καλέντουλας
20 λάδι ταμανού (καλόφυλλο, tamanu, callophyle)
30 λάδι καρύδας με έγχυση γκότου κόλα (σεντέλα)
20 βαλσαμέλαιο
αιθέρια:
30 κουρκουμάς (curcuma longa)
30 περγαμόντο (bergamot)
20 λεμόνι (lemon)
20 κυπαρίσσι (cypress, toujours)
20 μελισσόχορτο Ρ.Ο. (melissa officinalis)
20 γεράνι  (geranium)
20 χαμομήλι ρωμαϊκό Ρ.Ο. (roman chamomile)
20 τεϊόδεντρο (tea tree)
20 λεβάντα (lavender)
20 δεντρολίβανο (rosemary... cineol αν βρείτε)
15 άρκευθος (juniper berry)
15 ελίχρυσος Ρ.Ο. (helichrysum ITALICUM, όχι τον άλλο)
15 λιβάνι Ρ.Ο. (olibanum)
30 βιταμίνη Ε (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού) (vitamin E)
30 βιταμίνη Β5 

Συνταγή βοηθητική:  Όλα τα έλαια μπορείτε να τα πάρετε έτοιμα, αλλά εκτός από το ταμανού που είναι ψυχρής έκθλιψης προτείνω ΠΑΝΤΑ να τα φτιάχνετε μόνοι σας. Η δύναμη των δικών σας βοτανόλαδων δεν έχει καμία σχέση με τα έτοιμα κι αυτό μου έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά! Επομένως πάμε να φτιάξουμε τα βοτανόλαδά μας:
Βαλσαμόλαδο (φτιάχνεται μόνο καλοκαίρι, οπότε αν δεν έχετε έτοιμο, αγοράστε)
Μαζεύουμε μόνο τα άνθη, τα οποία κόβουμε προσεκτικά με ψαλιδάκι, δεν ξεπαστρεύουμε το φυτό, όπως έχω δει να κάνουν, γιατί το κάθε κλαράκι θα δίνει άνθη κάθε βδομάδα για τουλάχιστον ένα μήνα! Κρίμα είναι! Γεμίζουμε κατά τα 3/4 ένα βάζο (αφράτα να είναι τα άνθη, δεν τα πιέζουμε) και προσθέτουμε ΚΑΛΟ ελαιόλαδο. Το κλείνουμε βάζοντας ένα υφασματάκι κάτω από το καπάκι, το οποίο θα μαζεύει την υγρασία και το οποίο θα καθαρίζουμε ενίοτε, και το βάζουμε στον ήλιο για 40-60 μέρες οπωσδήποτε! Κάθε μέρα ανακινούμε ελαφρά. Στο τέλος θα γίνει κατακόκκινο. Με την ευκαιρία: δεν υπάρχει βαλσαμέλαιο στο χρώμα του ελαιόλαδου ή του αμυγδαλέλαιου!!! Τα πουλάνε κιόλας... έλεος.....
Λάδι Καλέντουλας (φτιάχνεται και με φρέσκα άνθη όπως το βαλσαμέλαιο, αλλά και με αποξηραμένα άνθη). Καταρχάς δε μιλάμε για την άγρια καλέντουλα με τα μικρά άνθη. Εκείνη κάνει για τσάι και είναι καλή για άλλα πράγματα κυρίως. Μιλάμε για την θεραπευτική, την officinalis, την οποία θα βρείτε αποξηραμένη σε όλα τα καλά βοτανάδικα. Πληροφορίες στο επόμενο τμήμα της ανάρτησης. Αν φτιάξουμε με την αποξηραμένη θα χρειαστούμε ένα μπεν μαρί, αν και τα καλύτερα βοτανόλαδα γίνονται σε slow cooker ή ρυζοβραστήρα, γιατί χρειάζονται ώρα και θα έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο. Χρειαζόμαστε:
50γρ αποξηραμένα άνθη καλέντουλας
1.300γρ ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο. Αν έχετε ρυζοβραστήρα κάντε το σε ελαιόλαδο. Για το μπεν μαρί προτιμήστε ηλιέλαιο.
Αυτό θα μας δώσει περίπου 1 λίτρο βοτανόλαδου που θα μας κρατήσει για πάνω από ένα χρόνο, ειδικά αν το βάλουμε στο ψυγείο.
Το θερμαίνουμε σε μπεν μαρί το λιγότερο 4 ώρες, ελέγχοντας συνέχεια το νερό. Αλλιώς στον ρυζοβραστήρα το αφήνουμε όλη μέρα, το κλείνουμε το βράδυ και την άλλη μέρα που θα έχει κρυώσει το περνάμε από τουλπάνι και το στίβουμε καλά να μας δώσει όσο περισσότερο λάδι γίνεται. Φιλτράρουμε καλά όταν το βάζουμε στο βάζο, γιατί τα κομμάτια από τα λουλούδια θα μας χαλάσουν πιο γρήγορα το λάδι.
Έγχυση Σεντέλας σε Λάδι Καρύδας (είναι ένα βουτυρόλαδο που θα σας χρησιμεύσει και για την παρασκευή της αλοιφής κυτταρίτιδας, οπότε ας έχετε μπόλικο :) ) Για ένα λίτρο περίπου θα χρειαστούμε:
100γρ αποξηραμένη Σεντέλα (γκότου κόλα)
1050γρ λάδι καρύδας 
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με αυτή για την καλέντουλα. Μόνο που το φιλτράρουμε πριν πήξει, γιατί μετά δε θα καθαρίζει με τίποτα από τα φύλλα της σεντέλας, αφού το λάδι καρύδας πήζει και γίνεται βούτυρο!

Προμηθευτές/Θέματα ποιότητας: Εδώ έχουμε το εξής πρόβλημα. Το ταμανού ή αλλιώς καλόφυλλο! Το ταμανού το πουλάνε στην Ελλάδα στο athinarom, αλλά δυστυχώς είναι αμφίβολη η ποιότητά του, αφού το έχω δοκιμάσει στις αλοιφές μου όταν δεν έβρισκα στο εξωτερικό για ένα διάστημα, και είχε μειωθεί δραστικά η αποτελεσματικότητα των σχετικών αλοιφών!!!! Αυτό σημαίνει πως μάλλον είναι "πειραγμένο" το ταμανού τους, αφού πρόκειται για το λάδι που έχει το μεγαλύτερο περιθώριο να νοθευτεί με άλλα λάδια, γεμίζοντας τις τσέπες των πωλητών με φράγκα και εμάς με νεύρα!!! Το ότι είναι της Pranarom (γαλλική εταιρεία) όχι μόνο δεν μειώνει αυτή την πιθανότητα, αλλά μάλλον την ενισχύει, αφού οι γαλλικές εταιρείες δεν ελέγχονται (δια νόμου της γαλλικής κυβέρνησης που προφανώς θεωρεί την αρωματοθεραπεία ευκαιρία για εθνικό κέρδος), οπότε η κάθε γαλλική εταιρεία μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τα προϊόντα της.... Μόνο δοκιμάζοντας τα γαλλικά προϊόντα μπορούμε να κρίνουμε λοιπόν, τα ISO και τα χαρτιά γνησιότητας δε μας λένε τίποτα σ' αυτή την περίπτωση.... ΔΥΣΤΥΧΩΣ...Στο aroma zone έχω βρει μόνο ταμανού ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ποιότητας και δεν σας προτείνω να το αγοράσετε από πουθενά αλλού! Το ξαναλέω: ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ! Έχει πολύ καλή τιμή επίσης. Το ταμανού είναι ένα θαυματουργό λάδι που θα το χρησιμοποιήσετε κι αλλού (στην Πολύτιμη ας πούμε). Μην παίξετε με την ποιότητά του.
Μαζί με το ταμανού θα πάρετε από κει και τον κουρκουμά για τον ίδιο λόγο, αλλά και τη βιταμίνη Β5. 
Τα αποξηραμένα βότανα θα τα πάρετε από βοτανάδικο εμπιστοσύνης, αλλά τις καλύτερες τιμές (και ποιότητα) θα τη βρείτε στο Bahar στα βοτανάδικα στην Αθήνα ή στους Αφους Χατζηγεωργίου λίγο πιο δίπλα.... Όλα τα βοτανάδικα στον εκεί δρόμο όμως είναι δοκιμασμένα και σίγουρα!
Τα βούτυρα και τα λάδια από τον Μανή.
Όσα αιθέρια βρείτε στον Μανή τα παίρνετε από κει ή από τον Πλάτωνα δίπλα, τα υπόλοιπα (ή όλα) από το Aroma Zone επίσης. 
Τη βιταμίνη Ε από τον Μανή επίσης.

Περαιτέρω σχόλια:τίποτις.... Καλά ανακατέματα! Και φυσικά περιμένουμε σχόλια από τη χρήση της.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα στο συνολο της κρεμας δεν πρεπει να υπαρχει περιορισμος 2,5% στα αιθερια ελαια;;Απο εκει που αγοραζω αιθερια ελαια αυτον τον περιορισμο δινουν ευχαριστω !!!

Blondbrained είπε...

Ναι, αν είναι για καλλυντική χρήση, που φοράμε μία κρέμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και μόνο για προληπτικούς λόγους.
Σε χρήση ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ, το 2,5 κάνει ελάχιστα πράγματα σε κάποιες περιπτώσεις. Σε αρκετές θεραπείες δίνουν το αιθέριο ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ σε ίση ποσότητα ελαίου, στην ουσία δηλαδή σε διάλυση 50/50.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα δηλ σε χρηση θεραπευτικη ποιο ειναι το μετρο( επι τοις εκατο ) για ασφαλη χρηση των αιθεριων ελαιων;Το sensities ισχυριζεται οτι εχει καθαρα 100% αιθερια ελαια!!Ευχαριστω για το μοιρασμα της γνωσης σου μαζι μας!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλως όρισες και πάλι! Θα ήθελα να μάθω λίγα παραπάνω για την άγρια καλέντουλα, γιατί τη μαζεύω νομίζοντας ότι έχει την ίδια χρήση με την officinalis. Πού θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω; Σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας. Βίκυ

Blondbrained είπε...

Φίλη/Φίλε ανώνυμε, καταρχάς το sensities ΔΕΝ ΕΧΕΙ 100% καθαρά αιθέρια... Πήζουν και ζαχαρώνουν σε μικρό χρονικό διάστημα από το άνοιγμα, δεν ξέρω τι σκατά τους βάζουν μέσα οι προμηθευτές, πάντως καθαρό αιθέριο δεν είναι!!!
Όσο για την ασφαλή χρήση, δεν υπάρχει "επί τοις εκατό", γιατί έχουμε να κάουμε με βάρος ατόμου, ένταση προβλήματος κλπ. Πχ αν πιεις πολύ βιταμίνη C το σώμα σου θα αποβάλλει την έξτρα ποσότητα, αλλά ανάλογα με το πρόβλημα που μπορεί να έχεις θα αποβάλλει λιγότερο ή περισσότερο, οπότε δεν μπορεί να πει κάποιος ότι πρέπει να παίρνεις "τόση" ποσότητα βιταμίνης C επί τοις εκατό, γιατί δε ξέρεις πόση από την "βιταμίνη" σου ή το θεραπευτικό συστατικό θα χρησιμοποιήσει ο οργανισμός σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αιθέρια. Ένας ασφαλής γενικός κανόνας είναι "όχι μεγαλύτερη ποσότητα απο 50ml τη μέρα σε ένα άτομο 100 κιλών, για περισσότερο από 100 μέρες"... Εύκολο να το θυμόμαστε, και σπανίως θα χρειαστεί κάποιος τόση ποσότητα κάθε μέρα για τόσο καιρό. Ακόμα και περίπτωση που άτομο χρησιμοποιούσε την αλοιφή πόνου για ΜΗΝΕΣ καθημερινά, πάνω από 50ml τη μέρα, και αδύνατη η γυναίκα, έβαζε σε όλο της το σώμα και δεν είχε θέματα, αλλά ήταν ειδική περίπτωση, πριν την αλοιφή ήταν κατάκοιτη.
Το σημαντικό είναι να ακούμε το σώμα μας και να μην μαθαίνουμεα τελικά να ζούμε με τις συνταγές αυτές, γιατί τις θέλουμε για θεραπεία, όχι για να αντικαταστήσουμε το δεκανίκι των φαρμάκων. Δίνουμε την ευκαιρία στο σώμα μας λοιπόν να επανέλθει και να συνηθίζει σιγά-σιγά στη νέα του κατάσταση υγείας, κάνοντας διαλείμματα, όσο πιο τακτικά μπορούμε (για μακροχρόνιες θεραπείες μιλάω). Δημιουργούμε ένα "plateau" δηλαδή επανασυντονισμού και επαναφοράς του οργανισμού μας.
ΚΑΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ

Φίλη ανώνυμη με την καλέντουλα, η άγρια καλέντουλα είναι χαλαρωτική, καταπραϋβτική και σε μικρότερο βαθμό επουλωτική. Σαν τσάι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, αλλά και αλοιφούλα μπορείς να φτιάξεις, με πιο ανεπαίσθητα αποτελέσματα επούλωσης, αλλά όχι ανύπαρκτα :) Δοκίμασέ τη και για καλλυντική χρήση!

Βικτωρια Στυλιανουδακη είπε...

Πού μπορώ να αγοράσω τα προιόντα σας?

Βικτωρια Στυλιανουδακη είπε...

Πού μπορώ να αγοράσω τα προιόντα σας?

Giannis Sanioglou είπε...

Φαινονται απιστευτα τα αποτελεσματα της χρησης των λαδιων και αλοιφων σας.Ταλαιπωρουμαι απο τενοντιτιδα του ωμου πολλους μηνες εκανα θεραπειες αλλα τιποτα...Θα σας ειμαι ευγνωμων αν μου συστησετε κατι.Ευχαριστω