Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Λάδι Επίφυσης - Υπόφυσης

Συνεχίζουμε με ένα πολύ αγαπημένο λάδι αρωματοθεραπείας, που επίσης τα οφέλη του δεν μπορούν να περιοριστούν σε μία απλή λίστα... Αντιγράφω από σχετική ανάρτηση που έκανα την πρώτη φορά που το "σύστησα" στον κόσμο, εδώ στο μπλογκ:
 
"Ένα λάδι που με ξάφνιασε ευχάριστα από την πρώτη φορά. Ξέρω πως θα πάρει καιρό να καθαρίσουν η επίφυση και η υπόφυση απο τις τοξίνες που έχουν φορτωθεί τόσα χρόνια, αλλά και αυτό το λίγο που έχει δουλέψει μέχρι τώρα, μου έχει δείξει τις δυνατότητες αυτού του υπέροχου λαδιού. Τι να περιμένετε; Ειλικρινά δεν ξέρω πια! Τα αιθέρια που περιέχει βοηθούν στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου (προσοχή: ΔΕΝ ΟΞΥΓΟΝΩΝΕΙ τον εγκέφαλο, αλλά βοηθούν με επιμέρους ενέργειες να γίνει αυτό). Αυτό από μόνο του αφήνει περιθώρια για πολλή συζήτηση. Αλλά το κυριότερο είναι ότι απομακρύνουν ή "απενεργοποιούν" τις τοξίνες και τα βαριά μέταλλα, αφήνοντας ΕΛΕΥΘΕΡΗ την υπόφυση να λειτουργεί όπως πρέπει. Στην ουσία δεν ενεργοποιεί την υπόφυση, απλώς την ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ. Αλλά πιστέψτε με, ακόμα και η ελάχιστη λάσκα που θα δώσετε στην υπόφυσή σας μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή. "

Όνομα: Αποτοξίνωση επίφυσης - υπόφυσης


Εξωτερικά είναι το κόκκαλο όπως το αισθανόμαστε γύρω από το μάτι.

Η επίφυση ασβεστοποιημένη εξαιτίας των τοξινών και των βαρέων μετάλλων που επικάθονται πάνω της.

Είδος: Λάδι αρωματοθεραπείας

Στόχος χρήσης: Απομακρύνει τις τοξίνες και τα βαριά μέταλλα από την επίφυση και την υπόφυση.  Απελευθερώνει την αναπνοή και βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων άπνοιας, ροχαλητού και κακού ύπνου. Δρα εξισορροπιστικά, είτε βοηθώντας να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και πιο ξεκούραστα, είτε χαλαρώνοντάς μας μετά από μία έντονη μέρα, ώστε να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε και να κοιμηθούμε.

Τρόπος χρήσης: Εξωτερική, επάλειψη με δύο δάχτυλα από το κάθε χέρι, ξεκινώντας από το "τρίτο μάτι", προχωρώντας στις ευσταχιανές σάλπιγγες, δηλαδή γύρω από το κόκκαλο των ματιών και πάλι πίσω στο "τρίτο μάτι" από το σημείο της μύτης. Μετά με λίγες σταγόνες ακόμα κάνουμε επάλειψη πίσω από τα αυτιά (στο κόκκαλο, στο σημείο των αμυγδαλών του εγκεφάλου), στα μηνίγγια, κι αν θέλουμε και στο πίσω μέρος του κρανίου (κοντά στον αυχένα). Μία φορά την ημέρα αρκεί, αλλά σε περιπτώσεις που χρειαζόμαστε περισσότερη ενίσχυση (πχ για μελέτη ή για ξεκούραση αντίστοιχα), μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δεύτερη φορά)
 
Καταγεγραμμένα αποτελέσματα:
-Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος. Ειδικά σε περιπτώσεις χρόνιων αϋπνιών, καταφέραμε να μειωθεί ή και να σταματήσει τελείως η χρήση σχετικών φαρμάκων.
-Πιο καθαρά όνειρα. Για κάποιους είναι και πιο έντονα, και οι περισσότεροι θυμούνται καλύτερα τα όνειρά τους ή έστω τα σημαντικά (απ' όσο φαίνεται) μέρη αυτών.
-Μείωση των συμπτωμάτων της άπνοιας και του ροχαλητού, και μάλιστα όσο περισσότερο χρησιμοποείται, φαίνεται πως τόσο λιγότερο το χρειάζεται ο πάσχων.
-Καθαρίζει το μυαλό, όπως ακριβώς το λέω. Νιώθεις λες και κάποιος τραβάει ένα πέπλο από τα μάτια σας, όταν είστε πολύ κουρασμένος, και εκεί που δεν αντέχετε να σταθείτε όρθιος, ξαφνικά μπορείτε να κάνετε άλλες τόσες δουλειές με εξαιρετική διαύγεια και ικανότητα! Αυτό από μόνο του αξίζει για να το έχετε πάντα στο σπίτι. 
-Από την άλλη, αν αυτό που χρειάζετε είναι ακριβώς το αντίθετο, πχ μετά από μία κουραστική μέρα δεν μπορείτε να ξεκουραστείτε ή να κοιμηθείτε από την υπερένταση, αυτό το θαυματουργό λαδάκι δε θα σας κρατήσει ξύπνιους, αλλά θα σας φέρει έναν ύπνο χαλαρωτικό και γρήγορο, λυτρωτικό τολμώ να πω! :) 
-Το καλύτερο που ανακαλύψαμε τυχαία. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΜΥΤΗ, σε περίπτωση κρυολογήματος. Τέρμα αυτά τα αμφίβολα σπρέι που καταστρέφουν τη μύτη. Μία εξωτερική επάλειψη στη μύτη και στις ευσταχιανές σάλπιγγες και όντως θα ... ξεμυτίσετε ελεύθερα! Καθάρισε ακόμα και το πύον που είχε συγκεντρώσει στο ένα παιδί!
-Έντονη δημιουργικότητα, ιδέες, ικανότητα να κάνεις πολλά πράγματα μαζί. Αυτό με οδήγησε σε άλματα διεκπαιρέωσης εκκρεμοτήτων, και δημιουργικότητας! 
-Βάλτε το πριν τον διαλογισμό σας, και δε θα το πιστεύετε. Γενικά παρατηρήθηκαν διάφορα σε σχέση με ενεργεική εργασία που τα έχω γράψει ήδη, και άλλα τόσα που δεν τα γράφω. Αυτό όμως εξαρτάται από τον προσανατολισμό του καθενός και κατά πόσον κάνει ήδη τέτοιου είδους εργασία.
 
Συνταγή βασική:
Σε ένα μπουκαλάκι των 100ml, θα προσθέσετε πρώτα τα εξής αιθέρια σε σταγόνες (όπου γράφω Ρ.Ο. σημαίνει το αιθέριο το διαλυμένο, όχι το καθαρό. Αν βρείτε καθαρό, θα υπολογίσετε το ένα τρίτο το πολύ της ποσότητας που αναγράφω εδώ).
15 μελισσόχορτο PO (melissa officinalis)
10 λιβάνι Ρ.Ο.   (olibanum)       
20 κέδρος  (cedrus atlantica)                
7 μπλε κυπαρίσσι (callitris intratropica)
7 λεβάντα (lavender)
7 ελίχρυσος (helichrysum italicum)  
7 κορίανδρο (coriander)
7 κουρκουμά (curcuma longa)
3 σανδαλόξυλο (sandal album - mysore, εναλλακτικά το calidonia)
1 μαύρο πιπέρι (black pepper)
5 δεντρολίβανο (rosemary) * ενισχυτικό, σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα μνήμης
 
Μετά γεμίζετε το υπόλοιπο μπουκάλι με ένα λάδι βάσης της επιλογής σας, κατά προτίμηση αμυγδαλέλαιο που έχει τον καλύτερο βαθμό απορρόφησης. 
 
Συνταγή βοηθητική:  Δεν υπάρχει 
 
Προμηθευτές/Θέματα ποιότητας: Το μπλε κυπαρίσσι έχουμε πει ότι το βρίσκουμε ΜΟΝΟ στο aroma zone Γαλλίας εδώ. Το έχω δοκιμάσει στα δύσκολα και χωρίς αυτό. Η διαφορά στα αποτελέσματα ήταν ανεπαίσθητη, αλλά υπήρχε, οπότε μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας και χωρίς αυτό, αλλά για να έχετε όλα τα αποτελέσματα που υπόσχεται αυτό το λάδι, πρέπει να βάλετε και το μπλε κυπαρίσσι. Στο ίδιο κατάστημα μπορείτε να προμηθευτείτε και το σανδαλόξυλο, αλλά μπορείτε να βρείτε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ σανδαλόξυλο και στον Πλάτωνα, (δίπλα στον Μανή. Εδώ το site για περισσότερες πληροφορίες. Το σύνολο των υπόλοιπων αιθέριων που χρειάζεστε, όπως έχουμε πει, τα προμηθεύστε και αυτά από τον Μανή στην Γερανίου (δίπλα στην Ομόνοια), ο οποίος νομίζω πως κάνει και αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Εδώ το site του για περισσότερες πληροφορίες. Από τον ίδιο μπορείτε να αγοράσετε και το αμυγδαλέλαιο σε εξαιρετική τιμή.  
 
Περαιτέρω σχόλια: Τι να πω.... Θα πω μόνο ότι ανεβάζω τη συνταγή όσο πιο γρήγορα μπορώ, γιατί έχω επικοινωνία από φίλους που στην κυριολεξία δεν μπορούν χωρίς αυτό. Αν το φτιάξετε, θα γίνει σύμμαχός σας σε πολλά πράγματα. Ό,τι έχετε παρατηρήσει όσοι το χρησιμοποιείτε, παρακαλώ επικοινωνήστε το, για να ξέρουν και οι υπόλοιποι φίλοι.
Καλή θεραπεία σε όλους εύχομαι! Και καλές αλχημείες!!!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πεγκουλα μου χαιρομαι πολυ που εισαι παλι κοντα μας!!! Αποφασισα να φτιαξω το λαδακι και προσπαθω να μαζεψω τα αιθερια. Περιττο να σου πω οτι τα εχω δει ολα. Γιατι ο ελιχρυσος σε καποιο σαιντ εχει 99 ευρω σε αλλο 34 και στο aroma zone 10 και κατι? Υπαρχει καποια διαφορα?
Ελιχρυσο βρηκα μονο στο aroma zone. Θελω να το φτιαξω αμμεσα γιατι νομιζω οτι το χρειαζομαι και εγω και οι δικοι μου. Σε φιλω. Μορφω

Soultana Keskinidou είπε...

καλημέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις δοκιμάσει τα λάδια από το arome zone και αν είσαι ευχαριστημένη, και αν ναι όλα τα λάδια είναι καλής ποιότητας ή κάποια είναι καλύτερα και άλλα όχι, γιατί τα λάδια που θέλω να αγοράσω πχ το σητέλαιο, το καστορέλαιο και το αμυγδαλέλαιο ο Μανής τα πουλάει στην ποσότητα του 1 λίτρου και φοβάμαι μην ταγκίσουν με τον καιρό και χαλάσουν. ευχαριστώ εκ των προτέρων

Soultana Keskinidou είπε...

Α!! και κάτι άλλο από αυτήν την εταιρεία http://www.aromantic.co.uk/default.aspx έχεις δοκιμάσει τα λάδια και τα αιθέρια έλαια? αξίζει να τα δοκίμασω

vasilakoum είπε...

Ευγνωμοσυνη μεγαλη για οσα μοιραζεσαι μαζι μας. Η προσφορα σου ειναι πολυ μεγαλη στο συνολο. Σχετικα με το λαδι της αναρτησης, ηθελα να ρωτησω εαν μπορει να χρησιμοποιηθει σε παιδια και απο ποια ηλικια καθως επισης ανθρωποι με επιληψια επιτρεπεται να το χρησιμοποιουν;
Ευχαριστω Μαργαριτα

Blondbrained είπε...

Μόρφω μου αγαπημένη, το aroma zone είναι δοκιμασμένο. Πάρε από κει ό,τι χρειάζεσαι, και τα υπόλοιπα από Μανή :)
Σουλτάνα μου, η απάντηση ισχύει και για σένα, τα λαδια όμως δεν τα έχω δοκιμάσει, μόνο τα αιθέρια του aroma zone. Πάντως ό,τι έχω πάρει από Μανή είναι εγγύηση, χωρίς πλάκα! Και είναι ο μόνος που έχει τόσο καλές τιμές. Το δαφνέλαιό του είανι το φτηνότερο τρης αγοράς και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ από πλευράς αποτελεσμάτων. Το έχω χρησιμοποιήσει και σκέτο. Οπότε ναι, ας ενισχύσουμε μία ελληνική εταιρεία, αξίζει :)
Το aromantic το ε΄χω δοκιμάσει στο παρελθόν και ήταν αρκετά καλοί. Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται, αλλά οι τιμές τους δεν είναι καλύτερες από του aroma zone. Ούτε προσφορές κάνουν, και δεν έχουν το καλό το rosehip oil, οπότε, δεν ξέρω... Δοκίμασε αν σε βολεύει.
Vasilakoum, φίλη :) Το λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΕ ΜΕΤΡΟ σε παιδιά από 6 χρονών και πάνω. Πχ εγώ το έχω χρησιμοποιήσει στη μικρή μου που είναι τώρα 7, όταν δεν μπορούσε να κοιμηθεί ένα βράδυ και ήταν σε υπερένταση και το έχω χρησιμοποιήσει και στις δύο μου κόρες για να τους ανοίξω τη μύτη, όταν ήταν άρρωστες, με εξαιρετικά αποτελέσματα! Απλώς δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για μεγάλο χροννικό διάστημα στα παιδιά, γιατί ήδη οι διεργασίες της ανάπτυξης του εγκεφάλου είναι πολύπλοκες, και δε θέλουμε να τις επηρεάσουμε, ούτε το ορμονικό τους κλπ κλπ. Αυτό ισχύει για όλα τα φάρμακα και τα αιθέρια έλαια, εννοείται :)
Αλλά ναι, τοχ ρησιμοποιείς άφοβα για να αντιμετωπίσεις πχ μία αρρώστια ή μία κατάσταση στρες και άγχους κλπ.

Ευα Καραβα είπε...

Δεν το πιστεύω αυτό το blog! Τοσες καταπληκτικες πληροφοριες μαζεμενες. Μπράβο για την δουλειά που έχεις ρίξει! Δεν σταματαω να διαβάζω άρθρα!
Απλά τον ελιχρυσο με μετρο κορίτσια.

Ανώνυμος είπε...

Έχω τον σύζυγό μου εδώ και 1 χρόνο σχεδόν σε κομα μόνο ανοίγει τα μάτια του και κουναει το ένα χέρι. Έπαθε έμφραγμα και έμεινε αρκετή ώρα ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο γι αυτό έχει πάθει μεγάλη ζημιά ο εγκέφαλος. Λέτε να βοηθήσει αυτό το λαδι?

surendra parmar είπε...

Η Κάνναβη συχνά την συγχέουμε με την μαριχουάνα που είναι μεγάλο λάθος. Η Κάνναβη στην διατροφή μας ως συμπλήρωμα έχει ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη.κάνναβη

Ανώνυμος είπε...

Η κηραλοιφη σας είναι ενδιαφέρουσα. Δεν μπορώ να την φτιάξω όμως. Μήπως την που λατε κιόλας;