Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Κηραλοιφή κυτταρίτιδας

Είναι αργά, θα πείτε, αλλά είναι αρκετά νωρίς για να φτιάξετε την αλοιφή και το λάδι της κυτταρίτιδας και να εμφανιστείτε στις παραλίες με αυτοπεποίθηση. Τις ανεβάζω άμεσα και τις δύο συνταγές, και σήμερα γενικώς θα ανεβάζω πυρετωδώς ό,τι έχει μείνει από τις συνταγές μου. Δεν ξέρω πότε θα ξαναμπώ και αν θα ξαναμπώ (θα το προσπαθήσω, γιατί υπάρχουν τόσα ακόμα από συνταγές και γνώσεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας...). Να ξέρετε, πάντως, πως οι λόγοι της απουσίας μου είναι ΚΑΛΟΙ και αυτό αρκεί. 
Σήμερα λοιπόν να είστε σε επιφυλακή. Διαλέξτε τις συνταγές σας, κάντε τις αγορές σας και ΚΑΛΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ, αγαπημένοι μου...
Όνομα: Αλοιφή για όλες τις μορφές κυτταρίτιδας, ΕΚΤΟΣ από την ινώδη.
 
Είδος: Κηραλοιφή

Στόχος χρήσης: Αλοιφή αντιφλεγμονώδης, ενισχυτική της μικροκυκλοφορίας του αίματος και λιποδιαλυτική. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ για τις τρεις βασικές μορφές της κυτταρίτιδας, την λιπώδη, την οιδηματώδη και την οζώδη. Μην ανησυχείτε, δε χρειάζεται να ξέρετε ποια από τις τρεις έχετε. Ο κανόνας είναι πως αν έχετε περιττά κιλάκια και τοπικό πάχος, το πιο πιθανό είναι να έχετε μία απο τις τρεις μορφές της. Η τέταρτη μορφή της, η ινώδης, εμφανίζεται κυρίως σε αδύνατες κοπέλες και κυρίες, για τις οποίες επίσης έχουμε την τέλεια συνταγή, η οποία ακολουθεί στη επόμενη ανάρτηση. 
Όσες έχουν χρησιμοποιήσει την αλοιφή (και το λάδι για την ινώδη κυτταρίτιδα) είναι η καλύτερη διαφήμιση, δε χρειάζεται πραγματικά να πω τίποτε άλλο. Η χαρά που έχω πάρει τα τελευταία χρόνια από την χαρά των γυναικών που τη χρησιμοποίησαν δεν πληρώνεται με τίποτα! Δική σας λοιπόν η συνταγή για να βγάλετε προς τα έξω τον ομορφότερο εαυτό σας, την μορφή που κρύβεται ήδη μέσα σας ντροπαλή και ανήσυχη για το αν θα παραμείνει στα σκοτάδια! ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ!

Τρόπος χρήσης: Εξωτερική, απλή επάλειψη στα προβληματικά σημεία μέχρι να απορροφηθεί, με ροή από κάτω προς τα πάνω (προς την καρδιά). Δε χρειάζεται ούτε να μπανταριστείτε, αλλά αν το θέλετε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καλό θα είναι, όμως, να πιείτε ένα ποτηράκι νερό πριν τη χρήση, για να βοηθήσετε στην αποβολή του λίπους και των τοξίνων μέσω των ούρων (θα δείτε μεγάλη διαφορά στα ούρα). Μία φορά την ημέρα, για όσο χρειάζεται.

Καταγεγραμμένα αποτελέσματα:
-Αποτελέσματα από την τρίτη μέρα το αργότερο και καθημερινή βελτίωση!
-Διάλυση λίπους.
-Εξαφανίση της κυτταρίτιδας.
-Σμίλευση σώματος.
-Ενίσχυση της ποιότητας του δέρματος.
-Αδυνάτισμα.

Συνταγή βασική:
Για αλοιφή 200ml περίπου, θα διαλύσουμε το κερί μας σε ένα κατσαρολάκι και θα προσθέσουμε τα λάδια μας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να πήξει ελαφρά. Τότε ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να γίνει κρέμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε μετά να το περάσουμε κι από ένα φίλτρο τσαγιού. Θα γίνει βελούδινη. Αφού κρυώσει τελείως προσθέτουμε τις βιταμίνες και τα αιθέρια κι ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο βάζο μας. Η συνταγή είναι σε σταγόνες για τα αιθέρια και τις βιταμίνες, και σε γραμμάρια για τα λάδια και το κερί. Όπου γράφω Ρ.Ο. σημαίνει το αιθέριο το διαλυμένο, όχι το καθαρό. Αν βρείτε καθαρό, θα υπολογίσετε το ένα τρίτο το πολύ της ποσότητας που αναγράφω εδώ.
24 μελισσοκέρι
λάδια:
40 λάδι αχίλλειας
30 λάδι καρύδας, με έγχυση γκότου κόλα (σεντέλας)
40 λάδι κισσού/σημύδας
20 λάδι τσουκνίδας
20 καροτέλαιο
10 λάδι ιπποκαστανιάς
 αιθέρια:
50 λεβάντα
50 ευκάλυπτος citriodora
50 γκρέιπφρουτ
40 λεμόνι
40 τζίντζερ
40 κυπαρρίσι
40 δεντρολίβανο cineol
40 πορτοκάλι
30 άρκευθος
30 μαύρο πιπέρι
30 κόκκινο μανταρίνι
30 πράσινο μανταρίνι
20 γεράνι
12 νερόλι
10 βιταμίνη Ε

Συνταγές βοηθητικές:

ΛΑΔΙ ΙΠΠΟΚΑΣΤΑΝΙΑΣ:
200γρ καρπούς ιπποκαστανιάς
1 λίτρο ελαφρύ λάδι, όπως αμυγδαλέλαιο ή ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ηλιέλαιο ή άλλο λάδι επιλογής μας. Το ελαιόλαδο είναι κάπως βαρύ και γενικά δεν το προτιμώ για τα λάδια της κυτταρίτιδας.
Σπάμε με σφυράκι όσο μπορούμε τους καρπούς, και τους βάζουμε στο λάδι, στο slow cooker ή ρυζοβραστήρα για το λιγότερο 24 ώρες. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Σουρώνουμε καλά και φυλάμε σε γυάλινο βάζο, σε μέρος σκοτεινό και ξηρό.

ΛΑΔΙ ΚΙΣΣΟΥ/ΣΗΜΥΔΑΣ
50γρ αποξηραμένος κισσός
50 γρ αποξηραμένα φύλλα σημύδας
2 λίτρα ελαφρύ λάδι (βλ.παραπάνω)
Στον ρυζοβραστήρα ή τον slow cooker για 24 ώρες το λιγότερο. Σουρώνουμε καλά και φυλάμε σε γυάλινο βάζο σε μέρος σκοτεινό και ξηρό.

ΛΑΔΙ ΑΧΙΛΛΕΙΑΣ ή ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ
50γρ αχίλλειας ή τσουκνίδας
1 λίτρο ελαφρύ λάδι
Στον ρυζοβραστήρα ή τον slow cooker για 24 ώρες το λιγότερο. Σουρώνουμε καλά και φυλάμε σε γυάλινο βάζο, σε μέρος σκοτεινό και ξηρό.

ΛΑΔΙ ΓΚΟΤΟΥ ΚΟΛΑ (ΣΕΝΤΕΛΑΣ)
100γρ γκότου κόλα
1 λίτρο βούτυρο καρύδας
Στον ρυζοβραστήρα ή τον slow cooker για 24 ώρες το λιγότερο. Σουρώνουμε όσο είναι ζεστό, γιατί μετά πήζει και φυλάμε σε γυάλινο βάζο, σε μέρος σκοτεινό και ξηρό.

ΚΑΡΟΤΕΛΑΙΟ
4 καρότα τριμμένα και σκουπισμένα
500γρ αμυγδαλέλαιο
Στον ρυζοβραστήρα ή τον slow cooker για 24 ώρες το λιγότερο, και σκουπίζουμε τακτικά το καπάκι από τα νερά. Σουρώουμε και φυλάμε σε γυάλινο βάζο ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. Φτιάχνουμε μικρότερη ποσότητα γιατί δεν κρατάει πολύ.

Προμηθευτές/Θέματα ποιότητας: Τα περισσότερο μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον Μανή στο κέντρο της Αθήνας ( Εδώ το site του για περισσότερες πληροφορίες). Από τον ίδιο μπορείτε να αγοράσετε και το αμυγδαλέλαιο σε εξαιρετική τιμή.  Και φυσικά μπορείτε επίσης να τα προμηθευτείτε όλα, από το γωστό aroma zone Γαλλίας εδώ. Τα βότανα από τα βοτανάδικα στο κέντρο της Αθήνας, ειδικά το Μπαχάρ!


Περαιτέρω σχόλια: Τίποτα. Μιλάει ο ενθουσιασμός όσων φίλων την έχουν χρησιμοποιήσει! Καλά πασαλείμματα!

8 σχόλια:

meli tzana είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τις συνταγεςε που μοιράζεσαι, παρακολουθώ το blog πάνω από ένα χρόνο τώρα, κυρίως για τα σαπούνια, και έχω ενθουσιαστεί με τις τελευταίες συνταγές για την κυτταρίτιδα. Δυστυχώς όμως δεν έχω τα απαραίτητα υλικά για να μπορέσω να φτιάξω την κηραλοιφή και τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να αποπειραθώ να τα αγοράσω. Υπάρχει κάποιος που τις φτιάχνει για να την αγοράσω έτοιμη;

Blondbrained είπε...

Ελπίζω πως δεν την φτιάχνει κάποιος εν αγνοία μου για να την πουλήσει!!! Όπως έγραψα και σε πρόσφατη ανάρτηση, δεν μπορώ να ελέγξω ποιος θα χρησιμοποιήσει τις συνταγές μου χωρίς την άδειά μου για πωλήσεις, οπότε δε με αφορά κιόλας. Ας τον κρίνει όποιος κρίνει αυτόν τον πλανήτη τέλος πάντων. Δίνω τις συνταγές δωρεάν ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ! Θα μπορούσα να βγάζω τα μαλλιοκέφαλά μου και να μην αγχώνομαι για το πότε θα πληρωθώ από την επίσημη δουλειά μου, αλλά δεν το κάνω. Θέλω να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτές τις συνταγές, που χωρίς κανέναν ενδοιασμό αλλά ούτε και υπερηφάνεια θα πω πως είναι ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ. Πάρτε τις, δικές σας! Αν θέλει κάποιος άλλος να σου τη φτιάξει, το σωστό θα είναι να του πληρώσεις το κόστος τουλάχιστον για τα υλικά. Από την άλλη, δεν ξέρω πόση κυτταρίτιδα έχεις, αλλά λογικά θα σου χρειαστεί παραπάνω από μία συσκευασία, οπότε τελικά το κόστος της θεραπείας σου θα σου έρθει μία η άλλη. Επίσης, αν έχεις και κάποια φίλη που τη θέλει, μπορείτε να μοιραστείτε την αγορά των υλικών.
Δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο... Αυτά.
Υπόψιν πως δεν την "λέω" σε σένα προσωπικά, τα γράφω με την ευκαιρία για να θυμίσω σε κάποιους πως το ότι μοιράζομαι τις συνταγές δε σημαίνει πως δίνω και την άδεια να τις πουλάνε :)
Εν ολίγοις (η σύντομη απάντηση σε σένα), δεν την φτιάχνει κανείς αυτή τη στιγμή, δε συνεργάζομαι με κανένα μαγάζι ούτε παρασκευαστή, κι εγώ δεν πουλάω. Μία ιδέα θα ήταν να φτιάξεις τουλάχιστον κάτι σε λάδι με όσα αιθέρια από αυτά μπορείς να βρεις και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το λάδι κισσού/σημύδας. Και ξεκίνα με αυτό που θα φτιάξεις, κάνοντας ταυτόχρονα wrapping, δηλαδή βάζοντας το λάδι σου και μετά βάζοντας διάφανη μεμβράνη (τυλίγεις το σημείο, πχ το πόδι, εκεί που έβαλες το λάδι) και μετά από πάνω γάζα για να την κρατήσει καλύτερα. Το κρατάς όσο περισσότερο μπορείς, το λιγότερο 3-4 ώρες και πίνεις νεράκι πριν και μετά. Φιλιά και καλή επιτυχία σου εύχομαι.

χρυσα ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ είπε...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ......ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ .ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο.....
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΣ.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Μόλις ανακάλυψα τη σελίδα και δεν έχω λόγια. Δε γράφω ΠΌΤΕ σχόλια σε όσα διαβάζω στο ίντερνετ -δεν έβρισκα το λογο- αλλά προγματικά, ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ. Για τη γνώση που μοιράζεστε,για τον ωραίο τρόπο που γράφετε, για όλα! Θα πρέπει να το κάνετε επαγγελμα, αν δεν το κάνετε ήδη. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Μου αρέσουν όλα τα φυτικα, αλλά δεν έχω φτιάξει πότε λάδια, δεν ξέρω πως να χειριστώ αιθέρια έλαια και φοβάμαι μήπως κάνω κάποια βλακεια (έχω ακούσει ότι δεν κάνει να έρχονται σε επαφή απευθείας). Υπάρχει κάποιος οδηγός ή θα λέγατε εσείς κάποια βήματα για μια αρχάρια σαν κι εμένα που θέλει να φτιάξει αυτό το λάδι για την κυτταρίτιδα? Λόγω φαρμακευτικής αγωγής έχω μεγάλο πρόβλημα με κατακράτηση και έχω απελπιστεί. Επίσης το κόστος για τόσα έλαια πόσο είναι περίπου ? Υπάρχει κάποιο μέρος στην Αθήνα που να δέχεται παραγγελίες για παρασκευή ή εσείς θα μπορούσατε να φτιάξετε κάτι αν σας πλήρωνα για τον κόπο και τα υλικά ? Θα με σώσετε με οποιαδήποτε απάντηση σε αυτα. Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια. Να είστε καλά . Σ.26

Χριστίνα είπε...

Υπάρχει ένας κοινωνικός συνεταιρισμός στη Δάφνη πουλάει πρώτες ύλες σε πολύ καλές τιμές και έχουν και μικρές ποσότητες στα λάδια βάσης...εγώ παίρνω από εκει αμυγδαλέλαιο τα 100ml 1.20. Είναι στην οδό Αδριανοθυρών 1, νομίζω λέγεται συνέργεια ή σύνφυτο, δεν εμαι σίγουρη...
Ρωτήστε τους μήπως μπορούν να σας φτιάξουν κάτι γιατί φτιάχνουν διάφορα...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κορίτσι μου, ο γιος μου έχασε πολλά κιλά και έχει ραγάδες μπορείς να μου προτείνεις κάτι αποτελεσματικό ???!!!Ευχαριστώ πολύ!!! Έλενα

Persefone είπε...

Πέεεεγκυ καλημέρα!!! Σου έχω στείλει ένα email. αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το eshop σου και ζητούσα πληροφορίες... καλή η κρέμα σου αλλά έλεγα να την αγοράσω πρώτα από σένα και μετά να προβώ σε όλες αυτές τις αγορές... αν μπορείς να μου απαντήσεις να δω προκοπή... καλή συνέχεια