Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Αλοιφή Ονυχομηκυτίασης


Άμεση ανακούφιση από τους πόνους (από την πρώτη εφαρμογή) ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο, άμεση βελτίωση της όψης από την πρώτη μέρα.

Προσοχή όμως. Παρόλο που τα νύχια και τα δάχτυλα θα φαίνονται πολύ σύντομα υγιή, ο  μύκητας δεν θα έχει πεθάνει και θα επανεμφανίζεται όσο μεγαλώνουν τα νύχια. Γι' αυτό, αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα ξέρετε ότι πρέπει να την ακολουθήσετε μέχρι το τέλος. Θέλει τουλάχιστον τρεις μήνες καθημερινή χρήση για να πεθάνει ο μύκητας όταν είναι στην αρχή η εκδήλωση του προβλήματος, αλλιώς πρέπει να κάνετε υπομονή έξι μήνες, γιατί ο μύκητας ζει στο δέρμα κάτω από τα νύχια και μέσα στα δάχτυλα. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι οι κυρίες ξεχνάτε το βάψιμο των νυχιών για όσο διαρκεί η θεραπεία.

Αν το κάνετε, όμως, εγγυημένα θα γλυτώσετε από το πρόβλημα, εκτός αν ξανακολλήσετε με κάποιον τρόπο. Τον δικό σας μύκητα θα τον έχετε σκοτώσει πάντως.

Επάλειψη στα νύχια που έχουν προσβληθεί και στο περιβάλλον δέρμα, αλλά και στα διπλανά δάχτυλα και νύχια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Συνταγή για 100 ml αλοιφής περίπου:
Μελισσοκέρι                 12 γραμμάρια
Βαλσαμόλαδο                80 γραμμάρια
Τεϊόδεντρο αιθέριο        50 σταγόνες
Λεμόνι αιθέριο               10 σταγόνες
Λεβάντα αιθέριο             10 σταγόνες

4 σχόλια:

Μαριλένα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χαρά είπε...

Πέγκυ μου,
από καιρό θέλω να σου γράψω...
Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ...
Αρχικά χαίρομαι πολύ που είσαι καλά και ελπίζω να βγήκες πιο δυνατή μετά από τις δοκιμασίες που πέρασες...!

Κι έπειτα, θέλω να σου πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! ! !
Για όλες τις γνώσεις που μοιράζεσαι τόσο απλόχερα μαζί μας!! Για όλα τα μυστικά σου, που τα έμαθες με τόσο κόπο, για να καταλήξεις να τα προσφέρεις σε όλους μας!
Για την υπομονή σου να ακούς το σχόλιο του καθενός μας και να μας απαντάς!!

Έχω διαβάσει τις συνταγές σου ξανά και ξανά, τόσο για τις αλοιφές όσο και για τα σαπούνια. Είσαι η απόλυτη πηγή έμπνευσης και ο λόγος που επιχείρησα κι εγώ να φτιάξω τα δικά μου σαπούνια και να δοκιμάσω κάποιες κηραλοιφές!! Οι απολαυστικές περιγραφές σου, οι τεκμηριωμένες απόψεις σου και ο ενθουσιασμός σου, κάθε φορά που αναφέρεσαι σε κάποιο από τα "παιδιά" - δημιουργήματά σου, είναι τέτοια που δεν μπορείς παρά να υποκύψεις! :))) Και μετά απ' όλ' αυτά νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη και δεν μπορώ να μην κάνω το ελάχιστο που μπορώ... Να σ' ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου!!!

Γράφω στη συγκεκριμένη συνταγή γιατί ήταν η πρώτη κηραλοιφή που έφτιαξα όταν πριν από κάποια χρόνια μας είχες δώσει οδηγίες για την παρασκευή της.

Είναι πράγματι θαυματουργική!!! Την έδωσα σε μία φίλη της μαμάς μου, η οποία 30 χρόνια βασανιζόταν με μύκητα στα νύχια των ποδιών. Είχε δοκιμάσει τα πάντα, όπως μπορείτε να φανταστείτε! Την χρησιμοποίησε εντατικά, προσέχοντας όλες τις λεπτομέρειες και μετά από 6 μήνες τα νύχια με το πρόβλημα "έπεσαν" και άρχισαν να φυτρώνουν καλά στη θέση τους. Η χαρά της απερίγραπτη!!!! Και η δική μου επίσης, φυσικά! Μετά από αυτή την απόδειξη της θαυματουργικής ιδιότητάς της, πείστηκε και ο πατέρας μου να τη χρησιμοποιήσει, πάλι στα πόδια, και από τις πρώτες εφαρμογές άλλαξε χρώμα το νύχι του και από κίτρινο έγινε άσπρο. Ελπίζω να είναι τυπικός στη θεραπεία του και να τη συνεχίσει μέχρι τέλους!
Μόνο που έχω μία απορία... Κάπου αναφέρεις σε κάποια σημεία ( δε θυμάμαι ακριβώς πού), ότι επειδή είναι θεραπευτική, για μακροχρόνια θεραπεία θα πρέπει να γίνονται κάποιες διακοπές. Αν θυμάμαι καλά, μετά από 2 εβδομάδες να σταματάει για μία εβδομάδα και να συνεχίζει μετά; Ισχύει αυτό ή έχω μπερδευτεί. Η ίδια απορία ισχύει γενικά με τις αλοιφές σου όπου απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία. Αν μπορέσεις κάποια στιγμή να μου απαντήσεις θα με βοηθήσεις να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μέσα μου. Αν πάλι είσαι πιεσμένη, δεν πειράζει! :)

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε ότι κι αν κάνεις και εύχομαι ο Θεός να έχει καλά εσένα και την οικογένειά σου!!


Σε φιλώ γλυκά γλυκά "δασκαλίτσα" μου!! :)

Με αγάπη,
Χαρά

Ανώνυμος είπε...

Χαρά Καλησπέρα,

Αυτό που αναφέρει για τις θεραπευτικές αλοιφές δεν ισχύει στην περίπτωση των μυκητών στα νύχια όπου η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται για 9 μήνες.

Ελπίζω να σε βοήθησα, περισσότερα θα μας πει η Πέγκυ.
Φιλιά από μένα.
Ελένη.

Χαρά είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και ναι, με βοήθησες! :-)

Καλή συνέχεια!
Χαρά