Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Αλοιφή για Υγρό Έκζεμα


Παρόλο που πλέον έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως για τα αυτοάνοσα (όπως το υγρό έκζεμα και η ψωρίαση) η θεραπεία βρίσκεται στην αποτοξίνωση του συκωτιού, ακριβώς όπως και στην αλοιφή της ψωρίασης, αυτή εδώ μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα μέχρι να επέλθει η θεραπεία. Έχει θεαματικά αποτελέσματα, δοκιμάστε την και καλή θεραπεία σας εύχομαι.

Προσοχή στην παρασκευή. Επειδή περιέχει υλικά που δεν αναμιγνύονται εύκολα με το λάδι (το νερό και την αλόη), τους φερόμαστε σαν να είναι αιθέρια και τα προσθέτουμε αφού κρυώσει αλοιφή. Ανακατεύουμε πολύ καλά, και φυσικά αυτή η αλοιφή μπαίνει στο ψυγείο και διατηρείται μέχρι έναν-δύο μήνες το πολύ. Αν λοιπόν είναι μικρή η περιοχή που έχετε το έκζεμα, φτιάξτε τη μισή ποσότητα ή φτιάξτε κανονικά την αλοιφή σας ΧΩΡΙΣ να προσθέσετε το ροδόνερο και την αλόη, και τα βάζετε σε batches, που θα είναι για χρήση μέσα σε έναν μήνα.

Συνταγή για 100 ml αλοιφής περίπου:
Μελισσοκέρι                                12 γραμμάρια
Καρυδέλαιο με έγχυση καρότου  20 γραμμάρια
Ροδόνερο                                       10 γραμμάρια
Αλόη ζελέ                                      10 γραμμάρια
Βαλσαμόλαδο                                10 γραμμάρια
Λάδι με έγχυση καλέντουλας            20 γραμμάρια
λάδι με έγχυση τσουκνίδας            10 γραμμάρια
Λεβάντα αιθέριο                         10 σταγόνες
Χαμομήλι ρωμαϊκό ΡΟ αιθέριο  10 σταγόνες
Ευκάλυπτος αιθέριο                    10 σταγόνες
Νερόλι ΡΟ αιθέριο                      10 σταγόνες
Γεράνι ΡΟ αιθέριο                       10 σταγόνες
Λιβάνι ΡΟ αιθέριο                       6 σταγόνες
Δεντρολίβανο αιθέριο                 10 σταγόνες
Τριαντάφυλλο ΡΟ αιθέριο           10 σταγόνες
Βιταμίνη Ε                                   10  σταγόνες
Βιταμίνη Β5                                 10 σταγόνες

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά,να είσαι καλά πραγματικά..Ήθελα απλά να ζητήσω
κ την συνταγη για την αποσμητικη που με ενδιαφέρει πολύ..Είχες γραψει ότι χρησιμοποιείς το ορυκτό αλουμ.Ηθελα να ξέρω την γνώμη σου για αυτό το υλικό διότι έχω διαβάσει διάφορα κ δεν είμαι σίγουρη που βρίσκεται η αλήθεια..Όντως δεν απορροφάται από τον οργανισμό μας αυτο το αλουμίνιο που περιέχει?Ένα μεγάλο ευχαριστώ κ πάλι μέσα από την καρδιά μου,άργησα να σε ανακαλύψω αλλά προσωπικά σου οφείλω πολλα..Κωνσταντινα

Πέγκυ Μπαρούνη είπε...

Κωνσταντίνα μου, ΄εχω καιρό να ασχοληθώ με ιατρικές έρευνες για τέτοια θέματα. όταν έφτιαχνα τις συνταγές έψαχνα ό,τι κυκλοφορούσε από επιστημονικές μελέτες κλπ. Αυτό που είχα δει να αναφέρεται είναι πως όλα τα άλατα κλπ περιέχουν αλουμίνιο, αλλά τα μόρια του αλουμινίου είναι πολύ μεγάλα για να εισέλθουν στον οργανισμό μέσω του δέρματος. Δεν είμαι επιστήμονας (δεν έδωσα ακόμα για τη Βιολογία όπως ήθελα... Ίδωμεν στο μέλλον), οπότε δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Δεν προλαβαίνω να το ξανακοιτάξω τώρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ανακάλυψα πως η αποσμητική λειτουργει μια χαρά και χωρίς αυτό (τα υπολοιπα υλικά κάνουν πολύ καλή δουλειά). Το ανακάλυψα τυχαία όταν ξέμεινα από alun και αναγκάστηκα να φτιάξω χωρίς αυτό :P Οπότε θα ανεβάσω τη συνταγή (από Παρασκευή τώρα για΄τι δεν προλαβαίνω) και ο καθένας ας αποφασίσει τι θα κάνει. :) Φιλιά πολλά!

Πάνος είπε...

... και εγώ ανυπομονώ... και περιμένω! ... για αυτή την συνταγή ένα χρόνο τώρα... και μερικές λεπτομέρειες για το πως διαλύουμε αποτελεσματικά την σκόνη alun στα λάδια.... please !!!