Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Αλοιφή σύσφιξης-ανόρθωσης στήθους


Μια αλοιφούλα γιατί μας αξίζει να νιώθουμε όμορφα με το σώμα μας. Τι κάνει; Αυτό ακριβώς που λέει. Σφίγγει το στήθος και γι' αυτό δίνει την αίσθηση της ανόρθωσης. Επίσης, δίνει ένα ήπιο αυξητικό αποτέλεσμα, όπως όταν έχουμε περίοδο.
Φυσικά όσο μεγαλύτερο το πρόβλημα και η ηλικία, τόσο περισσότερο χρόνο θα πάρει για αποτελέσματα, αλλά αποτελέσματα θα έχετε σίγουρα.
Αυτό που κάνει είναι να βοηθάει στη σωστή κυκλοφορία της λέμφου αλλά και του αίματος και να βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Καλό είναι να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά ΜΕΧΡΙ τρεις μήνες και μετά να σταματάτε για έναν-δυο μήνες ή για όσο βλέπετε ότι διατηρούνται τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, μόνο και μόνο γιατί όταν ξεκινήσει η κάτω βόλτα μετά τα 20, η κατηφόρα αυτή σταματημό δεν έχει. Μη γελιόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι "μόνιμα" αποτελέσματα δεν υπάρχουν με τίποτα, ακριβώς όπως δεν υπάρχει η αθανασία. Το σώμα μας πεθαίνει κάθε μέρα και αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιβραδύνουμε λίγο τα συμπτώματα αυτού του καθημερινού θανάτου.
Μαζί με την αλοιφή καλό θα είναι να γυμνάζεστε λοιπόν, αν θέλετε να επιβραδύνετε κι άλλο την πορεία της ... πτώσης, να κάνετε κανένα κρύο ντουζάκι, λίγο λεμφικό μασάζ (που καλό θα ήταν να βάλω κανένα βίντεο, αλλά μπορείτε να βρείτε άπειρα στο διαδίκτυο από έγκυρες πηγές). Ειδικά στην εφαρμογή της αλοιφής, αν την κάνετε με κυκλικές απαλές κινήσεις γύρω από τη θηλή, και κάθετες απαλές κινήσεις από το κέντρο του στήθους στην περιοχή της μασχάλης (ποτέ στη θηλή) και μετά από το κέντρο του στήθους στην περιοχή του λαιμού και παρομοίως κάτω από το στήθος (όπως θα κάνατε λεμφικό μασάζ δηλαδή) θα έχετε ακόμα πιο γρήγορα και καλά αποτελέσματα.
Εννοείται πως αν θηλάζουμε δεν τη χρησιμοποιούμε.

Η συνταγή για μια αλοιφή περίπου 100 ml:
μελισσοκέρι                      12 γραμμάρια
λάδι αμαμηλίδας               30 γραμμάρια
καστορέλαιο                      30 γραμμάρια
αμυγδαλέλαιο                    20 γραμμάρια
γεράνι ΡΟ αιθέριο             20 σταγόνες
υλάνγκ-υλάνγκ αιθέριο      30 σταγόνες
λεβάντα αιθέριο                 10 σταγόνες
χαμομήλι ρωμαϊκό ΡΟ αιθ.  10 σταγόνες
δεντρολίβανο αιθέριο           10 σταγόνες
νερολί ΡΟ αιθέριο                  6 σταγόνες
βιταμίνη Ε                           10 σταγόνες
βιταμίνη Β5                         15 σταγόνες


Δεν υπάρχουν σχόλια: